Månedlige arkiver: juni 2016

UKAS ALBUM: ONDT BLOD – Finnmark

ondtblod.jpg

Norges nye hardcore yndlinger fra nord er ute med vinyl debuten sin Finnmark!

Melodiene og dissonansene sitter løst på Ondt Blods første album. Bandet har jevnlig gitt ut smakebiter av hva de holder på med der oppe i nord siden 2013, men nå er endelig denne godbiten av et album ute!

Det første som slår meg er at ‘Finnmark’ er skreddersydd til vorsjet du er på før du skal ut og danse kvelden inn i uviss rytme indusert transe. Ondt Blod har blitt spesialister på en blanding av melodier som får den mest inneslutta av oss til å synge med og harde breaks som får deg til å forlate vorsjet du er på for å banke naboen din fordi treet hans vokser over i hagen din.  Tenk Trapped under ice møter Comeback kid  som igjen møter The good the bad and the zugly under en paraply på en regnversdag.

KJØP ONDT BLOD PÅ TIGERNET

Lytt her

TIGERTIPS: PROBLEMS – No Solutions

problems

De bråkete pønkerne i PROBLEMS er tilbake med ny skive etter 5 år, og den er fet! PROBLEMS består av medlemmer fra band som Okkultokrati, Haust og Death is not glamorous, superband? Kanskje det!

Hvis du allerede nå er lei av gladfylla og sommersol er dette plata for deg. Sinte raske riff toppet av Christian Medaas (Death is not glamorous) på vokal som føles ut som han skriker på deg istedenfor til deg. Mye kan sies om punk, men det som er så fett med PROBLEMS er at de har en aura av tvingende nødvendighet rundt seg. De spiller som om alle instrumentene deres og øvingslokalet står i flammer.  ‘No Solutions’ byr på 12 sanger iløpet av 18 minutter, og plata forlater deg med en sur smak i munnen, på en god måte!

Anbefales for fans av rask hissig musikk, Negative Approach, MDC og Reagan youth

 • Kjøp No Solutions her!
 • Sjekk ut her


  Ukas klassiker: CONVERGE – You Fail Me Redux

  youfailmeredux
  Sjeldent har tittelen ‘Ukas klassiker’ vært så treffsikker som nå. Converge – You fail me er ute i ny sonisk drakt, a.k.a. remixet av ingen ringere enn deres egne Kurt Ballou. Når det gjelder album som har betydd mye i form av inspirasjon til andre band kommer ‘You Fail Me’ høyt på lista. Converge var allerede veteraner da ‘You Fail Me’ kom ut i 2004, men plata oser av desperasjon og har et preg av undergrunn ved seg. Det er det få som får til på plate nummer 5.

  I remixen har Kurt Ballou fått frem mer low end, og lybildet generelt låter mer åpent. Finfint for både nye og gamle fans. I et intervju med noisey forteller Kurt at han ikke remixet albumet for fansen, men for seg selv, han bedyrer at valget med å gi ut en remix av ‘You Fail Me’ ikke er en “Cash grab” men snarere et nostalgisk dypdykk i Converge historie. Det vi liker med denne utgivelsen er at den gir fansen en mulighet til å oppdage en “gammel” klassiker på ny, et åpnere lydbilde gir oss en mulighet til å få med oss minute detaljer som ikke kom fram i originalutgivelsen.

  Når alt det er sagt så er jo ‘You Fail Me’ et beist uten like, den tekniske riffingen med merkelige tempo har blitt en Converge merkevare, Og vi digger det!
  KJØP YOU FAIL ME PÅ TIGERNET

  Lytt på albumet her:

  Hils på Ole Urke Wik!

  Ole

  Her er en solskinnshistorie: Ole Urke Wik emigrerer fra vestlandet og jobb i fossilbransjen til Tiger og kulturbransjen!
  Kjære kunder, ta vel i mot Ole. Jeg tror dere vil komme godt overens!

  5 kjappe spørsmål med Ole:

  Kem er du for en fyr og kor komme du fra?
  Avbalansert fyr fra ubalanserte Hommersåk i Rogaland.
  Spiller i Jagged Vision og Helldiver.

  Favorittmat?
  Alt vegansk blir automatisk favorittmaten min, særlig pizza.

  Ka gjør deg skikkelikt forarga? Og ka gjør deg glad?
  I frykt for å virke for pretensiøs; Tanken om livets håpløshet og menneskehetens naive natur kan gjøre den beste av oss forarga.
  Bra musikk fra uventet hold og Witcher 3 expansion packs gjør meg glad.

  Ka karakterisere en god musikkformidler i 2016?
  Blikket fremover, men med et lite øye på bakspeilet.

  Fem favorittskjevår og koffår?
  One King Down – Bloodlust revenge. Utgitt på slutten av 90-tallet da metal/hardcoren var bra. Illsint plate fra et band med teft for tunge riff og tekster som faktisk betyr noe.

