Forfatterarkiv: Andreas

TIGERTIPS: Terrorstat – 6-spors EP

terrorstat

Herrefred for en brutal og stilrein fuckings Blitz-punk det fortsatt lages. Terrorstat består av en uflidd gjeng med bakgrunn fra band som Jenkem Warriors, Eminent Scum og Internt Oppgjør, for å nevne et bitte lite knippe av dem. Kasetten de ga ut ifjor blei sågar med på Tigers prestisjetunge 2015 topp 10. Nylig spaserte det inn i sjappa et lite knippe av deres ferske sjutommers EP, med seks spor særs sinna melodisk hardcore AKKURAT sånn den skal spilles i kjelleren i Pilestredet, og med tekster om fremmedgjøringa og faenskapet vi kan laste staten, kapitalen og det miltær-industrielle komplekset for. Dritfett.

TERRORSTAT PÅ TIGERNET

Føl på stemninga når Terrorstat spitle på Barrikadenfest litt tidligere i høst:

UKAS ALBUM: La Casa Fantom – Kill Me Clean

lacasaukas

I noen hytter i trærne, inni i svarteste skauen i Rælingen holder villdyret La Casa Fantom til. Og med jevne mellomrom kryper de ned stammen og leverer hardcorepunk av aller beste skuffe. Det finnes ikke den pub i noen avkrok av Europa, der noen har tusja opp en anarkist-a på dass, hvor intenst turnerende La Casa ikke har spilt. Sjøl om bandet i snart 20 år har holdt på tromme og bass-formatet har de også vist en forbløffende evne til å fornye seg musikalsk. Dog er det gått noen år sida dette sist er dokumentert på plate, men endelig er “Kill Me Clean” ute på det ellers forjævlige frie markedet.

Det åpner sirupsseigt og kobolt-tungt med den “Timewaster / Decisionfaker”, før de får opp tempoet, men det er dyster, monumental og sludgy crust som gjelder like fram til den smertefulle avslutninga i “Turning Into You”. Kill Me Clean er en fryktinngytende, heavy og samtidig knallfet skive, med en sparsom, men gjennomtenkt produksjon som kler musikken og stemninga perfekt. På Tiger gyser vi, sakte-headbanger og smiler på samme tid. Førstkommende lørdag er det releasekonsert på Maksitaksi, og vi anbefaler på det varmeste.

LA CASA FANTOM PÅ TIGERNET

Sjekk ut skiva på tuben:

UKAS ALBUM: MOE – Examination Of The Eye Of A Horse

moe_examination

Examination Of The Eye A Horse minner om en rimelig traumatisk opplevelse på klassetur til Teknisk Museum en gang tilbake for noen tiår sida. Moe sin nye skive byr på en langt mer lystbetont opplevelse, men ikke mindre brutal.

Musikerne i Moe har de siste åra bevega seg fra sitt utgangspunkt i jazz og frimpro mot støyrock, sludgy metal og – som det finnes glittrende eksepmpler på på denne skiva – rett i fleisen fuckings hardcore – jvf. sistelåta på a-sida; Paris. Likefullt har gruppa beholdt en teknisk brillianse og en uortodoks tilnærming til musikken, som gjør at bandet høster applaus både hos smartinger i P2 såvel som blant konsertgjengere på Blitzhuset – og hos oss lett blaserte særinger på Tiger .

Det er fantastisk godt produsert; det er seigt, sinna, heavy og despo, men det gjømmer seg også en god dose moro inni her. Perfekt for en høst som er såpass kold og sur, både politisk og temperarturmessig.

MOE PÅ TIGERNET

Skjekk Moe går berserk live med en låt fra gamleskiva Janus:

Tigertips: Senjahopen – Himmel og hav

himmel-og-hav-20158

Americana-inspirert viserock med tekster om hverdagsliv og fest i våre tre nordligste fylker; ikke nødvendigvis det som sorterer under den seineste oppdateringa av ord som “kred”, “shcpaa” og “trendy”. Men akkurat det gir Senjahopen seg blanke faen i. Og herre jøssu, så bra de gjør det. Bandet oppgir både KM Myrland og Slayer som inspirasjonskilder og medlemmene har sågar bakgrunn fra fordums hardcoreband som Farout Fishing, og jaggu har de ikke lurt med Peter Pogo fra Jokke & Valentinerne også.

I dag er bandet aktuelle med sin fjerde fullengder og på Tiger blir det nord-Norge romantisk tema-time med skoggerlatter, joviale dunk i sida og hytting med neven mot regjeringa sørpå. Til overmål sitter Tiger på masse fet merch – opp til 4XL – , som garantert vil gi deg sjans på litt klinings med folk nordfra, det være seg om de påtreffes på Lanzarote, på Youngstorget, på Finnsnes eller i Tromsø.

