Background
Tigernet logo

Skiva som endret mitt liv med Kim Morgan Morken fra Ekkolodd

Ekkolodd til Tigerbloggen

Ekkolodd har blitt kalt Norges mest innadvendte band, og at de brukte 8 år i garasjen av trommis Jarle Håland på å lage sitt tredje album uten et livstegn kan kanskje være et tegn på at det stemmer. Men plate ble det, og i Fysisk Format-presseteksten gikk vi så langt som å si at "Ekkolodd kokt sammen det som vil stå igjen som en klassiker innen norskspråklig rock." I front for bandet, som vokalist og tekstforfatter, står Kim Morgan Morken. I denne saken får vi høre hvilken skive han vil trekke fram som den som endret hans liv!

Les mer →

Skiva som endret mitt liv med Michael fra Dangerface!

Mike x Tigerbloggen Plain

Det spirer og gror stadig godt i Stavangers musikkmiljø. Vårt nyeste funn er bandet Dangerface som nettopp ga ut andreplata si "Be Damned!" på Fysisk Format. Vi snakker rock'n'roll, punktum, men i front finner vi en Stavangerpunk. Her forteller vokalist Michael Myklebust om skiva som endret hans liv!

Les mer →

5 skiver som har inspirert De Ubrukelige sin nye plate!

De ubrukelige anders lillebo

De Ubrukelige er et viseband i spagaten mellom nord og sør, kyst og storby, nordnorsk direkthet og fransk temperament. 28. april ga de ut sitt andre album "Knekke Knoka Brenne Bru" på det feministiske, skeive labelet Olivias Rekorder. Vi spurte duoen Christine Henriksen og Hallvard Høiberg om de ville fortelle oss om 5 skiver som har inspirert dem i arbeidet med deres nye plate!

Les mer →

5 skiver som har inspirert den nye plata til Benedikt!

Benedikt Press shot 3 By Kristoffer Eidsnes

Benedikt er et alternativt folkpop-band bestående av hele 9 medlemmer. Det hele startet som Hans Olav Settem sitt soloprosjekt i turbulente ungdomsår på den kristne, konservative skolen Kongshaug Musikkgymnas utenfor Bergen. I forbindelse med deres april-skive "Why Are You Dreaming?" ba vi bandet gi oss 5 skiver som har inspirert dem i arbeidet med den!

Les mer →

Intervju med Sliteneliten

Sliteneliten credit Signe Rosenlund Hauglid

Sliteneliten er i ferd med å ta landet med storm med skarpladde viser og ukuelig pågangsmot. Metoden deres ser ut til å være helt tvers av bransjenormen, så dette må vi selvsagt konfrontere dem med. Her får du høre hvordan de setter opp egne konserter, danser etter egen pipe og - det største tabuet av alt - det ser ut som de faktisk har det gøy mens de gjør det. Er de Norges siste ekte punkere?

Les mer →

5 låter som har inspirert Juni Habels nye skive!

Juni Habel til Tigerbloggen

Vi ble blåst av banen av Juni Habels andreplate "Carvings"! Gitt ut på Koke Plate i samarbeid med Basin Rock (Julie Byrne bla.) og Badabing Records (Sharon Van Etton, Cassandra Jenkins, bla.) ante vi hva vi kunne forvente, men jøye meg! Vi måtte så klart ta en prat med Juni, og ba henne gi oss fem låter som har inspirert henne i arbeidet med plata!

Les mer →