Background
Tigernet logo
Posts by Maria Refsland

Fortellinger fra komponeringen av Christian Winthers "Urfuglen"

Christian Winther av Christian Strand 02

Christian Winther satt sitt preg på plater i en årrekke, som med de eksperimentelle trioene Monkey Plot og Ich Bin N!ntendo, med jazzkollektivet Torg og med den alternative popduoen han har med Ina Sagstuen, Listen to Girl. Høsten 2021 kom Christian Winthers debutplate «The Clearing» på Fysisk Format, og allerede nå i 2022 har han fulgt opp med plata "Urfuglen". Urfuglen ble født som bestillingsverk til spydspissfestivalen Motvinds 5-års-jubileum, og i dette lille "brevet" får vi noen små fortellinger og en demo fra veien til verket!

Les mer →

5 skiver som har inspirert Takomahas debutplate

Takomaha utenfor Tiger

Oslo-baserte Takomaha maler en bred pensel og holder ikke tilbake på den oljete svartmalingen når de kverner ut hva som kun kan omtales som Nordisk Noir. 30. september ga de ut debutskiva si, og her kommer 5 skiver som har inspirert dem i arbeidet med den!

Les mer →

Delish live-kommenterer egen plate TO ganger

Delish foto Jenny Berger Myhre 300ppi 10

The Dip er debuten til Delish – en trio bestående av tre etter hvert velkjente navn fra den mer alternative og eksperimentelle delen av musikkscenen i Norge; Natali Abrahamsen Garner, Johan Lindvall og Magnus Skavhaug Nergaard. The Dip er en svært variert utgivelse som veksler mellom filmatiske lydlandskaper og imponerende vakre og drømmende poplåter.

I denne saken får vi et innblikk i bandets indre, når vi her får servert en "samtale" de tre har hatt i google docs mens de satt på hvert sitt sted og hørte gjennom plata TO ganger.

Les mer →

5 skiver som har inspirert Louien sin nye plate

Louien foto Julia Marie Naglestad
Louien slipper 23. september sin andreplate "No Tomorrow/Figure Me Out" på vinyl. Plata er satt sammen av to EPer, hvor hun går mer og mer bort fra de folkete, lavmælte visene fra debuten i 2019 og dundrer på med mer fuzzete gitarer og større lydbilde. Mer indie og mindre folk sier plateselskapet Jansen, så vi hørte med henne om hun ville gi oss 5 skiver som har inspirert hennes nye plate!
Les mer →

KROMATRICKS UP YOUR SLEEVE ! ! ! Hva er kromatikk - og hvorfor er HÅKJERRING så jævlig glad i det?!

HÅ KJERRING fotograf Erik Hals

HÅKJERRING (Somniosus microcephalus) er et audiokreativt diktatur med hovedbase i Oslofjorden. Når fjorden er såpass øde som den er, passer det bra at HÅKJERRING lager en slags ørkenrock med et villt roterende kompass som tidvis peker mot Seattle. Debutalbumet "...drops for sjel og legeme" ble sluppet 19. august. Samme dag ble det flagget landet rundt, og stemningen var til å ta og føle på (19. aug er for øvrig bursdagen til Mette-Marit). Albumet dreier seg rundt virkelighetsbrist, intoks (euforisk/patologisk), isolasjon, demonas interna, og historiefortelling i en dagbok på grensen til drøm.

Kromatikk har en tendens til å snike seg inn i HÅKJERRINGs låter, så her kommer en kort avhandling fra HÅKJERRING om kromatikk, og en liste med låter som bruker kromatikk på en bra måte.

KROMATRICKS UP YOUR SLEEVE ! ! !
Hva er kromatikk - og hvorfor er HÅKJERRING så jævlig glad i det?!

Les mer →

5 låter Embla and the Karidotters hører på (nesten) hver gang de er sammen

Embla and the Karidotters tigerbloggen 1

Embla Karidotter er for de fleste mest kjent som trommis i Razika, men når hun nå slipper plata "Hello, I'm Embla" er cowboyhatten på og revolveren ladd! Hun skal med bandet sitt Marie Moe på bass (Razika, Slomosa), Tor-Arne Vikingstad på gitar (Sløtface), Simen Følstad Nilsen på lap steel (Aiming for Enrike) og Nils Jørgen Nilsen på trommer (Honningbarna, The Needs) dyrke sin livslange kjærlighet til country. Nå skal de straks ut på en stor september-turné, og her får vi et innblikk i hvilke låter som kommer til å rulle over anlegget når bandet er på veien.

Les mer →

Sjappesnakk med Mat Callahan som er plateaktuell på Plateselskapet No. 13

Matt Callahan press photo credit Karlheinz Charly Hug

Mat Callahan er en veteran i musikklivet. Karrieren hans trekker seg fra han reiste USA rundt og spilte på streikemarkeringer og Vietnam-demonstrasjoner med visegruppa Prairie Fire på 1960 og 70-tallet, via worldbeat-gruppa The Looters på 1980-tallet til sjelfulle tolkninger av den irske sosialisten James Connellys poesi de senere åra.


I dag bor Callahan i Sveits der han sammen med sin partner Yvonne Moore og et knippe venner har produsert et eksplosivt dobbeltalbum med den talende tittelen "It Is Right to Rebel" som ble sluppet den siste fredagen i juli i år på det progressive plateselskapet No. 13.


Vi tok en prat med Mat Callahan om dobbeltalbumet, musikkbransjen og litt om verden i dag.

Les mer →

Skiva som endret mitt liv med Anne Lise Frøkedal

Frøkedal tigerbloggen skiva som endret mitt liv

Anne Lise Frøkedal har etterhvert blitt en liten indielegende, og hun dundrer fortsatt på med nye og stadig bedre plater sammen med sitt band Familien. Hun spiller så klart også i I Was A King, og spilte før i blant annet Dharma og Harrys Gym. I denne saken får vi høre om skiva som endret hennes liv, og jaggu litt om historien om hvordan hun endte opp som musiker også!

Les mer →

Insomniac Bears gir oss deres 25 favorittlåter fra 1997!

Insomniac Bears foto Anne Valeur AVE1894

Insomniac Bears består av multiinstrumentalist og produsent Marius Ergo (Lukestar, Kaospilot & Snöras), Rumble in Rhodos-sanger Thomas Bratlie Haugland, Team Me-frontmann og låtskriver Marius Drogsås Hagen, låtskriver/fiolinist Magnus Moriarty og Axel Skalstad(Krokofant ++), og i dag slippes to smakebiter fra deres kommende debutalbum.

Den ene låta heter 1997, og på den finner bandet fram sommerminnene fra det første året på ungdomsskolen, og ærer vennskapet gjennom en tidskapsel hvor hver eneste smak, lukt og følelse er foreviget i musikk fra dette året. Da passer det jo bra at de her gir oss en liste med deres 25 favorittlåter fra 1997!

Les mer →