  Black Sabbath – Black Sabbath. Hva hadde jeg ikke gitt for å opplevd utgivelsen av dette albumet i 1970. Magisk plate fra start til slutt.

  Purified in Blood – Flight of a dying sun. Siste plata til Hommersåks store sønner. Store riff, kule riff! jammingen og flyten som er på denne plata får de store prog heltene til å gjøre det motsatte av å snu seg i graven, hva enn det er…

  Pallbearer – Foundations of burden. For et album! Vokalen er så bra at det burde ikke være lov, kan ikke klage på riffene her heller. Kvalitet.

  Electric Wizard – Dopethrone. Seigt og bra. Dette er albumet som åpnet øynene mine for en hel verden av doom og tunge riff.


  Sjekk også ut Ole’s spilleliste på spotify her (vil oppdateres jevnlig med høyt anbefalt snacks fra vestlandsfanden selv);


  /em>

  Bransjevelter 10 ute nå!

  cover-mockup1000

  Maktbastionene i norsk musikkbransje skal ikke føle seg trygge idag. Nå blir nemlig salve nummer to av Norges nye musikkblad fyrt av. Godt over 100 sider med musikkstoff fra grasrota, pluss en samleskive stappet av hemmelige hits som sparker oppover.

  KJØP BRANSJEVELTER PÅ TIGERNET

  Bak initiativet står Platebutikken Tiger i Oslo, med Erik Johan Egenes (Fjellparkfestivalen, Flekkefjord Rockeklubb) som redaktør.

  “Den frie kulturen blir stadig trua i dagens Norge. Bastioner som studioet Endless Tinnitus og Verdensmagasinet X kjemper nå for sin eksistens. Dette nummeret er dedikert til dem og deres kamp,” sier redaktør Egenes.

  Bladet har blitt lengre siden sist og er ikledd en sprakende, sommerlig drakt, men essensen er den samme: å gi et best mulig tidsbilde av Musikk-Norge anno akkurat nå. Hør samleren her:

  Inni bladet finner du et manifest fra Honningbarna, en artikkel som utforsker musikk for døve, artistsamtaler mellom Frøkedal/New World Vulture og Magnus Moriarty/The Switch. Haley Shea fra Sløtface søker poppunkens indre vesen med Yngve Andersen fra Blood Command/Loyal Blood Records. Vi snakker om samleskiver med Rune Grammofon, Smalltown Supersound, Blitz, Øyafestivalen og Metronomicon, vi kommer nærmere på mystikken og omgangsformen i jazzlabelen Hubro. Vi har tegneserier, bandanbefalinger og mye mer.

  Bladet ledsages også av en sporliste hvor vi får nye, eksklusive låter fra Lucy Swann, Norsk Råkk, Hilma Nikolaisen, Honningbarna og The Switch for å nevne noen.

  Sjekk ut Skallas låt under:

  UKAS KLASSIKER: THE BUSINESS – SUBURBAN REBELS

  20160609_165110

  Det nærmer seg sommer og det betyr sjølsagt reggae, park, festivaler og soft stemning jevnt over, Men det betyr også øldrikking, hoing, fotballcup og generell utagering. Og i nettopp den anledning har vi på Tiger plukka fram en liten perle fra bøllemusikkens gullæra, The Business’ Suburban Rebels.

  Ikke sånn å forstå at The Business KUN dreier seg om drekka-pule-slåss; tekstene er også henta fra mørkere sider av livet gatelangs i de engelske byene, prega av arbeidsløshet, sosiale problemer og politibrutalitet. Dog er disse framført med oi!-bevgelsens fandivoldskhet, autensitet og tilsnitt av humor, som hverken tørrballer på venstresida – eller de jævla fascistene – på tross av iherdige forsøk klarte å kuppe.

  Etter at bandet hadde en aldri så liten hit med manifestet “Smash The Discos” fulgte en periode med sedvanlig rot og krangel med plateselskaper, og med opptil flere nødskrik kom endelig Suburban Rebels i 1983, før bandet splitta opp. Etter kort tid kom de dog sammen igjen, og har med vokkis Mickey Fitz i front fram til denne dag både spilt konserter og gitt ut skiver med jevne mellomrom, til uartiklulerte jubelbrøl fra en hengiven tilhengerskare der folka liker punken sin gladsint. På denne skiva finnes udødelige og tribunevennlige anthems som “Harry May” og “Blind Justice” og raske røvere som “Sabotage The Hunt” og “Nobody Listened”. Suburban Rebels er og blir den definitive fullengderen fra Lewisham-karene.

  THE BUSINESS PÅ TIGERNET

  Ikke optimal bilde- eller lydkvalitet kanskje, men føl på stemninga når The Business spilte på Rebellion ifjor: