Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

5 skiver som har inspirert Klikk Panikk!

av Jørgen Knutsen, publisert 08.03.2024, 15:43.
Klikk Panikk 1

Klikk Panikk går bokstavelig talt amok på sin nye plate, og gir deg fem inspirasjonskilder her!

Operation Ivy - Energy
Blant alle retningene pønken tok på 1980-tallet, var miljøet rundt Gilman Street i Berkeley, California, desidert blant de mest spennende. I en kort periode på slutten av 1980-tallet kunne den legendariske ungdomsklubben skilte med blant annet Operation Ivy, et band som skulle bidra til å definere den amerikanske pønk-sounden på 1990-tallet. Operation Ivy ga bare ut én EP og ett album, men den høyenergiske og rå sounden som oppstår i møtet mellom britisk og kalifornisk pønk ispedd hektiske ska-rytmer gjør dette til et udiskutabelt høydepunkt i pønkens historie. Favoritter: Sound System, Take Warning, Bombshell, The Crowd

Monster - Rockers delight
Skandinavias svar på the Clash, ble Monster omtalt som på slutten av nittitallet og starten på milleniumet. Med sine raske, melodiøse, dansbare rytmer og tydelige røtter fra punk, ska og soul utmerker en av tiårets mest innflytelsesrike plater «Rockers delight» seg på en helt særegen måte. At frontfigur, senere kjent som Moneybrother, gjorde større suksess som soloartist underbygger bare hvor viktig dette bandet og denne platen har vært. For Klikk Panikk har platen vært toneangivende for mye av inspirasjonen til det landskap bandet befinner seg i idag.

Må sjekkes ut!

Bob Hund - Omslag Martin Kann
1996. Gatepunk og baggy jeans med kjetting, Epitaph og Fat Wreck Chords ruler. Så snek vi oss inn på Bob Hund på Hulen uten leg og uten forventninger. Seks sure svensker i sylstramme t-skjorter og pornobart nekter å spille før Bob hund-«flaggan» som noen har rappet, er på plass. Til slutt sier de føkkit, vi älsker vårt publik, og sparker inn døren til et helt nytt univers av lyder og energi. Omslag Martin Kann fra 96 er et ganske så komplett album - med utenkelige gitarriff, plutselige synther, og rare melodier som tilsammen spenner mellom skjørt, tungt, poppete og skittent på helt unikt vis. Upp, upp, upp och så ner igjen…

Refused - The shape of punk to come
Kanskje ikke like tett på Klikk Panikk sin sound, men vi synes likevel Refused er de aller, aller største fra hardcorescenen, og et band som har vært med oss hele veien. Shape of Punk representerer en tilnærming til musikk som vi ser veldig opp til. Albumet henter inn elementer fra ulike sjangere, men som settes inn i et eget unikt lydbilde som både bevarer det sjangertypiske og flytter grensene. Vi prøver å tenke litt på samme måte når vi lager musikk, at hver og en tar med egne ulike musikalske innflytelser som får et nytt liv i Klikk Panikk-miksen, og at resultatet blir noe annet og større enn ideen man selv hadde i hodet på forhånd.

Weezer - Weezer (The blue album)
Weezer ble et favorittband siden vi hørte de ti første sekundene av Buddy Holly (og så den legendariske musikkvideoen). Albumet spruter ut feelgood i alle retninger, og det melodiøse og humoristiske elementet er noe som definitiv har påvirket Klikk Panikk, like mye som vrenglyden på gitaren. Pinkerton var kanskje et enda sterkere album, som kunne vekke hele følelsesregisteret - men det blå albumet var festsoundtracket over alle gjennom ungdomsårene. Generasjonsdefinerende shit med andre ord.