Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

5 skiver som har inspirert Tigerstates debutplate!

av Maria Refsland, publisert 07.03.2023, 14:21.
Tigerstate til Tigerbloggen

Tigerstate består av en skokk med musikere, låtskrivere og vokalister kjent fra en rekke ulike prosjekter som Fieh, Mall Girl, Selmer og Marbles. 10. mars kommer debutplata deres fra november 2022 endelig ut på vinyl, og i den anledning gir de oss her 5 skiver som har inspirert dem i arbeidet med den!

1. Chassol - Big Sun

Denne plata er veldig mystisk og unik. En reise gjennom et veldig rart univers. Masse rare ideer som er veldig gjennomført. Det ligner ikke på noe vi har hørt før. For oss handler “Big Sun” om natur, mennesker og språk. Chassol er utrolig flink til å spare på de store øyeblikkene, og den som hører på må være tålmodig, men det er absolutt verdt det. Selv om man ikke forstår språket på plata, så er det fortsatt mulig å forstå hva det dreier seg om. Musikken tilhører også en film. Hele filmen ligger ute på nett.

2. Cerrone 3 - Supernature

Supernature er “pure delight”. I våre ører er det den perfekte dansemusikken. Det skjedde noe magisk i Frankrike i 1977. Tenk å lage noe som dette. Det er helt vilt. Plata slutter aldri å overraske. Den er veldig rar, men også utrolig kul. Veldig fransk.

3. Taeko Onuki - Sunshower

Det er noe veldig appellerende med sjangeren “city pop”. Det er nesten så navnet i seg selv lager musikk. “Sunshower” er for oss en perfekt “city pop” plate. Det er så “high production” at det nesten låter uekte. Musikken bærer veldig preg av disiplin og terping, men også frihet og lekenhet. Det er ikke nødvendig å forstå hva som blir sunget her heller. Musikken bærer alt.

4. Andy Shauf - The Party

Måten Andy Shauf skriver melodi og tekst har inspirert oss veldig. Det er helt genialt mye av det han holder på med. Deilig sound på kompet og den rare uttalen hans topper det hele. Vi digger denne plata fra start til slutt. Alle kan vel kjenne seg litt igjen den følelsen av å være litt for tidlig på en fest. Det kan være ganske kjipt, men også litt fint.

5. Labi Siffre - Crying, Laughing, Loving, Lying

Denne plata er et veldig godt eksempel på bra låtskriving. Enkelt og greit. Ikke masse kompliserte metaforer og ting og tang. Bare enkle låter med enkle budskap. Dette er egentlig noe av det vanskeligste å gjøre, men Labi Siffre gjør det så lett. Hele plata har en litt trist følelse gjennom hele, som om han later som at han er glad, men egentlig ikke er det.

I låta “My Song” avsluttes refrenget med “To laugh as tears go by”. Det er så fint sagt.

Soundet på skiva er også utrolig fin. Tørr 70s lyd på gitar, trommer, stryk og piano. Veldig fin lyd på alt.

Foto øverst i sak: Fahil Anweri

Sjekk ut Tigerstate på Tigernet!

Visit the shop

Les mer på Tigerbloggen

See more from the blog