Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

5 skiver som har inspirert Autonomie sin nye EP!

av Maria Refsland, publisert 10.07.2023, 14:39.
Autonomie by leah bratthammer

For de som ikke har fått det med seg: Autonomie spiller den råeste thrash/hardcore crossoveren og har en ny 12" ute på Fysisk Format. Vi spurte dem etter noen inspirasjonskilder - og fikk dette:


Hvis du digge disse platene her så bør du skjekke ut EPen vår No Peace Only Violence!


1. Nekromantheon - Rise, Vulcan Spectre
Dette albumet i vår mening er Norges beste thrash metal album. Albumet satte virkelig standarene for kor me ville med musikken. Måten dette albume kom te innspirasjon på hva måten riffene hva skreve på. Riffene hadde en heilt egen edge som me ikkje hadde hørt i thrash verden før; og ga oss innspirasjon te å finne vår egen edge!!!

2. The Stupids - Peruvian Vacation
D beat, blast beat og up beat sving???? Ja dette albumme har litt av hvert og det e det så gjør det så jævli kult. Ikkje bare spele de hardcore punk men de har og någen sledne thrash metal riff med kunn power chords!!! Dette albumet viste oss at det e greit og skilla seg ut og alt trenge ikkje å vær så jævla komplisert for å være fett!!!

3. Slayer - Show No Mercy
Trenge eg egentlig å sei någe her. Albummet snakke for seg sjøl. Hvis du ikkje har hørt dette mesterverke rett ifra helvete så e du ein jøvla løg!

4. Violator - Chemical Assault
Me e ikkje så jævla fan av den nye thrash scenen med klikkete trommer og nedstemte gitarer men disse har fonne et jævla bra sweetspot mellom oldschool thrash metal og den moderne metal lyden, og sefølgelig e de ifra Brazil!!! Disse karene har gitt ep en vår e slaks moderne lyd men samtidigt ikkje.

5. Sepultura - Beneath the Remains
Enda et Brazil band!!! Brazil har virkelig teken på thrash metal!!! Man kan diskutere om denne platen e death metal eller thrash metal og me meine at du kan bare holda kjeft og setta pris på dette mesterverke! Albumet har en herlige enkelhet med seg. Me klare ikkje å bli lei av enkel chuggete E riff så me kjøre på med det sama på Ep en vår, me vår egen vri da hehe…


Foto øverst i sak: Thomas Hartvigsen Rambjørg