Background
Tigernet logo
Posts by Kristian Kallevik

5 skiver som har inspirert Labels nye skive Midnight Sunburst

Label photo by Nils Fredrik Wisløff Høgestøl

Så kult å få lov til å drodle rundt favorittskiver med en av våre absolutte favorittsjapper gjennom flere tiår! Et forhold som får vår del startet da vi sto og frøs vans-ene av oss i vinterkulda på Ammerud, og ventet på å slippe inn til Tor André for å få kloa i Chain of Strength 7”, og tyne hverandre for å vurdere We Bite- og Revelationutgaven av Start today opp mot hverandre❤️

Vårt tredje album Midnight Sunburst drar på inspirasjon fra mange og ganske sprikende kilder opp gjennom musikkhistorien. Det har drypp av konkrete, og planlagte referanser, men er vel så mye påvirket av gamle favoritter og låter som mer tilfeldig ble dratt frem i lyset under arbeidene i studio.

Da vi skulle samle låtene som tilsutt fikk plass på skiva, var det imidlertid kun ett kriterium vi benyttet: alle låtene måtte funke på T-banen. Så vi trålte byen sporlangs med råmikser på ørene, mens t-banevinduene viste drabantby eller tunneller forsvinne. Anyway :) Her er 5 favoritter fra mekkingen av Midnight Sunburst:

Les mer →

Musikkens indre liv med sjappe-Jack

Jack i sjappa

Velkommen til Tigerbloggens nye intervju-serie, Musikkens indre liv. Her snakker vi med folk som fikser og ordner bak og på innsiden av musikken. Jack har sirkla rundt Tiger siden han var tretten og gått gradene fra arbeidsuke, til Fysisk Format artist med bandet Duvel til idag å være nyansatt altmuligmann i sjappa. Han er også aktivist og har satt opp noen av de mest vidgjetne konsertene i Oslo det siste året.

Les mer →

Hvor skal Tiger flytte?

Tiger Teamet 2022 by Eivind Imingen

Tiger må ut av lokalene vi har vært i siden -96 innen utgangen av 2022. Her har vi samlet litt spex om hva vi ønsker oss. Gi lyd om du vet om noe som kunne passet!

Les mer →

Selge skiva di på Tiger?

Christer Reitan med "We ship worldwide"-plakat utenfor Tiger

Vi har som grunnprinsipp at desto mindre en platebutikk er, jo bedre er den. Desto færre skiver vi tar inn, jo bedre blir utvalget. Men det er mulig å komme gjennom Tigers nåløye! Og vi er ikke en sånn butikk hvor pengesterke aktører kan kjøpe seg plass. Her får du vite hvordan vi gjør vurderinger, hvor mye penger du får og hva vi kan gjøre for at flere skal oppdage din musikk!

Les mer →

Kollapse gives us their top 5 scandinavian hardcore records!

Kollapse

The danish band Kollapse is releasing their second album "Sult", the first on Fysisk Format, today/the 25th of july. The album consists of bleak and chilling post-hardcore, so we wanted to hear what their top 5 scandinavian hardcore records are! Thomas from the band gives us the answer.

Les mer →