Månedlige arkiver: mars 2015

SPILLELISTE: Ugly Fucking Metal

uglyfuckingmetal

Ukas spilleliste står i tigermetallens tegn!

I god breibeint metallstil kjører vi inn seigt og hyperaktivt, iskaldt og påtent, rølpete og majestetisk i en og samme kruttønne. Vi har forent skuddsalver fra Inculter og Execration med gammalt treverk fra Entombed, Autopsy og Disfear – rett og slett det absolutt beste innen ugly fucking metal.

Lytt til spillelista i Spotify:

UKAS ALBUM: GÖTTEMIA – TRIGGER HAPPY FAT FAMILY EP

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Göttemia har sluppet en split og slikt, dann og vann med ujevne mellomrom sida tidlig 2000-tall. De har holdt seg til en oppskrift som ikke kan gå spesielt dårlig: uhøytidlig, kjapp og energisk punkrock, der musikken ikke drukner i humor, tant og fjas (som på sin side finnes i rikt monn).

En real fullengder – bandets første – er på trappene, men for å korte ned ventetida dropper de EPen “Trigger Happy Fat Family Album”, sjølsagt med et utsøkt bildebilag fra livet i de østfoldske skoger.

Dette er musikk som vekker den undertrykte trangen til å fylle opp kjøkkenglasset 50/50 med First Price Appelsinbrus og noe greier du har kjøpt av Erik Follo, for å gaule med på allsangvennlige refrenger i en salig cocktail av livs- og dødsforakt. Göttemia har forlengst erobra Eidsberg Kommune, nå sikter de mot det ganske juridiske nedslagsfeltet til Borgarting Lagmannsrett og videre.

SJEKK GÖTTEMIA PÅ TIGERNET

Koz deg med en smakebit fra den kommende LPen her:

Tigertips: SIGNAL – ECHOES EP

signals_echoes
Signal sin første fysiske utgivelse “Echoes” er i disse dager ute på det frie markedet, bragt til torgs av det lille, men kvalitetsbevisste Oslo-selskapet Handmade Records. Duoen består av Andrea Barsnes og Niklas Bystrøm, som har bakgrunn fra eksperimentielle grupper som henholdsvis Ullsokk og Spurv, og er blitt hylla med hosianna-rop og rotasjon på både Radio Nova og P3.

Echoes består av fire insrumental-låter i treriksrøysa mellom støyende mathrock, syrete og suggerende jazz og noe helt eget, som gjør at Signal stikker seg ut sjøl i et forøvrig utmerket musikk-Norge.

16. april er det sleppefest på Last Train, men EPen er i skrivende stund tilgjenglig i platesjapper med respekt for seg sjøl, Tiger intet unntak.

SJEKK SIGNAL PÅ TIGERNET

Lytt til An Eternal Recurrence fra Echoes og bryn deg på kunstfilmanalyse her:

UKAS KLASSIKER: DEATH – …FOR THE WHOLE WORLD TO SEE

death4thewholeworld

Om pønken noen gang døde, er det i alle fall nå den har steget fra graven; i det siste har snerr og riff anno 1977 blitt friskmeldt fra alle potensielle alderssykdommer av utgivelser fra Göttemia, Sleaford Mods og Ex-Cult. Desto viktigere er det å sende blikket bakover, helt tilbake til utgangspunktet for alt dette svette, snørrete, snerrende gullet.

Det som gjør Death til mer enn bare nok et mindre kjent Stooges er hvordan de var kontrære i så mangt. Bandnavnet er pompøst, platetittelen er stormannsgal og Hackney-brødrene gikk sin første musikergange på lo-fi-funkens sti. Mørket, de lekende melodiene og seks minutter lange opuser med stramt arrangement er også små profetier i seg selv om thrash metal og alt annet åttitalls.

