Månedlige arkiver: juli 2013

URBANOIA – Svart Sement 7″

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

URBANOIA har vært et friskt tilskudd til hardcorejungelen de siste årene og har plassert seg helt i øverste sikte fra dag en. Nå er endelig debut-utgivelsen deres ute. “Svart Sement” er en umiddelbar hit som låner like mye fra klassisk norsk hardcore som Svart Framtid og Betong Hysteria som gnistrende amerikanske 80-tallsband som Jerry’s Kids og  Negative Approach. Det låter både rått og heftig og de 4 låtene flyr avgårde og etterlater oss sultende og skrikende etter MER MER!!! Trykket med vakkert silketrykk i sølv på svart papp. Utgitt på eget label Urban Boys og begrenset til kun 200 ex.

Kjøp den her

KING MIDAS – Scandinavia reutgitt på LP i dag!

KING MIDAS – Scandinavia en glemt skatt fra 1999 blir endelig reutgitt og tilgjengelig fra og med i dag på LP+Download via FYSISK FORMAT. Denne ambisiøse og tidløse plata med sine kjølige arrangementer og kunstneriske visjoner står som en bauta den dag i dag og trekker en rød tråd til det helt nye KING MIDAS-albummet som skal komme i høst. Bare lytt her:

Kjøp plata her

 

Og les et intervju med bandet her:

http://nattogdag.no/musikk/artikler/7558/ukas-high-five-king-midas#.UfJyrqz15NR

Bestselgere siste fire uker

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her er lista over Tigers bestselgere de siste fire uker. Alltid en glede å se god musikk som selger godt!

1. HAUST – No (LTD Yellow vinyl) LP+CD
2. SIGUR ROS – Kveikur – LTD Deluxe LP+10”+CD
3. DAFT PUNK – Random Access Memories LPx2
4. QUEENS OF THE STONE AGE – Like Clockwork – LTD Deluxe Edition LPx2
5. GERILJA – Step Up Your Game LP
6. DEAFHEAVEN – Sunbather LPx2
7. KYLESA – Ultraviolet Gatefold LTD Black LP
8. HAUST – No MC
9. DILLINGER ESCAPE PLAN – One Of Us Is the Killer LP+CD
10. ÅRABROT/ RABBITS – Split 7”

Bestselgerlista oppdateres kontinuerlig på Tigernet.no

Essensielle reutgivelser

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

To komplett essensielle reutgivelser denne uka som det regelrett oser Tigerhistorie av. ISIS sitt første skikkelige album “Celestial” fra 2000 på Robotic Empire som slo ned som en bombe når den kom. Bandets slemmeste album der de foredler arven påbegynt av band som Swans og Neurosis og starten på ventyret som var Isis.  Soleklart deres beste og mest inspirerte plate.

Kjøpes her

Og AT THE DRIVE-INs debut-LP”Acrobatic Tenement” fra 1996 hvor man kan høre et pur-ungt band eksplodere av energi og virkelig legger grunnlaget for den kommende storhet de skulle lire av seg på kommende utgivelser.

Kjøpes her

TERROR BIRD – All This Time

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

TERROR BIRD er soloprosjektet til kanadiske Nikki Never og hun lager svevende, mørk popmusikk i skjæringspunktet mellom eksentrisk 80-talls post-punk og semi-gotisk elektro. Men først og fremst har hun masse masse popteft og personlighet. “All This Time” er hennes tredje fullengder siden  2009 og bør falle i smak hos alle som hører på ting som Zola Jesus, Grouper og kanskje til og med Lana Del Rey.  Sommeren er svalere i hennes selskap det er nå helt klart!!

Bare hør åpningskuttet “The Wrong Way”her:

Kjøp plata her

 

Ukas Klassiker: At the Drive-in – Acrobatic Tenement

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
At the Drive-in og etterfølgeren Mars Volta har vært et av de desidert mest refererte bandene på Tiger gjennom 2000-tallet. Debutskiva til At the Drive-in er nok den som er lengst unna det som skulle bli Mars Volta, her er det skranglete og kompleks klassisk emo-core som gjelder, ikke ulikt samtidige som CapNJazz eller storebrødrene i Fugazi. Når man hører skiva igjen i 2013 blir man slått av at dette fremdeles funker som en kule og at alle de riktige elementene er med: Ektefølt melodisk vokal over komplekse strukturer i et silketynt og klart lydbilde. Herlig!

Endelig på vinyl i sjappa

FUZZ!!!!!!!!!!!

14fuzz

Endelig fikk vi påfyll av sjutommeren til Ty Segalls sitt nye band, Fuzz. Sist gang vi hadde den inne forsvant den ut før vi fikk tipset om det her på nettet, men nå har vi tatt inn ei lita bråte så alle som vil skal få. FUZZ heter bandet og består altså av Roland Cosio (bass), Charlie Moothart (gitar) og Ty Segall (trommer og vokal) og disse to låtene er noe av det beste vi har hørt i hele år!! Det er som de har tatt alle de beste elementene med tjukke og sløye gitarer og tatt de litt bort fra 60-tall garasjerocken og mer mot 70-talls soundet vi forbinder med Uncle Acid og Black Angels etc etc. Helt fordømt fantatstisk med andre ord!! Full LP kommer på In The Red Recordings i Oktober. Det er bare å glede seg!

Sjekk ut låta “Sleigh Ride” her:

Sjutommeren er i salg så lenge lageret rekker her