Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

5 låter som har inspirert Hanny!

av Jørgen Knutsen, publisert 20.09.2024, 10:07.
Hanny10

Rett før sommeren slo inn kom Hanny med 7-tommeren Xantofylla, og vi har fått Marie til å komme med 5 låter som har inspirert! En slags nordisk-kontinental rundreise i digg melodiføring.

Hanny: I arbeidet med ny musikk er vi spesielt opptatt av melodi, vi vil skrive melodier som får lytteren til å synge inni seg eller til å sette på sangen igjen. Musikkhistorien har en elv av melodiøse verk som har inspirert Xantofylla, her er fem av dem.

S.L.Y.C.
4.0
Melodi, instrumentering, alt går rett i hjertet i denne sangen fra S.L.Y.C., den største stjerna på Skandinavias kunsthimmel.

Center of the Universe
Noisy dreams, dreamy noise
Fra COUs sjelfulle album Bestboy electric som kun finnes i fysisk format. Jeg fikk plata som en omvendt bursdagsgave på Roskilde 2. juli 2001, og slutter aldri å høre på den.

Vasas flora och fauna
Di tror int när jag säger
Virtuost vakker melodi, og i den alltid kjærkomne valsetakt. Som gartner blir jeg solgt fra første tone når teksten handler om brennesle.

Kim Larsen
Papirsklip
Det er vel dette som egentlig er Danmarks nasjonalsang.

Françoise Hardy
Tu peux bien
De sterkeste sangene Françoise Hardy synger, er det hun selv som har skrevet. Alt stemmer i denne gamle produksjonen, bassgangene, koringene, felene.