At brødrene etter bandets bortgang trådde inn i gospelrock og reggae gjør Death til et helunikt fenomen til å være så forgått av musikkhistorien. Glemt i tiår av alle andre enn de heldige som fikk med seg de fem hundre opprinnelige sjutommerne, mens de øvrige låtene fra ”…For The Whole World To See”-innspillingen trolig var tapt.

Man lurer på hvem man skal takke for at det ikke ble slik. I 2009 kom reutgivelsen av de sju låtene som ble spilt inn og de to gjenlevende brødrene fulgte opp med en aldri så forsinket releaseturné. Dokumentaren ”A Band Called Death” og intervjuer hos blant annet Ruzt sørger endelig for en ordentlig pressekampanje for et album som så til de grader fortjener det.

Dette er intet mindre enn et ordentlig klenodie, et historisk monument, og du får det på Tiger.

Les intervjuet med Death hos Ruzt.no her mens du lytter til deres observasjoner knyttet til representativt demokrati:

FYSISK FORMAT: NYE ALBUM FRA KOLLWITZ OG HAUST

kollhaust
Vår egen huslabel sprenger igang våren med to store album: Haust fortsetter sin evige evolusjon med et album som har fått mye gode kritikker for sin ugne blanding av punk, 80s goth og psykedelia. Kollwitz på sin side har strammet inn på alle felt og lagd en stringent, vellaget og steinhard oppfølger til debutskiva si fra 2010.
Du finner skivene her:
FYSISK FORMAT PÅ TIGERNET

Tiger Eksklusiv: Ny låt og forhåndsbestilling av Magnus Moriarty

En av Tigers kjæreste labler er Metronomicon Audio som i årevis har gitt ut førsteklasses popmusikk og beslektede avarter. Først som beinharde CDr-forkjempere, deretter har de campet rundt i formatenes verden og gitt ut hologrammer, usb-nøkler, brev og brus i tillegg til en fin rekke vinyl. Den nye Magnus Moriarty skiva føyer seg fint inn i rekka der.
Hør bare på denne låten som vi har vært så heldige å få gjøre premiere på i “Tiger Eksklusiv” lista vår:

På den nye skiva “In Search of the Archetype” har Magnus Moriarty forlatt noe av ridder-pop stilen fra forrige skiva og beveget seg i en mer elektronisk retning. Men umiskjennelig Magnus Moriarty er det likevel, med de melankolske tekstene, drømmeaktige harmoniene og arrangementene som får en til å tenke at her har noen hatt ambisjoner om å bygge en katedral inne i et soverom.

Det nye albumet slippes førstkommende fredag!
MAGNUS MORIARTY PÅ TIGERNET

UKAS ALBUM: EX-CULT – CIGARETTE MACHINE

exult3

Budskapet om at Ex-Cult er dritbra, skammer vi oss ikke for å dele både med teskjei og grovere typer bestikk.

Bandet kommer ut av Memphis, som tidligere har fostra såpass forskjellige størrelser som Raytards og His Hero Is Gone. Ex-Cult ligger muligens et sted midt i mellom de to og er ubestridelig punk, men med linker til quirky folk som Ty Segall og andre skakke californiere som gir bandet en touch av det ekstra som gir dem mange ekstrarunder på spilleren her på Tiger.

EX-CULT PÅ TIGERNET
Sjekk ut tittelsporet her:

UKAS KLASSIKER: NIHILIST SPASM BAND – NO RECORD

NIHILIST_cr

På 60-tallet brøyt en sjølbevisst ungdomsgenerasjon med de fleste konvensjoner, ikke minst musikalsk. Fra før hadde frijazzen improvisert seg ut av den borgerlige tvangstrøya skalaer og harmonier representerte, men det var ikke frigjort nok for canadiske Nihilst Spasm Band. De ville løsrive seg fra ideen om at en musiker i det hele tatt måtte “kunne” spille, og lagde sågar også egne instumenter til å anti-spille på.

