Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

UKAS ALBUM: DEATHHAMMER - EVIL POWER

av Eivind Imingen, publisert 24.09.2015, 00:00.
Deathhammer Evil Power e1429022746696

Satan is back! Etter lange uker og måneder med venting og shipping-tekniske viderverdigheter er endelig Deathhammers Evil Power å finne i Tigers reoler, hvorfra den også lekende lett sklei inn på den høythengende "Ukas album"- hylla.

Grimstad/Hamar-alliansen Deathhammer oppnådde tidlig i karrieren en av de høyeste utmerkelsene et metalband kan få, å bli namedroppa på en av patchene til uvesenet som har pryda endel av de siste Darkthrone-coverene. Oppskrifta er uslåelig; punka blackened thrash i et helvetes turtall, tonnevis med gitarriffing og en sjeldent krakilsk vokal. Alt nennsomt innhylla i fortryllende 80-talls estetikk, og lyrikk om eviggyldne temaer som djevelen og dennes omland, zombier og sjølsagt heavy metal.

Deathhammer spilte en (foreløpig?) farvel-konsert på Blitz tidlig dette året, da den ene halvparten av bandet, gitarist/vokalist Sergant Salsten, meldte flytting til Tasmania. Inntil han finner det for godt å komme hjem igjen kan vi boltre oss med en knallsterk katalog, som toppes av Evil Power.

Eller som de så sjelfullt sjøl utlegger det i Powertrip:

With high speed metal, posers we grind

Decibel junkies, total mayhem

Never too loud, let the rawness rip

Death to all posers, tear them to shreds

Behold the might of our powertrip

På Tiger tar vi av oss hatten og river den i filler. Hail!