Månedlige arkiver: juli 2014

Ukas Album: Okkultokrati – Night Jerks

Okkultokrati er vel det nærmeste vi kommer et husband her på Tiger. En ting er at alle tre skivene deres er sluppet på lablen vår Fysisk Format, men vi er ekstra stolte at et band av et slikt kaliber ble unnfanget gjennom samtaler over butikkdisken vår.
okkutl

Night Jerks er innspilt i menighetshuset til Årabrot, bortgjemt i svenskeskogene i Dalarna og er produsert av bandet selv. Siden sist har bandet tatt en vending mot mer synth og anskaffet den nye gitaristen Milton Von Krogh, som er kjent fra bla Pirate Love. Okkultokrati har blitt vanskeligere å båssette med denne skiva, men det mest iørefallende er den isende kalde produksjon som står i sterk kontrast til den rådende metaltrenden som går mer i retning av det avrundede, varme og analoge. Likevel er det psykedelisk så det holder og Okkultokratis usmiskjennelige esoteriske ubehag ligger som en tåke over hele albumet.

Tiger har eksklusivt salg på den limiterte blå vinylen og kassettversjonen av skiva.

 • OKKULTOKRATI PÅ TIGERNET
 • okkultoiskogen

  Sjekk ut et par låter her:

  Tiger Tegneserie

  Tegneren Esben Titland har foreviget noen øyeblikk fra Tiger!
  Underst finner du en smugkikk på noen av bildene – noen du kjenner igjen?

  titland32

  Tegningene har blitt trykket på en plakat i 300 eksemplarer som gis bort så lenge beholdningen varer i sjappa og til alle som bestiller skiver fra Tigernet.no

  Esben Titland har gjort en rekke fine tegneserier du bør sjekke ut, bla Båten mot bølgene på Jippi Forlag som han vant Sproing prisen for.
  Han har også gjort en rekke platecover, bla. på Haust-skivene Ride the Relpase og NO og Okkultokrati-skiva Snakereigns.
  I tillegg spiller han gitar i Modern Love
  Sjekk ut bloggen hans her

  titl2

  titl1

  titl4

  titl3

  Ukas Klassiker: Moss Icon – Complete Discography

  moss

  Sjangerdefinerande post-hardcore frå det mindre glade 80-tall. Oppretta i Maryland i 1986 og var aktive fram til 1991, med unntak av nokre få reunions her og der. Dynamisk sound med tydleg kjenslevar nerve, noko som stod i kontrast til den amerikanske hardcore-punken som regjerte fyrste halvdel av 80-talet.

  Complete discography inneheld som tittelen tilseier, Moss Icon sin fullstendige katalog. Eit must for alle samlarar med andre ord.

  mossi

 • Kjøp den her!
 • Ukas Album: Blood Orange – Cupid Deluxe

  Blood-Orange-Cupid-Deluxe

  Produsent og musiker Dev Hynes, viser finesse med andreskiva til soloprosjektet, Blood Orange. Hynes, som må seiast å ha mange ballar i lufta, har arbeida tett med mellom anna Solange, Sky Ferreira og The Chemical Brothers. Under tilnamnet Blood Orange, gjorde han seg for alvor markert med debuten, Costal Grooves frå 2011. Oppfølgaren er ikkje mindre interessant. Inspirert av tidleg Michael Jackson, Drag Queens og livet i New York City, har Hynes med presisjon sett fingeren på ei musikalsk nerve i vår eiga fortid og samtid.

  Ettersom Cupid Deluxe vart sluppen i 2013 har nok mange vore innom skiva allerede. Har du derimot endå ikkje plukka denne opp, skal på Øya-festivalen og ikkje heilt har bestemt deg for kva konsertar du vil gå på, er Blood Orange veka sitt heitaste tips frå Tiger.

 • Kjøp den her!
 • Tigertips: Temptation Tapes Vol. 1 og 2

  Her til lands er vi ikke bortskjemt med arkivutgivelser fra hine tiders undergrunnsmusikk. Det føles bisarrt at man iblant har mer detaljert kunnskap om undergrunnsbevegelser i fjerne himmelstrøk som Frankrike og USA enn det som skjedde utenfor vår egen dør.

  Da er det desto mer stas når godbiter som Temptation Tapes samlerene slippes: Nummer to i rekken er ute nå! Dette er rene gullgruver for folk som liker den autentiske 80-talls undergrunnslyden eller fans av nyere videreformidlere som John Maus og Ariel Pink.

 • Temptation Tapes vol. 1 og 2 på Tigernet
 • Samlerene tar for seg de ulike bandene til Tor Dybdahl og strekker seg gjennom en lekker rekke av 80-tallets mer lyssky pop-avarter, sjekk ut:

  Klassikeren Sensation Boys, Clockwork Orange’s tidløse lofi-synthpop:

  Depperockbandet Horsemen:

  Horsemen live, Holmlia 1987

  Vi gleder oss til volum 3 kommer, trolig til høsten en gang!

  Temptation Tapes er distributer av Diger

  Ukas Klassiker: A Tribe Called Quest – The Low End Theory

  tumblr_lr8qw7lAfv1r2u1oxo1_1280

  Den amerikanske hip hop-gruppa A Tribe Called Quest, vart danna seint på 80-talet av Q-tip, Phife Dawg, Jarobi White og DJ/producer Ali Shaheed Muhammad. Ettersom gruppa kom “straight outta New York City”, var dei med på å definere east coast sounden utover 90-talet. Bandet si andre skive, The Low End Theory, kom ut i september 1991 og var banebrytande på fleire måtar. Den tok mellom anna opp tema som skuggesidene av platebransjen og valdtekt.

  Eit anna interessant aspekt med denne skiva er at den dreg ein tydleg link mellom hip hop og jazz, både musikalsk og kulturelt. Utover dette er musikken minimalistisk og tilbakelent.

 • Kjøp den her!