Background
Tigernet logo
Posts by Maria Refsland

5 skiver som inspirerte Mimans nye plate "1000 Bitar"!

Miman photo by Christer Mannikus

Miman, som består av Egil Kalman, Hans P. Kjorstad og Andreas Hoem Røysum, har spilt 75 konserter i 16 forskjellige land siden starten i 2016. 1000 Bitar er deres tredje album, og ble tatt opp over tre dager og netter i pittoreske fjordomgivelser i Leikanger i Sogn. På plata høres vi Kalman med kontrabass, modulær synthesizer, gitar og trommesett, Kjorstad med fele, renstemt indisk harmonium, fløyter og perkusjon, og Røysum med klarinett, bassklarinett og basstromme. Det er med andre ord mye å ta av, og vi lurte fælt på om bandet ville gi oss 5 skiver som har inspirert dem i prosessen med å lage plata!

Les mer →

MoE gir oss én salsa per spor på deres nye plate "The Crone"

Mo E til Tigerbloggen foto Greg Pope

Når MoE serverer oss ny skive svir det! Vi snakker suggerende og seig støyrock som er høyt selv på lavt volum, og som om ikke det var nok byr MoE her opp med forslag til én salsa per låt, så de virkelig skal brennmerke seg inn i hjernen vår. AU! Nærmere helvete kommer man ikke, men sausen er god da! Finn fram Jamie Oliver-kniven og gjør deg klar!

Les mer →

Sjappesnakk: Interview with Pink Milk from Sweden!

Pink Milk pressphoto

Every so often, the whole working crew at Tiger falls head over heels over a record. We all experienced this with the beautiful goth-shoegaze-dreampop-duo Pink Milk from Sweden, and we just couldn't help ourselves; We needed to get to know them better! We set out on a quest to get our questions answered, and let us tell you; We got more than we bargained for!

Les mer →

Skiva som endret mitt liv med Jone Amundsen Piscopo fra Sundrowned

Jone Piscopo Sundrowned til bloggen

I 2021 ga Sundrowned ut sitt debutalbum på Fysisk Format til strålende kritikker, blant annet i Brooklyn Vegan som ga den skussmålet "Once you click play, it's hard to turn it off." Haugesunderen Jone Amundsen Piscopo er hovedpersonen bak bandet, og vi tok en prat med han for å høre om skiva som endret hans liv!

Les mer →

Tvivler - Der er for få borgerlige i det her land

Tvivler press 1 by Mads Ogstrup Nielsen

Tvivler har signert med Fysisk Format og slipper i dag første singel fra deres kommende album. Den har fått det spenstige navnet "Der er for få borgerlige i det her land" og er en 4 minutter og 20 sekunders dansk godbit. Sammen med singelen slippes det video, og her kan du se den, i tillegg til å mimre tilbake til 2020 da vi tok en prat med vokalist Thomas Burø i forbindelse deres forrige plate "Ego."

Les mer →

Lost Girls - Music for dogs

Lost Girls 03816 på Tigerbloggen

Med Lost Girls har Jenny Hval og Håvard Volden skapt sin egen musikalske lekeplass, og de ga i 2021 ut "Menneskekollektivet", ei eksperimentell danseskive som får hjertet og hjernen til å slå salto. Som om ikke det var nok, 15. desember ble det trippel flikk-flakk da duoen gjorde en herlig remiks av Christian Winthers "Moon" fra hans debutalbum. Noe som kan forklare den sprudlende lekenheten i musikken er kanskje at de i 2020 fikk seg en liten valp. Vi hørte om de to hadde lyst til å lage en sak til bloggen vår, og da fikk vi "Music for dogs" i retur!

Les mer →

5 skiver som har inspirert Amalie Holt Kleive sitt nye album

Amalie Holt Kleive tigerbloggen

Amalie Holt Kleives debutplate er en sterk og elegant egenproduksjon med hjelp av Vetle Junker (Verdensrommet, Nils Bech, Aurora) og Peder Kolsung (Sigrid). Holt Kleive har de siste årene gjort seg bemerket i norsk undergrunn med en stil hvor visetekster blir kombinert med jazz og elektronika til et dansbart uttrykk. Vi på Tiger er fans, og spurte derfor Amalie om hun kunne trekke frem 5 skiver som har inspirert henne i arbeidet med plata!

Les mer →