Kategoriarkiv: Nyheter

Spilleliste: 10 formative spor med Psycheek

Tigerbloggen oppnådde kontakt med Fredrik Veiga fra Psycheek som er vinylaktuell med “Gore 3” på Sheep Chase (Dark Times, Outer Limit Lotus, Purple-X), en skive spekket med originale elektroniske krumspring som bør gå rett hjem om du digger klassiske WARP og Planet Mu ting som Squarepusher, Aphex Twin og Venetian Snares.

Sjekk ut spillelista Psycheek lagde til oss:

Les videre

Daufødt: 10 ting som er viktigere enn å høre på Daufødt skiva akkurat nå

Endelig er den etterlengtede debutskiva fra sørlandets sinteste band, Daufødt ute!
“Skiva er et oppgjør med hykleri og dobbeltmoral, religion og ikke minst et oppgjør med gubber på generell basis” – Sier vokalist Annika. Derfor så vi oss nødt til å høre med bandet om hva de synes er viktigere en å høre “1000 Island” dag:

Les videre

Spilleliste: Punk du kan danse til med Sex Judas

Uttrykket “Hvis jeg ikke kan danse til den, er det ikke min revolusjon” er rimelig forslitt, men vi synes fortsatt det er et poeng, spesielt i en tid der punk forlengst har blitt institusjonalisert forskningsobjekt, at punk ikke bare er blues-basert raseri med en tutsj glamur, det kan faktisk også sette igang primale instinkter, få oss travle mennesker ned på bakken, ut på dansegulvet og ut i gata. Bare ikke siter Ebba Gröns Ut or diskot inn i verkligheten.

Les videre

Minneord for Harald Are Lund (1946–2020)

Harald Are Lund av Tore Halden/NRK
Harald Are Lund av Tore Halden/NRK

Harald Are Lund etterlater et stort tomrom etter han gikk bort 4. september. Som musikkformidler var han enestående i sin finurlige kombinasjon av etterrettelighet og detaljfokus med utførlige bokstaveringer av bandnavn på den ene siden og på den andre siden, åpenhet og nysgjerrighet som mange av oss mister etter tenårene, men som hos han varte livet ut.

Les videre

Skiva som endret mitt liv med Magnus Nielsen fra MetaForever, Magnus Moriarty og Insomniac Bears

Magnus Nielsen™ er nok i elitedivisjonen når det gjelder å få navnet sitt på baksiden av skiver på Tiger. Som en del av Metronomicon Audio og det enda mer obskure Micronomicon Audio, har Magnus bidratt som fiolinist, multi-instrumentalist, vokalist og låtskriver i Magnus Moriarty, Insomniac Bears og Meta Forever som er aktuelle nå med finalen i en trilogi som ble startet for ti år siden. Her forteller Magnus om skiva som endret hans liv, Grandaddy’s The Sophtware Slump:

Les videre

Spor for spor fra Trist Pikes Den problematiske drømmen/Patetisk og patologisk

Foto: Raymond lekkerbekje

Vi har laget denne platen som heter “Den problematiske drømmen”/”Patetisk og patologisk”. Vi har skråstrek i tittelen akkurat som Celtic Frost, i en slags tegnsetting-hyllest til vårt idol, den store gnomen, “to mega ilithios”, Tom G. Warrior. Vi har ni låter på albumet og her kommer noen quotes om hver av dem.

Les videre

Skiva som endret mitt liv med Eivind André Imingen

Godspeed you! Black Emperor – Allelujah! Don’t Bend! Ascend!

Noen kjenner Eivind André Imingen som musiker i band som Chene og kassettaktuelle Yukon Delta National Wildlife Refuge. Andre kjenner Eivind som koordinator bak de fleste av Fysisk Formats utgivelser de siste årene. Atter andre vil kjenne han som smaksdommer av rang bak disken på Tiger. Spør denne mannen om musikktips!

I anledning kassettslippet til Yukon Delta National Wildlife Refuge fikk vi lokket Eivind til å dele historien om skiva som endret hans liv:

Les videre

Skiva som endret mitt liv med Lasse Marhaug

Vi kjenner ingen som er så hardtarbeidende og så produktiv over så mange felt som Lasse Marhaug. Han er selve personifiseringen av DIY her på berget. Han er kanskje mest kjent som støymusiker under eget navn, i Jazkammer og som SunnO))) assosisert, men han driver også minst to plateselskap (O. Gudmundsen Minde og Pica Disk), er produsent for artister som Jenny Hval og Sverre Knudsen, er fotograf/filmskaper og ikke minst: enmannsmediehus med zina Peronal Best som er aktuelt med nytt nummer nå.

På toppen av dette tok Lasse Marhaug seg tid til å dele historien sin om skiva som endret hans liv:

Les videre