Background
Tigernet logo
Posts by Maria Refsland

Skiva som endret mitt liv med Kim Morgan Morken fra Ekkolodd

Ekkolodd til Tigerbloggen

Ekkolodd har blitt kalt Norges mest innadvendte band, og at de brukte 8 år i garasjen av trommis Jarle Håland på å lage sitt tredje album uten et livstegn kan kanskje være et tegn på at det stemmer. Men plate ble det, og i Fysisk Format-presseteksten gikk vi så langt som å si at "Ekkolodd kokt sammen det som vil stå igjen som en klassiker innen norskspråklig rock." I front for bandet, som vokalist og tekstforfatter, står Kim Morgan Morken. I denne saken får vi høre hvilken skive han vil trekke fram som den som endret hans liv!

Les mer →

Skiva som endret mitt liv med Michael fra Dangerface!

Mike x Tigerbloggen Plain

Det spirer og gror stadig godt i Stavangers musikkmiljø. Vårt nyeste funn er bandet Dangerface som nettopp ga ut andreplata si "Be Damned!" på Fysisk Format. Vi snakker rock'n'roll, punktum, men i front finner vi en Stavangerpunk. Her forteller vokalist Michael Myklebust om skiva som endret hans liv!

Les mer →

5 skiver som har inspirert De Ubrukelige sin nye plate!

De ubrukelige anders lillebo

De Ubrukelige er et viseband i spagaten mellom nord og sør, kyst og storby, nordnorsk direkthet og fransk temperament. 28. april ga de ut sitt andre album "Knekke Knoka Brenne Bru" på det feministiske, skeive labelet Olivias Rekorder. Vi spurte duoen Christine Henriksen og Hallvard Høiberg om de ville fortelle oss om 5 skiver som har inspirert dem i arbeidet med deres nye plate!

Les mer →

5 skiver som har inspirert den nye plata til Benedikt!

Benedikt Press shot 3 By Kristoffer Eidsnes

Benedikt er et alternativt folkpop-band bestående av hele 9 medlemmer. Det hele startet som Hans Olav Settem sitt soloprosjekt i turbulente ungdomsår på den kristne, konservative skolen Kongshaug Musikkgymnas utenfor Bergen. I forbindelse med deres april-skive "Why Are You Dreaming?" ba vi bandet gi oss 5 skiver som har inspirert dem i arbeidet med den!

Les mer →

5 låter som har inspirert Juni Habels nye skive!

Juni Habel til Tigerbloggen

Vi ble blåst av banen av Juni Habels andreplate "Carvings"! Gitt ut på Koke Plate i samarbeid med Basin Rock (Julie Byrne bla.) og Badabing Records (Sharon Van Etton, Cassandra Jenkins, bla.) ante vi hva vi kunne forvente, men jøye meg! Vi måtte så klart ta en prat med Juni, og ba henne gi oss fem låter som har inspirert henne i arbeidet med plata!

Les mer →

Inspirasjonskilder for Johanna Seim & Sjur Nyvold til deres debutplate "Temporary Pleasure"

Johanna og Sjur bilde med plata

Johanna Seim & Sjur Nyvold slapp sitt debutalbum Temporary Pleasure nå i februar. Vi snakker hardingfele på tysk, norsk og engelsk. Hardangervidda møter Berlin. Artsy, men upretensiøst på en husmannskost-aktig måte. Dette er også første fysiske utgivelsen til Olivias Rekorder, Norges eneste plateselskap viet skeive og kvinner. I den anledning måtte vi så klart høre med Johanna og Sjur hva og hvem som har inspirert dem i arbeidet med plata!

Les mer →

5 skiver som har inspirert Tigerstates debutplate!

Tigerstate til Tigerbloggen

Tigerstate består av en skokk med musikere, låtskrivere og vokalister kjent fra en rekke ulike prosjekter som Fieh, Mall Girl, Selmer og Marbles. 10. mars kommer debutplata deres fra november 2022 endelig ut på vinyl, og i den anledning gir de oss her 5 skiver som har inspirert dem i arbeidet med den!

Les mer →

Sjappesnakk med Aiming for Enrike!

Aiming for Enrike til Tigerbloggen Foto av Veronica Van Groningen Manipulert av Simen Følstad Nilsen

Aiming for Enrike er en STOR favoritt her på Tiger! Når de nå gir ut dobbeltalbumet "Empty Airports" er det klart vi måtte ta en prat med dem for å høre litt om hva som er nytt denne gangen, og hvordan de har arbeidet med skiva!

Les mer →