Månedlige arkiver: juni 2015

Ny Tigertips-spilleliste: Elektronikk & Beats!

TigertipsElektronikk169

Vi fortsetter vårt korstog for å spre Den Gode Musikken med en ny spilleliste: Elektronikk & Beats!!
Her finner du et nedkok av utvalget i sjappa, med andre ord: Vårt kresne utvalg innen elektronika, dubstep, house, tæknå og alskens bastardsjangre.

Finnes også i TIDAL og Wimp

Vi har også løpende oppdatere spillelister for punk, indie, metall og mere til, sjekk alle her

TIGERTIPS: Årabrot – You Bunch Of Idiots

youbunch

Fra sin operasjonsbase i en forlatt misjonskirke i Värmlandsskogene er sjølveste Årabrot i dag tilbake med en ny symbiose av avantgardistisk heavy, hysterisk hardcore, seig noise og generell fuck-deg-og-dine-forretninger-attitude i EP-format. You Bunch Of Idiots avrunder trillogien som blei starta med Murder As Art, og fulgt opp med I Modi ifjor. Igjen er det fangefamilien vår i Tigerkjelleren, Fysisk Format, som gir ut plata, og skal vi dømme utfra kurringa der nedefra er de svært fornøyde med leveransene også denne gangen.

På denne plata har bandet har fått hjelp av kyndige folk som Karin Park og Lasse Marhaug, uten at plata har blitt arty farty av den grunn. Årbrot betyr fortsatt brutal og støyende psych metal, der hverken Spellmannspris-nominasjoner eller internasjonal annerkjennelse har slipt bort sylkvasse kanter. Om du får måpa deg gjennom det innledende Cannibal Manifesto venter funky godbiter som Mea Culpa og den suggererende It’s Hot Drop In.

Bandet har etterhvert endel år på baken i Beelzebubs stabsmusikk, men viser seg atter å være uredd for fornyelse, uten at de glømmer sine djupe røtter i søppelfyllinga utafor Haugesund.

ÅRABROT PÅ TIGERNET

UKAS ALBUM: Jaakko Eino Kalevi – Jaakko Eino Kalevi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deler av staben på Tiger liker å se på seg sjøl som tøffe rockere, som ikke lar seg rive med av alskens elektronisk hipsterræl. Men iblant så sniker det seg noe inn gjennom sprekkene i rustninga og treffer noen spots vi har antakelig har godt av å føle på. Jaakko Eino Kalevi er noe slikt.

Han har bakgrunn fra det ekstraordinært ærlige yrket som trikkefører i Helsinki, og har sida tusenårsskiftet vært aktiv i en rekke musikalske prosjekter i dette vårt noe glømte naboland. De siste åra har han søkt lykke og stimuli i Berlin og gitt ut et par EPer som soloartist, til flust av rosende ord fra musikkinteresserte folk. Med denne sjøltitulerte fullengderen nagler han seg fast som en av de mest interesante utøverne innen… ja, hva skal vi kalle det?

Her er tydelige influenser av ting vi forlengst har slutta å le av fra åttitallet, blanda med postpunk, disco, høyaktuell electronica, drømmesynth og nydelig vokal – alt ramma inn av en uklanderlig produksjon. Sjekk bare fantastiske låter som Say eller Deeper Shadows, som er linka til nedafor.

Dette er en kar som mange kommer til å få øya opp for framover, og inntil det smeller føles det veldig bra å sitte i sporvogna til Jaakki og glo ut på byen.

JAAKKO EINO KALEVI PÅ TIGERNET

Sjekk ut en låt fra skiva her:

UKAS KLASSIKER: Uniform Choice – Screaming For Change

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uniform Choice var av de første banda som hang rundt idet amerikansk hardcore for alvor blei etablert som en særegen disiplin på første halvdel av 80-tallet. Scena i Orange County, hvor bandet trådte sine barne-converse, fortonte seg nok litt for ofte som en mashup av Warriors og American Pie-filmene, iallfall sammenlikna med de europeiske anarkist-vegan-kollektivene. Som en konsekvens av dette inntok UC et fast straight edge-standpunkt, noe som gjenspeiles både i tekstene og den forrykende energiske musikken.

