Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

UKAS ALBUM: ÅRABROT - THE GOSPEL

av Eivind Imingen, publisert 25.02.2016, 00:00.
ARA GOSPEL 3 400x400

Det blir fort høytidsstemning på Tiger når Årabrot slipper skive, og i særdeleshet nå som det har gått tre år sida sist fullengder. Skiva er bygd opp av låter som kom til under bandets hovedmann, Kjetil Nærnes´ dramatiske, og nær på - men heldigvis ikke - fatale sjukeleie for et par år sida.

ARA_GOSPEL


Sida den gang har guten blitt både friskmeldt og gift, men musikken er ikke nevneverdig plaga av halleluja-stemning, utenom akkurat albumtittelen. EPene "I Modi" og "You Bunch Of Idiots" har gitt litt frampeik mot hva vi kunne vente oss på "The Gospel": de mest infernalske støypartiene er tona ned til fordel for befriende doser av rock´n´roll; men fortsatt gjelder ambisøse arrangementer med en haug med lag og Årabrots helt egen variant av psych-metal som er både eterisk og sint, vekselvis eller samtidig.

The Gospel er spilt inn i studioet til en av verdens kuleste surkuker, Steve Albini, og er også prega av bunnsolide bidrag av godfolk som Stephen O´Malley, Karin Park og Kristoffer Lo. "Skamløs content marketing", sutrer du? Ja, men så hør på skiva da, menneske, så får pipa en ganske annen lyd!

Årabrot har forøvrig alltid budt på et generøst mål estetikk; så også denne gangen. Sjekk ut deLuxe-utgava av skiva HER, som er noe av den mest delikate innpakninga vi har sett sida den Slayer CDen med ekte blod i.


Sjekk ut sistesporet på skiva under: