Forfatterarkiv: Henning Wisth

Tigertips: HARABALL – Half Tux

haraball

Årest desidert feteste hardcore LP er her. HARABALL tar alt det de brygget på i de første sjutommerne og 2012-albumet Sleep Tall og foredler formelen sin enda et hakk. Enda raskere og mer frenetisk, men med masse fengende partier, hooks og en hel del maaad shredding fra gitarist Trond Mjøen!

Gutta som tidligere har spilt i alt fra Tiebreak, Fairfuck og Euroboys har kommet over kneika der de overrasker alle (inkludert seg selv) at de fakstisk spiller reinspikka hardcore igjen og virker nå veldig selvsikre der de plukker inspirasjon fra øverste hylle når det gjelder kontemporære amerikanske hardcoreband fra undergrunnen og smir sin egen mer komplekse identitet. Det er vokalist Jon Eivind Eriksens hese, karakteristiske røst og rimelig sarkastiske tekster som virkelig gir HARABALL identiteten som løfter de opp i det ypperste sjiktet av nålevende band. Hvis det finnes noe rettferdighet i verden så bør denne plata finne veien inn i et hvert hjem med misstilpassa ungdom og feinschmecker-oldinger  over hele verden. Half Tux er nøyaktig den utblåsningen du trenger akkurat nå!

 

haraballband

 

Plata får 5/6 i Aftenposten

hara-aft

og 9/10

hara-metal

En Hard & Heavy vår/sommer 2014!

heavy

Masse masse bra plater i det mer heavy delen av spekteret framover i ukene som kommer. Fra før av har vi snakket om både SWANS og EYEHATEGOD, men jaggu om det ikke er enda mer skikkelig harde pakker i vente.

BORIS – Noise (17 juni)

I mange år skjemte BORIS oss bort med en hel haug flotte utgivelser mens de var på Southern Lord records. For et par år siden meldte de overgang til Sargent house recdords isteden og slapp umiddelbart to album for å markere seg der. Heavy Rcoks (vol.2) og Attention Please som viste fram to vidt forskjellige sider av bandet før de hoppet rett over i den eklektiske New Album (alle tre fra 2011). Og så har det vært ukarakteristisk stille fra bandet. Men nå rører de på seg igjen og freser til med en god, og som tittelen peker på, bråkete plate!

 

TRAP THEM – Blissfucker (10 juni)

Det har gått tre år siden sist, da Trap Them slapp Darker Handcraft. Nå kommer Blissfucker og første smakebit ut, “Salted Crypts”, lover veldig veldig godt!MASTODON – Once More Round The Sun (juni)

Atlantabandet Mastodon dro på med en ganske breial rockeplate sist med The Hunter etter de hadde etablert seg i den mer progressive leiren med de foregående albumene sine. Og det virker som om de skal fortsette med der de slapp sist skal vi tro låta “High Road”. Vi gleder oss!

 

TRASH TALK – No Peace (27 mai)

Trash Talk befinenr seg i en rar mellomposisjon akkurat nå. På mange måter har de aldri vært større, under vingen av Odd Future-collektivet, men samtidig var kanskje ikke deres siste plate 119 deres beste. Så det er med glede vi konstanterer at “Cloudkicker” er en slikkelig gromlåt som gir oss ganske høye forventninger til den kommende LPen.

 

MAYHEM – Esoteric Warfare (10 juni)

Ny plate fra Mayhem er alltid stas. Særlig siden vi ikke har hørt noe lyd fra den kanten siden den glimrende, skitne Ordo Ad Chao fra 2007(!). Med på laget denne gangen har de fått inn gitarist Teloch (Nidingr/Umoral/Orcustus/Gorgoroth) og det virker som om bandet har nytt godt av dette. Første singel, “Psywar”, låter jo helt rått!

 

FU MANCHU – Gigantoid (2 juni)

Ørkenrockveteranene Fu Manchu slipper ny skive, deres første på over fem år. “Anxiety Reducer” er første låt ut og varsler om en sløy og bluesy skive.

 

YOUNG AND IN THE WAY – When Life Comes To Death (27 mai)

Young And In the Way har vært et buzzaband i undergrunnen de siste årene og nå har de signert med Deathwish og kommer da helt sikkert til å nå en hel haug fler mennensker med sin mørke hardcore. Bør please fans av Black Breath, Baptists, All Pigs Must Die etc etc. Bare hør her!

 

FUCKED UP – Year Of The Dragon + Glass Boys (6 mai og 3 juni)

Etter en produktivitet av en annen verden i de tidligere årene av sin virksomhet har kanadiske Fucked Up roet seg litt ned. Konseptplata deres David Comes To Life fra 2011 ble deres største suksess så langt og bandet har brukt god tid på oppfølgeren Glass Boys som kommer i nå i sommer, og de har sluppet låta “Paper the House” derfra. Men først ut er siste i rekka av stjernetegnsutgivelsenen deres: Year of The Dragon!

