Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

5 skiver som har formet Draümar

av Christer Reitan, publisert 09.09.2022, 10:00.
Draumar blogg

Sinna, skitten hardcore er noe vi på Tiger alltid har hatt en svakhet for, men innimellom kommer det ting som setter hele føkkings verden på hodet. Da Sigrun og Chaiara dukket opp med en eske med skiver til oss kunne vi ikke la muligheten gå fra oss til å spørre; Hvilke skiver har inspirert Draümar ?

1. Barn av regnbuen – Helter og skurker! (1987)

I Kongsvik utenfor Harstad tilbragte tenåringsbrødrene Tom og Roger utallige timer på bass og gitar rundt familiens kjøkkenbord. De utviklet et helt unikt samspill som etter hvert skulle bli Barn av regnbuen. Helter og skurker! er som pensum å regne i norsk hardcore punk. Denne skiva har vært med å forme flere av oss i Draümar musikalsk. Den har også bidratt til å forme sounden av norsk hardcore punk.

2. Bannlyst – Split tape med Angor Wat (1984)

Et annet pensumband er Bannlyst. Det er vanskelig å si hva som var i drikkevannet i Molde tidlig på 80-tallet, men ut kom den ene punkperlen etter den andre. Med raske riff, virtuose gitar licks, en tight rytmeseksjon og en vokal som høres ut som et godstog, er Bannlyst for bra til å gå glipp av.

3. Warthog – S/T 7” EP (2016)

Warthog er et usedvanlig tungt og hardtslående hardcore punk band fra New York. De unngår de mest opplagte NYC-klisjeene og spiller riffdrevne, kreative og seige låter som er dønn fengende. Warthog har inspirert oss til å tidvis sette ned tempoet på deler av låtene våre, og heller fokusere på tyngde og råskap.

4. Lebenden Toten – Static (2017)

Lebenden Toten er i likhet med Warthog et av de mest fremtredende kontemporære hardcore punk-banda. Denne skiva er spesielt interessant fordi den kun består av ett langt spor. Ganske uvanlig i denne sjangeren, altså. I tillegg til kreativ låtskriving, er sounden til Lebenden Toten preget av kaotisk støy, som har vært en viktig inspirasjonskilde for oss.

5. Mayhem – Deathcrush (1987)

De fleste metal heads vil nok legge merke til en tydelig likhet i cover arten til Deathcrush og D’KRIG EP. Dette var ikke noe vi gikk for i utgangspunktet, men da fargevalget på coveret sto for tur ble fristelsen stor, nettopp fordi denne skiva er en tidløs klassiker. I tillegg til den estetiske homagen i coveret, kan vi også trekke frem likhetstrekk når det kommer til sound. Bruk av Boss sin legendariske HM2-pedal er én, og en forkjærlighet for moll-akkorder er en annen.