Background
Tigernet logo
Posts by Maria Refsland

Skiva som endret mitt liv med Anne Lise Frøkedal

Frøkedal tigerbloggen skiva som endret mitt liv

Anne Lise Frøkedal har etterhvert blitt en liten indielegende, og hun dundrer fortsatt på med nye og stadig bedre plater sammen med sitt band Familien. Hun spiller så klart også i I Was A King, og spilte før i blant annet Dharma og Harrys Gym. I denne saken får vi høre om skiva som endret hennes liv, og jaggu litt om historien om hvordan hun endte opp som musiker også!

Les mer →

Insomniac Bears gir oss deres 25 favorittlåter fra 1997!

Insomniac Bears foto Anne Valeur AVE1894

Insomniac Bears består av multiinstrumentalist og produsent Marius Ergo (Lukestar, Kaospilot & Snöras), Rumble in Rhodos-sanger Thomas Bratlie Haugland, Team Me-frontmann og låtskriver Marius Drogsås Hagen, låtskriver/fiolinist Magnus Moriarty og Axel Skalstad(Krokofant ++), og i dag slippes to smakebiter fra deres kommende debutalbum.

Den ene låta heter 1997, og på den finner bandet fram sommerminnene fra det første året på ungdomsskolen, og ærer vennskapet gjennom en tidskapsel hvor hver eneste smak, lukt og følelse er foreviget i musikk fra dette året. Da passer det jo bra at de her gir oss en liste med deres 25 favorittlåter fra 1997!

Les mer →

Delvoids topp 5 ting å gjøre opprør mot med en elgitar

Delvoid til Tigerbloggen foto

Rock handler om ulydighet og å stikke det til Mannen, men i nyere tid har vi kommersialisert det aller meste, og til og med opprør har fått sin prislapp. I postmoderniteten kan det altså være vanskelig å finne noe legitimt å sette seg opp mot. Foreldrene dine er sannsynligvis begeistret over at du tar tak i 60-tallets gamle kontrakultur og synes heavy gitarriffing er både supert og flott. Bandet vil gjerne gi fingeren til systemet, men burde likevel huske å takke Kulturrådet på baksiden av skiva som de fikk finansiert. Kirken pleide jo å være et godt bytte, men har i senere tid blitt så liberal at litt Slayer under tjenesten hadde bare bidratt til en inkluderende og åpen atmosfære. Hvordan skal man da klare å være en autentisk rocker? I hvilken retning skal man sparke? Dette er problemstillingen i låta Urras fra det nye albumet vårt Swarmlife. Her er Delvoids topp 5 ting å gjøre opprør mot med en elgitar!

Les mer →

10 opplevelser Rikke og AK ikke ville fått uten å ha spilt i Dark Times

Dark Times Fredrik Bjerknes

Foto: Fredrik Bjerknes



For å markere Dark Times sitt 10-årsjubileum er bandets tre legendariske og langtidsutsolgte utgivelser remastret og satt sammen til utgivelsen "No Hope / The Early EPs". I den anledning tenkte vi det var fint å ta en liten rusletur ned "memory lane", og derfor ba vi trommis Rikke Fjell Jørgensen og vokalist og gitarist Ann Kristin Traaen (AK) fra bandet fortelle oss om 10 opplevelser de ikke ville fått uten å ha spilt i Dark Times!

Les mer →

Team Me forteller om 7 tidligere bandmedlemmer du kanskje ikke visste om!

Team Me Jonathan Vivaas Kise

Team Me (aka Babbe og ungan, aka Fragglene) består i dag av sju medlemmer; Babbe, Hagen, Skari, Greppis, Laila, Olsen og Bannani. Opp gjennom årene, siden Urørtfinalen i 2010, har det i tillegg vært mange andre folk innom Team Me, i forskjellig grad. I anledning slipp av ny plate og turné gir bandet oss her en liste med sju andre «Team Me medlemmer» du kanskje ikke visste om!

Les mer →

Metronomicon Audio med sin 100 utgivelse! - Intervju med Jørgen Skjulstad

Center of the universe metronomicon CD R

Jørgen «Sissyfus» Skjulstad aka Center of the Universe har drevet labelen Metronomicon Audio i over 20 år, og nå feirer de sin 100 utgivelse (eller...?) med sin tiende samleplate. Plata består av coverversjoner av sanger fra Metronomicon Audio-katalogen, og er trykka opp i et opplag på 100. Vi tok en prat med Jørgen i anledning jubileet!

Les mer →

6 skiver som inspirerte Fiehs nye plate!

Fieh Jonathan Vivaas Kise presse 2021 Highress 0015

Sofie Tollefsbøl og hennes sju gode venner utgjør bandet Fieh som nå i mars slapp oppfølgerplata til deres kritikerroste debut. "In the Sun in the Rain" er nydelig left field RnB, intrikat, sjelfull og karismatisk sjelsbalsam! Groove og attitude er nøkkelord, og bandet gir oss her 6 skiver som har inspirert dem i arbeidet med plata.

Les mer →

Sjappesnakk med Maja Milner fra Makthaverskan!

Makthaverskan til Tigerbloggen 5

Ahh! Makthaverskan, en deilig, drømmende og svensk Tiger-favoritt! Det går alltid 4 år mellom hver gang de slipper plate, så det var klart at i 2021 måtte det komme. "För Allting" ble sluppet til stor jubel hos kritikerne. Nå i 2022 har bandet faktisk hold det gående i 14 år, og siden vi synes det alltid er veldig spennende med fjortisser, så tok vi en prat med vokalist Maja Milner!

Les mer →