Bandet holdt koken en liten tiårsperiode og gav ut noen udiskutable perler før Screaming For Change, men dette er altså rosinen i soyapølsa: kjapp, stilrein og sinna hardcore, fra ei tid hvor kunstens regler blei skapt. Viktigst av alt høres det jæskla fresht ut den dag i dag.

UNIFORM CHOICE PÅ TIGERNET

Drikk en grønn iste og kos deg med denne:

Den nye labelen TAKE IT EASY POLICY slipper Snøras og Prinztronix kassetter

TIEP
Plutselig dukket det opp et skikkelig likandes tiltak her! En hemmelighetsfull gjeng fra Rødtvedt i Oslo har startet en ny label slipper en plakat og to meget spenstige kassettutgivelser: Den tredje skiva i Snöras trilogien byr på sjelevrengende, intens og arty lofi screamo og Prinztronix lager ultratight, rå og analog elektronisk musikk.
Kassettene kopieres lokalt i en til en hastighet, så tilgjengeligheten kan bli noget begrenset.

Både kassettene og plakaten slippes 9. juni men kan forhåndsbestilles nå:
TAKE IT EASY POLICY PÅ TIGERNET

UKAS ALBUM: BEGLOMEG – Eurokrjem

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sjupersoners-orkesteret Beglomeg har, gjennom sagnomsuste konsertopptredner og to bemerkelsesverdig solide tolvtommere, på få år bygd seg opp hørensagen som noe helt særegent.

Etter å ha spilt gjennom fullengde-debuten til Beglo’, er det åpenbart at bandet måtte lansere en ny benevelse for å beskrive musikken presist: “eurohope”. Det er grandiost uten å være pretensiøst, det er humørfyllt uten ironisk distanse (jvf. liberal bruk av frihets-sax!) og det er smart uten å være elitistisk. Skiva er en teppebombing med popkulturelle referanser og en orgie i synth, blås og alt som funker generelt. I inkluderingas ånd og milevis fra “if you have to ask, you’ll never know”-attituden som litt for ofte preger det flinkisorienterte musikk-Norge ellers, utlegges eurohope-sjangeren (eller livsanskuelsen?) i essayform i innercoveret på forbilledelig vis.

Riktignok skal ikke Tiger påberope seg vanntette skott mot Fysisk Format, som gir ut plata, men vi vil uhilda hevde at Beglomeg har gitt ut et av vårsemesterets absolutt kuleste album. “Let the power of € run wild on you!”

BEGLOMEG-PLATER OG PARFYME PÅ TIGERNET

Føl på greia her:

UKAS KLASSIKER: WHEN – The Black Death

Limen soper
i krik og krok

Alt er trist,
deilig trist

Død og døde,
stank og
raaddenskab

Lars Pedersen har gjort mye fett og corny opp igjennom, med punk-fødselshjelperne i Hærverk via bl.a. new wave-pionerene Holy Toy, og med When fram til denne dag. The Black Death er derimot en idrettsgrein for seg sjøl. På Tiger regner vi jo oss som relativt avstumpa, her vi velter oss i impro-støy og ekstremmetal dagen lang, men denne skiva blir vi seriøst livredde av.

The Black Death er en lang lydcollage som hensetter en til et norsk pestherja 1300-tall. Det hele inspirert av Theodor Kittelsens tegninger fra nestsiste århundreskifte, som mange vil gjenkjenne fra f.eks. tidlige Burzum-platecovre. Skiva blei sågar sluppet under the summer of Satan i 1992, og var av materialet som slapp gjennom nåløyet i et black metal-miljø som har blitt betydelig rundere i kantene med åra.

Nå er skiva endelig tilgjenglig på vinyl, utgitt av Idelogic Organ, der sjølveste Stephen O´Malley fra Sunn O)) sitter i sjefsstolen.

THE BLACK DEATH PÅ TIGERNET

Hør den her: