Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Derfor trekker vi musikken fra TikTok

av Kristian Kallevik, publisert 25.10.2024, 11:03.
Dette handler om Diger Digital.
D Digital Tik Tok1

Nok er nok TikTok! Vi må sette foten ned for griskheten i et selskap som har bygd sin formue på musikk når de bruker makta si til å skvise artister

TikTok har 1,5 milliarder brukere og så  langt 18,5 milliarder dollar i annonseinntekter i 2024.  Dette er i stor grad skapt av musikk som er en sentral del av appellen deres. Likevel bruker de nå advokater og juridiske spissffindigheter på på å bryte med forhandlingsorganisasjonen MERLIN som alle streamingtjenesterbruker for å få tilgang til musikk fra uavhengige selskap.

Vi er stolte og glade for å være en del av MERLINs kollektive avtaler for indie-distributører over hele verden. Et lite selskap som oss kan ikke gå alene i  forhandlinger med TikTok, maktforholdene er for groteske og vi vil bli spist levende. 

Så da tenker jeg vi klarer oss fint uten vår musikk på TikTok en stund. SoMe plattformer kommer og går etterhvert som de mister fokus på hva som gjør produktet bra og griskheten tar overhånd.

Dette koker ned til følgende spørsmål:
-Er musikken din noe verdt? Skal andre få tjene penger på din musikk uten at du får forholdsmessig betalt?

Kampen skjer nå og hver gang vi tar til takke med fagre lovnader om eksponering som betaling senker vi verdien på det som betyr mest for oss.

Hvis du vil ha mer bakgrunn, finnes det noen internasjonale nyhetsaker om dette: Variety, MusicAlly. Vi håper å se norsk presse på dette også snart!

En grunn til at det ikke blir diskutert så høylytt i Norge, kan være at streamingmarkedet er dominert av utenlandske aktører som inngår avtaler uten at norske rettighetshavere har et ord i med i laget. Vi er glade for at Diger Digital er frie og kan ta egne avgjørelser! 

Dette vil vi gjerne ha deg med på.  LES MER OM DIGER DIGITAL HER

Hør norsk - hør lokalt - hør uavhengig!

Les også Morgenbladet sin sak om Spotify nye krav.