Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

5 skiver som har inspirert Scampi Chips Dip & Campari!

av Jørgen Knutsen, publisert 26.01.2024, 11:25.
SCDC 1

Scampi Chips Dip & Campari er en ekte undergrunnshemmelighet, mer kjent i Kina enn i hovedstaden. Bandet spiller outrert, melodiøs og aggressiv garasjepunk, tydelig inspirert av legendariske band som Bikini Kill, X-Ray Spex, Roky Erickson, Dead Moon og Thee Headcoatees! Pjuuuh! De fyrer opp 5 plater som ikke hadde eksistert om SCDC hadde eksistert først!

1. Dead Moon - Unknown Passage (1989)

Dead Moon har en kraft som transcenderer tid og sted. Deres raffinerte forståelse for skrål og deres genuine følelser i musikken har inspirert oss til å skrike til verden.

2. Sex Pistols - Never Mind the Bollocks - Here’s The Sex Pistols (1977)

Vi vil alltid komme tilbake til den første platen som rev oss ut av vår forståelse av hva musikk var. Sex Pistols’ molotovcocktail av rock og pur energi ga oss en helt ny virkelighetsforståelse og satte oss på sporet av fremtiden, fortiden og ekstasen.

3. Megadeth - Youthanasia (1994)

Fordi breibeint gange er en nødvendighet når man skal trampe seg gjennom Bergensregnet og komme seg på øving. Dave Mustaine ligner dessuten på en krysning av faren til Ponyo og en oransje katt. Det er jo koselig

4. X-ray Spex - Germfree Adolescents (1978)

Fordi Poly Styrene utfordret stereotypier og forventninger, tok plass og sto opp for det hun trodde på. Vi digger vokalen hennes som har en unik blanding av rå energi og melodisk utforskning.

5. Trashwomen - Spend the Night With the Trashwomen (1993),

Ingen filtere, ingen skam, bare ren genial galskap - akkurat som vi liker det.