Background
Tigernet logo
Posts by Maria Refsland

Sjappesnakk med Tuvaband

Tuvaband til Tigerbloggen Credit Daniel Almås

Tuvaband slapp sitt fjerde album "New Orders" 20. januar i år. Vi på Tiger kårer det til nok en perle, og har hørt at det er endel nye greier som har skjedd med tanke på hvordan hun har arbeidet denne gangen. Derfor tok vi en prat med Tuva, og serverer dere her en god gammeldags sjappesnakk!

Les mer →

Blodkvalt gir oss 5 skiver som har inspirert Algor Mortis!

Blodkvalt Foto Olav Vikingstad 3

Blodkvalt gir deg kaotisk ekstrem-metal spilt av den nye generasjonen Oslo-rockere. Med inspirasjon fra den kaotiske energien i tidlige metaldemoer, med referanser fra blant annet svartmetall, grindcore, punk og noise leverer bandet ekstrem-metal med et primalt og rått sound. Her gir de oss 5 skiver som har inspirert deres debutalbum Algor Mortis!

Les mer →

S.L.Y.C intervjuer seg selv!

SLYC bilde

Oslo-kvartetten S.L.Y.C. er ute med "Tellying", deres tredje album. Det består av ni omhyggelig utformede drømmepoplåter, lydmessig inspirert like mye av krautrock og shoegaze som av elektronisk dansemusikk. I denne saken intervjuer sanger og keyboardist Sara Lena Yri Cools og gitarist Daniel Meyer Grønvold (Moon Relay, Jenny Hval) hverandre om hvordan de inspireres, om albumformatet og om den nye plata.

Les mer →

5 skiver Kung Fu Girls hørte mye på i sin storhetstid

Kung Fu Girls til Tigerbloggen 2

Fuzzpop-bandet Kung Fu Girls ble starta i 1991 i Oslo. De rakk å gi ut to plater før de ble oppløst rett etter utgivelse av andreplata "Puzzle" i 1995. I 2019 ble det endelig mulig å få debutalbumet på vinyl, gitt ut av Hærverk Industrier, og nå er også "Puzzle" klar for å spilles med knitring på høyttalerne. I den forbindelse tok vi en prat med gitarist og vokalist i bandet, Andreas Grøtterud for å høre om hvilke plater de drev og hørte på den gangen, i Kung Fu Girls' storhetstid.

Les mer →

Lyd som inspirerte Anal Babes i årene 1988 – 1998

Anal Babes bandbilde

Scumpunkerne Anal Babes var et banebrytende band i undergrunnsrockescenen i Oslo på 1990-tallet, der de fremstod som de snørrete og horete stesøsknene til de mer berømte men mindre beryktede Turbonegro. I forbindelse med at bokssettet People Are Garbage gis ut måtte vi høre litt med bandet om hva det gikk i på deres spiller. Så her gir David Gurrik fra bandet oss en innføring i lyd som inspirerte Anal Babes i årene 1988 – 1998!

Les mer →

5 skiver som har inspirert Lady Friend!

Lady Friend foto Agnete Brun

Anne Mette Hårdnes kjenner vi fra band som Sweetheart, I&I og Label. Hun er nå låtskriver og frontfigur i bandet Lady Friend som nettopp har gitt ut sitt debutalbum "Songs From The Guesthouse". I den forbindelse gir hun oss 5 skiver som har inspirert Lady Friend!

Les mer →

Krissy Mary gir oss sine inspirasjonskilder!

Krissy 2020 0260 web

Kristine Marie Aasvang har jobbet med vokal som kunstuttrykk i flere år, både gjennom sin kunstutdannelse og med band og artister som The Secret Sound of Dreamwalkers, the Harvey Steel Show og Torgeir Waldemar. Nå er hun klar med sitt debutalbum som soloartist, under navnet Krissy Mary, med mørk, psykedelisk neo-folk og utenomjordisk vokalkunst. I denne saken gir hun oss en innsikt i sine veldig spennende inspirasjonskilder.

Les mer →

Unnveig Aas anbefaler 5 album av artister som har en eller flere katter

Unnveig Aas foto av Birte Bee Magnusson

Unnveig Aas gir med "Phases" ut sin tredje plate. En kan få litt hakeslepp av å tenke på at det var så tidlig som i 2015 vi ble introdusert til hennes debut-EP "Love EP" som sendte henne inn i varmen i de millioner hjem. Og apropos hjem, for Unnveig er det et levende vesen som er husets viktigste møbel, nemlig katt, derfor får vi fra henne her en liste over 5 album av artister som har en eller flere katter.

Les mer →

Marte Wulff om å lage konseptalbum

Marte Wulff blogg Frode Granum Stang

Marte Wulff har forlengst etablert begrepet "klimapop". Med det mer eksperimentelle kunstpop-albumet Øya/Øyet har hun skapt et bildelrikt musikalsk univers til en multimedial teaterkonsert som ennå ikke finnes. Albumet er komponert og arrangert med dette i bakhodet, og Wulff skriver selv manus. I den forbindelse lurte vi på om Marte ville fortelle oss litt om hvordan det har vært å jobbe med et slikt konseptalbum. Her får du det!

Les mer →

En viktig subkulturell institusjon i Oslo er i ferd med å forsvinne. La OG35 bli!

OG35 2

I Oslo Gate 35 ligger det en blokk som i dag huser øvingslokaler, scene, økologisk hage og atelier. I seks år har frivillige drevet stedet som må anses som en subkulturell kulturinstitusjon i Gamlebyen i Oslo. Nå trues de med utkastelse av BaneNor. Vi på Tigerbloggen har fått brev fra kulturkollektivet OG35 med informasjon om saken og en invitasjon til konsert nå på lørdag, 5. november!

Les mer →