Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

5 skiver Orions Belte har hørt mye på!

av Maria Refsland, publisert 06.11.2023, 18:55.
Orions Belte foto Nikolai Grasaasen

Det hagler med utgivelser fra Orions Belte, liveplater og soloalbum fra hvert av bandmedlemmene, men albumet "Women" som ble sluppet 6. oktober er faktisk bare deres tredje studioalbum som band. Oppskriften er denne gangen som vanlig groovy og catchy, men også å gjøre låtene større og mektigere! I denne saken gir Orions Belte 5 skiver som de har hørt mye på, for dem som vil finne ut hvor de henter den utømmelige inspirasjonen sin fra!

1. Nas - King’s Disease II

Nas har vært på en temmelig vill run de siste tre årene med ikke mindre enn to trilogier (6 album) mesterlig produsert av Hitboy. Dette er vår favoritt fra 2021. Ekstremt bra låter, sterke gjester og et fantastisk sonisk landskap.

2. April March - Triggers

Skiven kom ut på det fantastiske franske labelet Tricatel. Produsert og arrangert av Bertrand Burgalat. Oppskriften på blandingen av perfekt varm, rund og attacky basslyd. Somewhere Up Above er også en av århundrets låter.

3. Bibio - Ambivalence Avenue

Hørte albumet ihjel når det kom ut for 13 år siden. Har fortsatt en solid plass som et go-to album for inspirasjon og utsoning. Perfekt sound og nydelige arrangementer. Og noen ordentlig sterke låter. Lyden av Bibios plater er perfekt - fortsatt friskt etter mange år.

4. Mamman Sani - Le Musique Électronique Du Niger

Touaregmusikk spilt på orgel med trommemaskin. En av de mest inspirerende skivene vi har hørt på den siste tiden. Så musikalsk, og veldig forfriskende å høre den musikken spilt på noe annet enn strengeinstrumenter.

5. Judee Sill - Judee Sill

Det første albumet til Judee Sill (som også var det første på Geffen Records?) er en konstant i mylderet av ting vi hører på. Den mildt sagt trøblete sangeren og låtskriveren med sitt spøkelsesaktige sound har inspirert oss på mange måter. Men først og fremst i kraft av å ha utrolig sterke låter som man aldri blir lei av.

Foto øverst i sak: Nikolai Grasaasen