Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

UKAS ALBUM: Kvelertak - Nattesferd

av Eivind Imingen, publisert 13.05.2016, 00:00.
Kveler natt

Det var med en blanding av vantro og hvinende gledeshyl vi sugde i oss de skamløse Van Halen-licksa på "1985", som blei sluppet ¨på nyåret som første smakebit fra et etterlengta tredjealbum. Så endelig, tre år etter "Meir", er siddisene med "Nattesferd" på ny klare til å banke inn i folk at de er et av planetens råeste band.

Og plata er i sannhet et skattekammer av referanser til omtrent alt som er fett i den harde rockens historie; 80-tallets glam er nevnt, men her blant mye annet også deilig ballete youth crew-hardcore, rotnorsk old school black metal og seig Sabbath - for ikke å glømme fat på fat med den energien og lekne greia som har gjort at Kvelertak på få år har lagt verden under seg. (Dette siste høres sjølsagt svulstig ut, men når delte det daffe ironibandet ditt sist scene med Slayer og Anthrax lzm?)

Prviligerte som vi er her på Tiger har vi kunnet lytte til skiva noen dager allerede. Det har også de anonyme alkoholikerne som har kontor to etasjer over oss. Sjappa har en eksklusiv batch med fet, farga vinyl å omsette så lenge beholdninga varer. Kom inn og gå berserkergang med oss asap.

Jump!