Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

5 skiver som har inspirert Lady Friend!

av Maria Refsland, publisert 28.11.2022, 10:41.
Lady Friend foto Agnete Brun

Anne Mette Hårdnes kjenner vi fra band som Sweetheart, I&I og Label. Hun er nå låtskriver og frontfigur i bandet Lady Friend som nettopp har gitt ut sitt debutalbum "Songs From The Guesthouse". I den forbindelse gir hun oss 5 skiver som har inspirert Lady Friend!

1. Dennis Wilson - Pacific Ocean Blue

  Jeg har gjort øvelsen «velg 5 favoritter» noen ganger i det siste, og jeg innser at jeg hater det. Synes det er fryktelig vanskelig å måtte velge blant utallige inspirasjonskilder. Og det som er inspirasjon en dag, er det ikke nødvendig den neste. Men, en person og ett album jeg aldri kommer bort fra er Dennis Wilson og Pacific Ocean Blue fra 1977. For meg fremstår det som at albumet ikke har noen regler, noe som gjør at jeg blir sugd inn i detaljene hver gang jeg lytter på det. Og det at Dennis synger så uperfekt gjør det hele ennå mer perfekt.

  2. David Crosby - Lighthouse

   Mange har kanskje forstått at Lady Friend er en homage til David Crosby (han skrev The Byrds-låta «Lady Friend»). Jeg kunne dratt frem en hel haug av albumene han bidrar på, men har valgt meg «Lighthouse» fra 2016. David Crosby er en av mine absolutte favorittlåtskrivere, chord-progresjonene hans overrasker alltid, og sørger for maksimal gåsehud. I tillegg til at vokalharmoniene både på hans soloalbum, og albumene med Crosby/Stills/Nash er så vakre.

   3. Talk Talk - Spirit of Eden

    Jeg ble kjent med Talk Talk overraskende sent egentlig, men når jeg først fant dem, så var det kjærlighet ved første lytt. «Spirit of Eden» fra 1988 er min favoritt, og er plata jeg alltid drar frem på høsten. Det er like viktig som å finne frem vinterjakke og skjerf. Detaljene i låtarrangementene og produksjonen er like inspirerende hver gang jeg hører på det.

    4. Carole King - Fantasy

     Carole King er umulig å komme utenom. For en låtskriver, pianist og vokalist! Jeg har plukket ut «Fantasy» fra 1973. I tillegg til at låtene er fantastiske, så er produksjonen helt nydelig. Store strykere, catchy perkusjon og frekke gitarer, i tillegg til Carole Kings eget imponerende pianospill og vokal.

     5. Glen Campbell - Reunion: The Songs Of Jimmy Webb

      Jimmy Webb er en av verdens beste låtskrivere, og få har fremført disse låtene på en bedre måte enn Glen Campbell på «Reunion: The Songs Of Jimmy Webb» fra 1974. Jimmy Webb er også kanskje min favoritt tekstforfatter med linjer som «And I need you more than want you, and I want you for all time».

      Foto øverst i sak: Agnete Brun