UKAS KLASSIKER: KARLSØY PRESTEGAARD – DYRET (666)

kpg

Karlsøy Prestegaard er et band med en av de mer bemerkelsesverdige historiene norsk rockehkrønike kan by på. Bittelille Karlsøya i Troms var fra tidlig søtti-tall et arnested for protest og motkultur og skueplass for iherdige forsøk på å legemliggjøre idealer om kollektive boformer, økologisk jordbruk og politiske, sosiale og kulturelle eksperimenter i et slags Christiania-møter-nordnorsk-fiskevær.

Men avsondra fra storsamfunnet blei den såkalte hippie-øya aldri. Mot slutten av tiåret ankom punken også hit, og tok tilhold i huset som også skulle gi Karlsøy Prestegaard sitt navn. Bandet har siden holdt koken med ulik styrkegrad, med en omskiftelig kyrkjelyd, men alltid med prost Stein Olsen som sermonimester, i snart førti vindskeive år.

I sommer blei det ettertrakta samlerobjektet og unike norsk folkepunk/new wave-utgivelsen “Dyret 666” fra 1982 gjenutgitt av de driftige rockekonservatorene i Tromsø-baserte Bukta Records. Den slår en hardt, som langt mer enn et fiffig tidsbilde, og står seg forbanna bra den dag i dag.

Her er sanger som dessverre er like aktuelle som den gangen de blei skrevet, enten det enn handler om fascistoide inkarnasjoner av islam – som “Khomeini” -om voldelige og egenmektige politifolk, som “Lovmann” – eller helst, ukuelig frihetstrang. Og ikke minst låter det jækla kult; velpodusert uten å være polert, punka uten at det halter musikalsk og med den nydelige touchen av fandivoldskhet og galskap en kun kan tilegne seg gjennom mørketid og midnattssol i et alternativsamfunn 70 grader nord.

Karlsøy Prestegaard spilte gjennom plata i sin helhet til ekstatisk jubel på Buktafestivalen tidligere i sommer, og kommer denne fredagen til oss streitinger sørpå for å gjøre det samme på John Dee. Sjekk ut skiva, stikk på konsert. Du har ALDRI opplevd maken.

KARLSØY PRESTEGAARD PÅ TIGERNET

TIGERTIPS: NAG – NAG

nag

NAG er en punk/metalltrio fra den kriseramma norske vestkysten, tungt influert av krøstpunk, hardcore og mannevond metall av den gode gamle skolen. De har ikke bare resirkulert lyden fra fortiden, men gitt det en kyndig overhaling og oppgradering. Resultatet er et lydbilde skreddersydd for et post-sosialdemokratisk Europa: Mørkt, hardt, primitivt, aggressivt. Og litt underlig.

Som sine med-Rogalendinger i Kvelertak, Purified in Blood og Årabrot, har utenlandspressa lagt sin elsk på NAG. Allerede før albumet rakk å komme ut fikk digitale magasiner som Cvlt Nation, Invisible Oranges og Metalsucks øynene opp for NAGs debutskive, og siden norske synsere fra bloggosfærens djupeste undergrunn til den mer anstedige borgerpressa. Nå foreligger NAG i den materielle verden, og vi er hanestolte av at vi har fått sette Fysisk Format-taggen på den. Den rocker for vildt.

NAG PÅ TIGERNET

Tilegn deg “Ancient Wisdom” under her:

UKAS ALBUM: Moon Relay – Full Stop

moon_rel

Moon Relay utgjøres av en kvartett, hvis medlemmer har relativt variert bakgrunn, fra kickass hard bop-greier som SAKA, übercorny greier som S.L.Y.C, nedpå-greier som Nude On Sand eller indiepop som Cold Mailman.

Sjøl om bandet, etter noen supre sesonger på herværende Fysisk Format, nå har meldt overgang til mer jazzorienterte Hubro, er den vibrerende surfenerva vi falt for på den sjøltitulerte fullengde-debuten intakt. Litt mer deilig knitter og utflippa greier er det dog, men det funker som kuler og krutt som ingrediens på denne action-metta plata med instrumentalrock 2.0.

Full Stop er alt annet enn det tittelen skulle tilsi; det stopper aldri, det gønnes på og gønnes på. Den får deg til å ville slam-danse, kjøre bil skikkelig fort eller selge alt du eier og dra ut på eventyr – samtidig som du føler deg smart. Tiger trampeklapper.

MOON RELAY PÅ TIGERNET

Hør en smakebit fra albumet, med den middels google-vennlige titelen “O,,,,__”, under:

Bransjevelter 10 ute nå!

cover-mockup1000

Maktbastionene i norsk musikkbransje skal ikke føle seg trygge idag. Nå blir nemlig salve nummer to av Norges nye musikkblad fyrt av. Godt over 100 sider med musikkstoff fra grasrota, pluss en samleskive stappet av hemmelige hits som sparker oppover.

