Background
Tigernet logo

Inspirasjonskilder for Johanna Seim & Sjur Nyvold til deres debutplate "Temporary Pleasure"

Johanna og Sjur bilde med plata

Johanna Seim & Sjur Nyvold slapp sitt debutalbum Temporary Pleasure nå i februar. Vi snakker hardingfele på tysk, norsk og engelsk. Hardangervidda møter Berlin. Artsy, men upretensiøst på en husmannskost-aktig måte. Dette er også første fysiske utgivelsen til Olivias Rekorder, Norges eneste plateselskap viet skeive og kvinner. I den anledning måtte vi så klart høre med Johanna og Sjur hva og hvem som har inspirert dem i arbeidet med plata!

Les mer →

5 skiver som har inspirert Labels nye skive Midnight Sunburst

Label photo by Nils Fredrik Wisløff Høgestøl

Så kult å få lov til å drodle rundt favorittskiver med en av våre absolutte favorittsjapper gjennom flere tiår! Et forhold som får vår del startet da vi sto og frøs vans-ene av oss i vinterkulda på Ammerud, og ventet på å slippe inn til Tor André for å få kloa i Chain of Strength 7”, og tyne hverandre for å vurdere We Bite- og Revelationutgaven av Start today opp mot hverandre❤️

Vårt tredje album Midnight Sunburst drar på inspirasjon fra mange og ganske sprikende kilder opp gjennom musikkhistorien. Det har drypp av konkrete, og planlagte referanser, men er vel så mye påvirket av gamle favoritter og låter som mer tilfeldig ble dratt frem i lyset under arbeidene i studio.

Da vi skulle samle låtene som tilsutt fikk plass på skiva, var det imidlertid kun ett kriterium vi benyttet: alle låtene måtte funke på T-banen. Så vi trålte byen sporlangs med råmikser på ørene, mens t-banevinduene viste drabantby eller tunneller forsvinne. Anyway :) Her er 5 favoritter fra mekkingen av Midnight Sunburst:

Les mer →

5 skiver som har inspirert Tigerstates debutplate!

Tigerstate til Tigerbloggen

Tigerstate består av en skokk med musikere, låtskrivere og vokalister kjent fra en rekke ulike prosjekter som Fieh, Mall Girl, Selmer og Marbles. 10. mars kommer debutplata deres fra november 2022 endelig ut på vinyl, og i den anledning gir de oss her 5 skiver som har inspirert dem i arbeidet med den!

Les mer →

Musikkens indre liv med sjappe-Jack

Jack i sjappa

Velkommen til Tigerbloggens nye intervju-serie, Musikkens indre liv. Her snakker vi med folk som fikser og ordner bak og på innsiden av musikken. Jack har sirkla rundt Tiger siden han var tretten og gått gradene fra arbeidsuke, til Fysisk Format artist med bandet Duvel til idag å være nyansatt altmuligmann i sjappa. Han er også aktivist og har satt opp noen av de mest vidgjetne konsertene i Oslo det siste året.

Les mer →

Sjappesnakk med Aiming for Enrike!

Aiming for Enrike til Tigerbloggen Foto av Veronica Van Groningen Manipulert av Simen Følstad Nilsen

Aiming for Enrike er en STOR favoritt her på Tiger! Når de nå gir ut dobbeltalbumet "Empty Airports" er det klart vi måtte ta en prat med dem for å høre litt om hva som er nytt denne gangen, og hvordan de har arbeidet med skiva!

Les mer →

Sjappesnakk med Tuvaband

Tuvaband til Tigerbloggen Credit Daniel Almås

Tuvaband slapp sitt fjerde album "New Orders" 20. januar i år. Vi på Tiger kårer det til nok en perle, og har hørt at det er endel nye greier som har skjedd med tanke på hvordan hun har arbeidet denne gangen. Derfor tok vi en prat med Tuva, og serverer dere her en god gammeldags sjappesnakk!

Les mer →

Blodkvalt gir oss 5 skiver som har inspirert Algor Mortis!

Blodkvalt Foto Olav Vikingstad 3

Blodkvalt gir deg kaotisk ekstrem-metal spilt av den nye generasjonen Oslo-rockere. Med inspirasjon fra den kaotiske energien i tidlige metaldemoer, med referanser fra blant annet svartmetall, grindcore, punk og noise leverer bandet ekstrem-metal med et primalt og rått sound. Her gir de oss 5 skiver som har inspirert deres debutalbum Algor Mortis!

Les mer →

S.L.Y.C intervjuer seg selv!

SLYC bilde

Oslo-kvartetten S.L.Y.C. er ute med "Tellying", deres tredje album. Det består av ni omhyggelig utformede drømmepoplåter, lydmessig inspirert like mye av krautrock og shoegaze som av elektronisk dansemusikk. I denne saken intervjuer sanger og keyboardist Sara Lena Yri Cools og gitarist Daniel Meyer Grønvold (Moon Relay, Jenny Hval) hverandre om hvordan de inspireres, om albumformatet og om den nye plata.

Les mer →

2022 mest leste bloggsaker!

2022 var året der Tigerkundene også trivdes med å lese litt! Vi har samlet de fem mest leste bloggsakene våre til glede for nye og gamle lesere!

Les mer →