Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Ukas klassiker: Unwound - Leaves Turn Inside You

av Eivind Imingen, publisert 23.11.2018, 00:00.
Unwound leavesturninsideyou

Som platepusher på Tiger er det selvfølgelig mye musikk man mener er fryktelig underkommunisert. Dritbra skiver faller i fanget ditt rett som det er og blåser deg av banen, mens du samtidig river deg i håret og akker deg over hvorfor ikke hele befolkningen bare kan fatte greia.

Unwound er - dessverre - blant de absolutte kongene av denne kategorien.

. Fra oppstarten som et bra, men noe anonymt band i Olympias alternative musikkmiljø vokste dette bandet seg sakte men sikkert til noe stort utover tiåret. Vel å merke "stort" i musikalsk forstand.

Det er vanskelig å forklare hvordan dette låter uten å bli helt koko, men deres desidert beste plate heter "Leaves Turn Inside You" fra 2001, dessverre også deres siste. Her fôrer de lytteren en slags proto-postrock preget av deres spede begynnelser som et støyende post-hardcore-band. Bandet holder forsiktig tilbake på de i utgangspunktet mektige riffene og melodiene - litt som å se en storm rase fra vinduet i stua.

Vi setter punktum nå før denne teksten går over stokk og stein i panegyrisk hyllest til dette mesterverket, så vi beordrer leseren til å sette seg i vinduskarmen og selv bivåne genialiteten til "Leaves Turn Inside You".


No products in list
Visit the shop