Kategoriarkiv: Nyheter

Sjappesnakk: Torgeir Waldemar

Gratulerer med ny skive ute! «Love» Hva ligger bak tittelen?
Tusen takk. Tittelen er inspirert av Brian Wilson sin låt Love And Mercy. Måten han beskriver ensomheten på er noe jeg kjenner meg mye igjen i, og det er en av de store negative drivkreftene i verden vi lever i. Derfor var det naturlig å bruke den som en inspirasjon for dette albumprosjektet. 

Hvor vil du plassere den i forhold til de to forrige?
Jeg vil si at den er en naturlig fortsettelse. Mer av alt. Mer av meg, mer av Anders Møller, mer av Ole Henrik Moe, som er oss tre som har vært mest involvert i denne plata. 

Hvis du skal trekke fram et norsk band eller artist som fortjener mer oppmerksomhet, hvilket er det?
Jeg vil trekke fram Tone Bringsdal, som jeg er så heldig å få jobbe med. Utypisk i en typisk sjanger. En sann kunstnersjel. 

TORGEIR WALDEMAR PÅ TIGERNET

Tre indie-perler du bør sjekke ut fra albumdebutantene i Fungal

Realistisk fremstilling av indie rock i skapelsesøyeblikket

Fungal fra Trondheim slipper debutalbumet «Sometimes I Walk and Listen to Myself» på eget selskap (via Diger Distro) idag! Tigerbloggen tok en prat med bandets Asle Kiran og fikk noen heite tips i innboksen som vi nå deler med deg:

Les videre

Sjappesnakk: Mandalai Lamas

Dere slipper debutalbumet “Here Comes The Mandalai Lamas”. Hvordan fikk dere bandnavnet fra egentlig?

Mandalai Lamas: Gitaristen vår Black Snake drakk seg så utrolig full under øving en gang at det eneste han greide å si var “Mandalailamiæs”. Vi tolka dette som et eller annet viktig og bandnavnet ble Mandalai Lamas.

Les videre

Skiva som endret mitt liv: Spielbergs

Mads Baklien fra Spielbergs drar frem skiva som endret hans liv: Get Up Kids’ Four Minute Mile

Oslo indie-huene i Spielbergs er ute med en overskuddsoppfølger til debutskiva si, så vi hanket inn noen eks til kundene i sjappa og hooket opp med Spielbergs Mads for et aldri så lite eksistensielt musikkspørsmål. Mads deler raust fra livet sitt om ollie kickflip, røykfulle kollektiv og skiver som endrer liv:

Les videre

Gratulerer med dagen, Tiger!

Denne teksten ble opprinnelig publisert på min private Facebook-profil, men grunnet bursdagfeiring bestemte vi oss for å publisere den samme teksten uredigert på Tigerbloggen. Hipp Hipp Hurra for oss! Nederst i saken finner man ei lita spilleliste over 10 låter som alltid kommer til å minne meg om Tiger på et eller annet vis.

Les videre