TIGERTIPS: PROTOMARTYR – Under Color Of Critical Right

proto-lp

I en tidsalder hvor alt skal være mest mulig “in your face” hele tiden er det noe forfriskende med band som underspiller og kjører en litt mer subtil stil. Ved første lytt på bandets album nummer to, Under Color of Critical Right,  er det noe ubemerkelsesverdig ved PROTOMARTYR. Låtene liksom bare slentrer avgårde uten å nevnverdig feste seg. Men etter å ha sett opptak av bandet live faller alt på plass. De litt bakpå låtene får liv og nerve og vokalist Joe Caseys mumlende vokal har en umatchet koolhet over seg. Arrogant, stoisk, som han spiller en drita onkel i juleselskap, ti drinker etter han burde gått hjem.

PROTOMARTYR er på mange måter som snytt ut av nesa på nittitallets noise-rock scene rundt Chicago, Touch & Go records og Amphetamine Reptile-weirdness, men musikalsk støtter de seg også på mer lavmælte, minimale rockeoppsett som post-punkband ala Pere Ubu og the Fall. Og den kombinasjonen er jo aldri feil! I ruinene av den engang så stolte industribyen Detroit byr PROTOMARTYR på andre typer historier vi er vant med fra den såkalte Rock City. Et originalt tekstunivers der det er rom for både tvil, forvirring og mange nyanser. Under Color of Critical Right  kommer med et 24 siders teksthefte også, så det er litt sjeleføde å tygge på også.

Men nok snakk. Sjekk ut dette liveklippet så skjønner man det hele, og mest sansynligvis vil dere forelske dere i Protomartyr dere også!

protomartyr

TIGERTIPS: BLACK LIPS – Underneath the Rainbow LP

black lips

BLACK LIPS fra Atlanta, Georgia USA – har holdt det gående siden 1999 og har gitt ut en hel drøss med overraskende bra album i garasjerocksjangeren. Deres utagerende liveshows i kombinasjon med uimotståelige rockelåter har gjort dem både populære og i tillegg yndede hatobjekter og symbolet på en hel stil av nyere band (i mange kretser bare kjent som Burger Records-band – oppkalt etter plateselskapet med samme navn og deres utgivelser). Bandet har fra dag en blandet  alt fra 50- og 60-talls garasjerock, psykedelia til sleazy punk og hint av korny western-tematikk til sin fordel, men det har alltid virket som om drivkraften har vært å skrive veldig fengende låter.

Med 2005-utgivelsen Let it Bloom på In The Red records og etter utrettelig turnering begynte bandet å få bredere oppmerksomhet, og fra og med den falske liveskiva Los Valientes del Mundo Nuevo (bandet påstod hardnakket at den var spilt inn i en bar i Tijuana, Mexico, men det har vel blitt avslørt at den egentlig er spilt inn i studio med John Reis bak spakene) og den påfølgende Good Bad, Not Evil på Vice så sa det pang og Black Lips ble så og si allemannseie.

På sin forrige plate Arabia Mountain tok bandet en frekkis ved å hyre inn den ganske glatte produsenten Mark Ronson (kjent fra Amy Winehouse, Christina Aguilera og en hel del andre sketchy utgivelser på samvittigheten).  Resultatet var ganske enkelt deres suverent mest fengende plate så langt. Kanskje låtene bare var så sterke at selv ikke produsenten kunne få tatt has på dem? Uansett, etter denne utviklingen har vi siden ventet i spenning på at bandet skulle slippe sitt syvende album og spørsmålet var ganske enkelt; kom denne oppfølgeren til å være noe bra?

Black Lips anno 2014 er ikke det samme skitne, urin-infiserte fylleslagsmålsbandet som ga ut Let it Bloom for snart ti år siden. Naturlig nok har det vært en utvikling i soundet deres og de mørke, stygge lo-fi-støyteppelåtene de var kjent for da må man nok se langt etter. De som savner den biten finner nok heller det i band som Thee Oh Sees og Ty Segall og deres likesinnede. Det bandet har klart isteden er å finslipe pop-identiteten. Enkle superfengende låter mer drevet av vokal og basslinjer enn hvinende gitarer og lag på lag med fuzz. Og litt som på bandets litt undervurderte 2009-album 200 Million Thousand, bruker man litt tid før låtene fester seg.

