Månedlige arkiver: mai 2014

Plateselskapligheter

Dinner

Tiger inviterer sine favorittlabler til Plateselskapligheter: En platemesse hvor plateselskapet er i fokus!

Er du musikkentusiast kan du kjøpe eksklusiviteter rett fra kilden, er du musiker kan du treffe ditt fremtidige plateselskap og ikke minst: For de som har et eget plateselskap på innerlomma, legger vi opp til omfattende innsidehandel og intrigemakeri!

Platemessa er på selveste Klubbdagen på Øya og begynner kl. 11
Gratis inngang!

 • Meld deg på Facebook-eventen her
 • Bekreftet så langt:
  Jansen Plateproduksjon
  INDIE RECORDINGS
  Smalltown Supersound
  K.Dahl Eftf.
  Metronomicon Audio
  Duplicate Records
  Fysisk Format
  Riot Factory
  Propeller Recordings
  Warner Music Norway
  Trust Me
  Susanna Sonata
  Brilliance
  Tender Records
  Atterklang

  Ukas Klassiker: American Football – American Football

  american

  American Football er den fyrste og einaste fullengdaren til det amerikanske indie-bandet med samme namn. Denne skiva luktar tenåringskjensler og stikk seg ut i mengden, mykje grunna ein fløyelsmjuk trompet som går att i fleire av låtane. Medan originalversjonen kom ut i 1999, vart ein splitter ny deluxe edition reissue sluppe for omlag to veker sidan. Denne består mellom anna av ein booklet med bileter og tekstar samt dobbel, farga vinyl. Deilig!

 • KJØP DEN PÅ TIGERNET
 • Tre Diger distribuerte skiver ute nå

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Like under gulvet på Tiger sysler vi med lyssky virksomhet som Tigernet-postordre, plateselskapet Fysisk Format og småskala distribusjonsselskapet Diger.
  I dag er det en stor Diger dag, med ikke mindre en tre skiver ute!

  Children and Corpse Playing in the Streets slipper oppfølgeren til kult-debuten fra 2009. Musikken beveger seg mellom quirky pop, weird-folk og sløøøøy seig psykedelia og er en stor favoritt på huset.

  Sjekk ut en låt her med video av Benjamin Finger:

  Children and corpse playing in the street – Echoes (Official Video) from Frank Benjamin Finger on Vimeo.

  Ondt Blod fra Kirkenes er et av de mest lovende nye hardcorebandene i Norge, med høy rocknroll faktor og intensitet som bør appellere til fans av Gallows, Kvelertak og Comeback Kid. Produsert av Yngve Andersen og Dagger fra Blood Command/IOU osv.

   

   

  Og sist men ikke minst vil vi trekke fra This Sect som slipper en skive full av sortkledd postpunk og kantete dansbar nyveiv. Intenst og energisk!

   

   

  Sjekk ut hele gjengen i Spotify:

  Hils på vår nye butikkansatt: Sigrun!

  sigrunisjappa

  Hils på Sigrun som har blitt ansatt som butikk medarbeider på Tiger! Sigrun blir å treffe bak disken hver mandag til torsdag. Vi lar Sigrun introdusere seg selv:

  -Eg er 27 år, har ein master i populærmusikk frå UiO og driv med hardcore på fritida. Interessert i musikk i ulike sjangrar og er like oppteken av Sjostakovitsj som av Mayhem. Har tidlegare jobba som musikkjournalist, spelt 13 år i korps og sit på mykje unyttig Lady Gaga-trivia.

  -Fortell om en musikkopplevelse som har satt dype spor i deg
  -Ei viktig musikkoppleving for meg har vore å oppdage punk og hardcore. Som tenåring sleit eg med å identifisere meg med musikken eg vart eksponert for. Det var overvekt av klagande, alkoholiserte gamle gubbar som burde ha klippa skjegget og lest ei bok. Hardcoren derimot, hadde alt. Ungdomleg råskap, aggressivitet, politikk, nulltoleranse for dårlege haldningar og ellers absolutt ingen reglar. Hardcore har forma meg både som lyttar og som person.

  Her er tre Tigertips fra Sigrun:


  -En av indierockens fremste syngemenn, knallsterke låter med god tilbakelent stil

   

   

  -Dynamisk post-punk fra 90-tallet. Pakka med patos!

   

   

  -Ein av noregs fremste samtidsmusikarar demonstrerer bruksområda til den mennesklege stemma

  Ny Nettbutikk!

  nettsjappa2000avlang
  Sjekk ut den flunkende nye nettsjappa vår!

  Bygd fra skrætsj i Tigerkjelleren. Håper den blir til stor glede og nytte for deg.
  Hovedmålene våre har vært å lage en nettbutikk som gir deg følgende:

  • * Raskere navigering
  • * Tilpasset mobil og nettbrett
  • * Enklere utsjekking uten behov for innlogging og mer anonymitet

  Vi har sett oss litt blind på den, så gi gjerne feedback om bugz eller tips om ting som kan bli bedre.

  Surf’s up!

  Ukas klassiker: Blast – The Expression of Power

  blast_ukasklassiker

  En mastodontutgave av hardcorebandet BL’ASTs fantastiske førsteplate “The Power of Expression” denne gangen i en trippel deluxe-overhaling via Southern Lord records og omdøpt til “The Expression of Power” (sikkert for å lure seg unna SSTs lange fingre). Som Black Flag i stonerparanoialand. Suverene greier!

  Kristian Anbefaler: Fredfades & Ivan Ave – Breathe LP

  fredfa

  Det er ikke for ofte at det dukker opp norsk hiphop på vinyl, men her har vi en godbit virkelig veier opp for det. Breathe er sluppet i smålåtne 250x på den britiske lablen King Underground og er nesten som en EP å regne til tross for sine 17 spor. A-sida byr på samarbeid mellom produsent Fredfades og den talentfulle Telemark-rapperen Ivan Ave. Dette er jazza, cool og laidback hiphop av beste sort og sender tankene til Madlib og A Tribe Called Quest. B-sida er en samling instrumentaler og samples – en “godbitsamling” ikke ulikt Madlib’s Medecine show

  Utgivelsen er allerede utsolgt fra labelen, men vi klarte imidlertid å tuske til oss en liten skjerv så her gjelder det om å gripe sjansen!

 • Kjøp skiva på Tigernet