For en novise som akkurat har begynt å utforske den forbudte verden utafor 4/4-normen er muligens det som mange regner som verdensførste noiseband sitt debut-album “No Record” i overkant løssluppen. Men for den som klarer å legge lavmælt indie-pop og innarbeida fordommer om hva som er musikk på hylla for en stakket stund, utgjør denne kakofonien noe særs fascinerende og utfordrende – om ikke direkte vakkert.

Sjøl utlegger de det slik i plata “Volume 2” fra 1979:

“Why do we do it? No fame or fortune, nor in service of some artistic theory, nor to please or offend an audience. We do it because we enjoy it. Audiences are nice, frequently stimulating, but ultimately we play for ourselves, because it is fun. Is that all? Almost, but not quite. Sometimes everything seems to fall together into place. The band really starts to cook, to groove, to swing, to drive (words fail). When that happens there is a real rush, a genuine feeling of exhilaration. many bands need to get high to play well. We need to play well to get high. It is this “high” that takes it a bit beyond just fun, just another hobby.”

NIHILIST SPASM BAND PÅ TIGERNET

Og sjekk dem ut på tuben:

SUSANNA KASSETT-FRENZY!

suss3

Susanna Wallumrød er en tydelig stemme på den norske musikkscena på mange nivå. Ikke bare er hun samfunns- og bransjerefser; hun er også en av landets mest markante vokalister, bevist gjennom hennes gamle Magical Orchestra, solo-prosjekter og samarbeidsprosjekter; ikke minst fantastiske Meshes of Voices med Jenny Hval i fjor.

Tiger har fått en eksklusiv og nydelig trippel best-of-serie med Susanna på kassett, hvor alle de overnevnte er representert, sammen med tidligere uutgitte duetter med prominente navn som Bonnie Prince Billy, Siri Nilsen og Susanne Sundfør. Alltid enestående Drid Machine har stilt med produksjonsmidler og Lasse Marhaug har laga cover og det hele kommer nummerert med signatur og det hele.

KJØP DEN OVER DISK PÅ TIGER OG SJEKK UT ANDRE SUSANNA-GREIER PÅ TIGERNET!

FemmeBrutal presenterer: 8.mars spilleliste

femme_brut1

FemmeBrutal er et feministisk bookingkollektiv som har satt opp veldig mye bra konserter i hovedstaden de siste par åra. Tiger har spurt Jenny derfra om hun kunne liste opp hva som har vært soundtrack til markeringa av den internasjonale kvinnekamp-dagen.

SLEATER-KINNEY – A NEW WAVE

Ikke vær gjerrig mot deg sjøl, her er det bare å høre på hele albumet. ALT er bra på The Cities To Love”.

Sjekk ut Sleater-Kinney på Tigernet!

CLEO & KRISTIN AMPARO, BROKE N’ TIPSY – GÅ PÅ SALONG

“Virginia Woolf skrev om viktigheten i å ha et eget rom. Disse hiphopere rapper om viktigheten i at gå på salong”.

GROUPER – TOWERS

Jeg trudde ikke det var mulig å smelte hjerter med vinyl.

CASTRO – YOUR HIDDEN AGENDA (IS SO OBVIOUS)

Katja fra Life…But How To Live It? Trenger jeg å si mer?

Sjekk ut Castro på Tigernet!

SECT – WE CARRY THEIR CROSSES

Spanske postpønkere, og alle ser ut som Siouxsie.

VÅNNA INGET – GAMLA

For alle som elsker partysvensker.

HAGAR THE WOMB – LIFE OF LIES

Trudde du at den engelske anarkopønken var død? Den lever.

LINDA PIRA – MATRIARKEN

“Kan man inte rappa ska man inte rappa”. Den attituden.

WHITE LUNG – DOWN IT GOES

Go’ gammaldags ny melodisk pønkrock.

Sjekk ut White Lung på Tigernet!

PERFECT PUSSY – WORK

Nynoise/hardcore fra ‘merica. Gotta love it.

Sjekk ut Perfect Pussy på Tigernet!