Førstesingelen Boys In the Wood for eksempel virket ved første gjennomlytting som en ganske seig og usjarmerende, blues-aktig affære, men her på albumet skinner den som en av platas virkelige høydepunkter som bare blir bedre og bedre for hver gang. Så så lenge man er inneforstått med at bandet ikke ser seg spesielt mye tilbake på gamle bragder, men heller har funnet seg til rette i sin egen minisjanger av garasje-country eller hva vi skal kalle det, så vil man ha en hel del flotte stunder med Underneath The Rainbow. Bare sjekk ut låta Funny – det blir ikke særlig kooleren enn dette! “Come suck some milk from my tittaaays”!

blacklipsband

UKAS KLASSIKER: NIKKI SUDDEN – Waiting on Egypt

sudden_large

Nikki Sudden, gitarist og låtskriver i det britiske post-punkbandet Swell Maps gikk solo etter bandet ble oppløst i 1980. I årene som fulgte spilte han inn en rekke flotte plater (det ble nesten 30 av dem totalt), fler av dem i lag med Dave Kusworth under bandnavnet Jacobites. Nå har plateselskapet Numero Group i samarabeid med Secretly Canadian reutgitt alle de beste av disse albumene i flotte utgaver som har vært ute av trykk siden de kom på starten av 80-tallet. Vår favoritt av dem alle er denne førsteplata Waiting On Egypt fra 1982 der Sudden virkelig skinner gjennom sine inspirasjonskilder som Marc Bolan møter Johhny Thunders i litt skeive og skranglete, men helt geniale punkrocklåter. Det er primitivt, det hangler skikkelig til tider, men på denne plata finner man noen av de fineste rockelåtene noensinne. Bør plasseres trygt mellom Dead Moon, Black Lips, Eddy Current og Wipers-platene i hylla!


jacobites1

Pakke fra PW ELVERUM AND SUN!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi har vært så heldige at vi har fått inn en flott pakke fra Phil Elverum med masse flotte MICROPHONES- og MOUNT EERIE-plater. Blant annet den nye elektroniske skiva Pre-Human Ideas og Ocean Roar, som er følges-albumet til den steinflotte Clear Moon som var et av årets soleklare album på Tiger i 2012. Nå har vi altså alle de siste Mount Eerie-plate i lager, pluss utegivelsene fra bandet Elverum haddet før det, Microphones , reutgitt i sykt fine og forseggjorte utgaver på mannens eget plateselskap.

lookingatmounteerie

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

UKAS ALBUM: NOTHING – Guilty of Everything

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Først gir Deathwish ut Deafheaven og nå følger altså Relapse med å gi ut NOTHING – Guilty of Everything. Metalfolket har oppdaget shoegaze for fullt ser det ut som! Debutalbumet til Philiadelphia-bandet lener seg støtt på My Blood Valentine-tradisjonen med massive, drømmende gitarer og fin, slørete vokal oppå. Nothing har også medlemmer fra Death of Lovers som ga ut en skikkelig synth-pop-perle på Deathwish nå nylig, så sjekk ut den også.

Produsert av Jeff Zeigler (Kurt Vile, War On Drugs, etc.)  Så med MBV og Jesu møter Appleseed Cast og Sunny Day Real Estate-melodier bør dette bli svært, pluss varme mange musikkhjerter i Tigerkretsen!

nothing-band-A389-shoegaze

Nytt album fra SWANS: To Be Kind

Swans_To_Be_Kind

Etter at SWANS gjenoppstod som bandmed albumet My Father Will Guide Me up a Rope to the Sky  i 2010 har band-dirigent Michael Gira svingt pisken hardt over resten av gruppa og de følger like gjerne opp det fantastiske, gigantomane trippelalbummet The Seer med enda en trippelalbum-mastodont:  To Be Kind.

Plata slippes 12. mai og er innspilt av John Congleton ved Sonic Ranch, som vistnok er verdens største innspillingsstudio med bomuligheter, i Tornillo, Texas. Med på laget har de fått med seg gjesteopptredner fra blant annet St. Vincent, Cold Specks, Little Annie og Bill Rieflin.

Utgivelsen er varslet i seks forskjellige omslags-versjoner av forskjellige baby-hoder malt av kunsteneren Bob Biggs.

Låtoversikt:

1. “Screen Shot” 8:04
2. “Just a Little Boy (for Chester Burnett)” 12:39
3. “A Little God in My Hands” 7:08
4. “Bring the Sun / Toussaint L’Ouverture” 34:05
5. “Some Things We Do” 5:09
6. “She Loves Us” 17:00
7. “Kirsten Supine” 10:32
8. “Oxygen” 7:59
9. “Nathalie Neal” 10:14
10. “To Be Kind” 8:22

Forhåndsbestill plata fra oss her

swans-group

swans-wallpaper