Background
Tigernet logo

Coveret: Andreas Fossheim for The Uptights

F D3 RO43f

Andreas Fossheim er grafisk designer og illustratør, og har laget cover for The Uptights, hvor han også spiller gitarinstrumenter. Vi tok en prat om coveret til den nye plata "It is for them that the lights twinkle"!

Les mer →

Årets skiver så langt: Øksby

Frøkedal & Familien - Flora Perfekt til dager du vil ha på headsett konstant og ta turen ut i skogen alene. Endelig Norsk musikk som klarer å gjenspeile den Norske naturen rundt oss igjen. Oslosphere - Vol. 1Gøyall, sprek og sommerlig garage vibe samleplate for fans av musikk som passer både ute på...
Les mer →

Årets skiver så langt: Christer

Tuvaband Et avantgardistisk popmaskineri som Tuvaband som leverer perle etter perle skal man lete lenge etter! En av de sjeldne skivene som sitter som et skeivt skudd ved første lytt og samtidig vrir seg nærmere og nærmere hjerterota til den til slutt er blitt en integrert del av livet ditt. Girl...
Les mer →

Sjappesnakk: Frøkedal har begynt å synes det er flaut å være artist

Frøkedal Rådane credit Vidar Landa2

Frøkedal slapp sitt tredje album ved navn “Flora” den 14. mai på Fysisk Format, og fysisk format blir det, for Frøkedal har valgt å droppe strømmetjenestene i første omgang. Vi tok en prat med Anne Lise Frøkedal om det å være artist, hvordan black metal har inspirert henne i tekstarbeidet, om Familien og om hennes skjønnlitterære debut som kom i april.

Les mer →

5 skiver som har inspirert det nye albumet til Tuvaband

Tuvaband Stefany De Beurs

Berlin-baserte Tuvaband har markert seg internasjonalt som en av de mest særegne norske artistene de siste årene. I starten av januar ble Tuvaband listet av magasinet Tip Berlin som en av ti artister de har troa på i 2021, og hun ble høsten 2020 nominert til prestisjefylte Anchor Award under storfestivalen Reeperbahn i Hamburg. Forrige album, I Entered the Void, ble nominert til Spellemannpris i klassen indie/alternativ. Growing Pains & Pleaseures er hennes tredje album, og vi lurer på hvilke 5 skiver som har inspirert henne i arbeidet med denne!

Les mer →

5 skiver som har inspirert Vilde Tuvs nye album Melting songs

VILDE03

5 år etter kritikerroste D´meg fra 2016 er Vilde Tuv endelig ute med ny plate. Tiden mellom har hun brukt på å studere elektronisk musikk for å kunne lage trance, i tillegg til å ta opp igjen blokkfløytespilling som på denne plata erstatter vokalen. Resultatet er en digital symfoni med elementer av pop, trance, ambient og folkemusikk, smeltet sammen i en konfronterende luftspeiling. Så hvilke skiver har inspirert Tuv i arbeidet med Melting songs?

Les mer →