KJØP BRANSJEVELTER PÅ TIGERNET

Bak initiativet står Platebutikken Tiger i Oslo, med Erik Johan Egenes (Fjellparkfestivalen, Flekkefjord Rockeklubb) som redaktør.

“Den frie kulturen blir stadig trua i dagens Norge. Bastioner som studioet Endless Tinnitus og Verdensmagasinet X kjemper nå for sin eksistens. Dette nummeret er dedikert til dem og deres kamp,” sier redaktør Egenes.

Bladet har blitt lengre siden sist og er ikledd en sprakende, sommerlig drakt, men essensen er den samme: å gi et best mulig tidsbilde av Musikk-Norge anno akkurat nå. Hør samleren her:

Inni bladet finner du et manifest fra Honningbarna, en artikkel som utforsker musikk for døve, artistsamtaler mellom Frøkedal/New World Vulture og Magnus Moriarty/The Switch. Haley Shea fra Sløtface søker poppunkens indre vesen med Yngve Andersen fra Blood Command/Loyal Blood Records. Vi snakker om samleskiver med Rune Grammofon, Smalltown Supersound, Blitz, Øyafestivalen og Metronomicon, vi kommer nærmere på mystikken og omgangsformen i jazzlabelen Hubro. Vi har tegneserier, bandanbefalinger og mye mer.

Bladet ledsages også av en sporliste hvor vi får nye, eksklusive låter fra Lucy Swann, Norsk Råkk, Hilma Nikolaisen, Honningbarna og The Switch for å nevne noen.

Sjekk ut Skallas låt under:

UKAS KLASSIKER: THE BUSINESS – SUBURBAN REBELS

20160609_165110

Det nærmer seg sommer og det betyr sjølsagt reggae, park, festivaler og soft stemning jevnt over, Men det betyr også øldrikking, hoing, fotballcup og generell utagering. Og i nettopp den anledning har vi på Tiger plukka fram en liten perle fra bøllemusikkens gullæra, The Business’ Suburban Rebels.

Ikke sånn å forstå at The Business KUN dreier seg om drekka-pule-slåss; tekstene er også henta fra mørkere sider av livet gatelangs i de engelske byene, prega av arbeidsløshet, sosiale problemer og politibrutalitet. Dog er disse framført med oi!-bevgelsens fandivoldskhet, autensitet og tilsnitt av humor, som hverken tørrballer på venstresida – eller de jævla fascistene – på tross av iherdige forsøk klarte å kuppe.

Etter at bandet hadde en aldri så liten hit med manifestet “Smash The Discos” fulgte en periode med sedvanlig rot og krangel med plateselskaper, og med opptil flere nødskrik kom endelig Suburban Rebels i 1983, før bandet splitta opp. Etter kort tid kom de dog sammen igjen, og har med vokkis Mickey Fitz i front fram til denne dag både spilt konserter og gitt ut skiver med jevne mellomrom, til uartiklulerte jubelbrøl fra en hengiven tilhengerskare der folka liker punken sin gladsint. På denne skiva finnes udødelige og tribunevennlige anthems som “Harry May” og “Blind Justice” og raske røvere som “Sabotage The Hunt” og “Nobody Listened”. Suburban Rebels er og blir den definitive fullengderen fra Lewisham-karene.

THE BUSINESS PÅ TIGERNET

Ikke optimal bilde- eller lydkvalitet kanskje, men føl på stemninga når The Business spilte på Rebellion ifjor:

UKAS ALBUM: Kvelertak – Nattesferd

kveler_natt
Det var med en blanding av vantro og hvinende gledeshyl vi sugde i oss de skamløse Van Halen-licksa på “1985”, som blei sluppet ¨på nyåret som første smakebit fra et etterlengta tredjealbum. Så endelig, tre år etter “Meir”, er siddisene med “Nattesferd” på ny klare til å banke inn i folk at de er et av planetens råeste band.

Og plata er i sannhet et skattekammer av referanser til omtrent alt som er fett i den harde rockens historie; 80-tallets glam er nevnt, men her blant mye annet også deilig ballete youth crew-hardcore, rotnorsk old school black metal og seig Sabbath – for ikke å glømme fat på fat med den energien og lekne greia som har gjort at Kvelertak på få år har lagt verden under seg. (Dette siste høres sjølsagt svulstig ut, men når delte det daffe ironibandet ditt sist scene med Slayer og Anthrax lzm?)

Prviligerte som vi er her på Tiger har vi kunnet lytte til skiva noen dager allerede. Det har også de anonyme alkoholikerne som har kontor to etasjer over oss. Sjappa har en eksklusiv batch med fet, farga vinyl å omsette så lenge beholdninga varer. Kom inn og gå berserkergang med oss asap.

KVELERTAK PÅ TIGERNET

Jump!