Background
Tigernet logo
Posts by Kristian Kallevik

Kollapse gives us their top 5 scandinavian hardcore records!

Kollapse

The danish band Kollapse is releasing their second album "Sult", the first on Fysisk Format, today/the 25th of july. The album consists of bleak and chilling post-hardcore, so we wanted to hear what their top 5 scandinavian hardcore records are! Thomas from the band gives us the answer.

Les mer →

5 skiver som har inspirert Vilde Tuvs nye album Melting songs

VILDE03

5 år etter kritikerroste D´meg fra 2016 er Vilde Tuv endelig ute med ny plate. Tiden mellom har hun brukt på å studere elektronisk musikk for å kunne lage trance, i tillegg til å ta opp igjen blokkfløytespilling som på denne plata erstatter vokalen. Resultatet er en digital symfoni med elementer av pop, trance, ambient og folkemusikk, smeltet sammen i en konfronterende luftspeiling. Så hvilke skiver har inspirert Tuv i arbeidet med Melting songs?

Les mer →

5 skiver som har inspirert James Welburns nye album Sleeper In The Void

James Welburns nye album "Sleeper In The Void" slippes på Miasmah 30. april i Norge. Vi snakker industriell mørk drone ambient. Med på plata er gjestene Tomas Järmyr (Motorpsycho, Zu, Barchan), Hilde Marie Holsen (Hubro Records), og vokalkunstner Juliana Venter (W/V, Phil Winter). Vi tok en prat med James om hvilke plater som har inspirert han i prosessen med å lage plata.

Les mer →

Sjappesnakk med Lazy Queen

Lazy Queen Photo Credit Fabian Fremdal Fjeldvik

I dag, 23. april, slipper Lazy Queen sin andre EP med navn "Get home or die trying" på Eget Selskap. De har opp gjennom årene spilt på scener som Blitz, Maksitaksi og Last Train, samtidig kaller VG kaller "en Oslo-kvartett som har skjønt at gitar kan være både morsomt og fengende i samme akkord". Vi kjenner vi blir litt forivrra. Hvem er egentlig Lazy Queen? Vi tok en prat med Henrik og Jon fra bandet for å finne det ut.

Les mer →

5 skiver som har inspirert dragongirls nye EP Tripomatic Fantasies

Jpg original Willa Wathne3 5

På Tripomatic Fantasies drar dragongirl oss inn i et mørkt elektronisk univers som rommer alt fra filmatiske lydbilder og pulserende droner til kjennemerket til kunstneren - den "nesten dansbare klubbmusikken" vi anbefaler alle å danse til.
Her forteller dragongirl, alias Nikoline Ursin Erichsen, om hvilke plater som har inspirert henne i arbeidet med EPen.

Les mer →