Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Spilleliste: Punk du kan danse til med Sex Judas

av Eivind Imingen, publisert 18.09.2020, 00:00.
FY144

Uttrykket "Hvis jeg ikke kan danse til den, er det ikke min revolusjon" er rimelig forslitt, men vi synes fortsatt det er et poeng, spesielt i en tid der punk forlengst har blitt institusjonalisert forskningsobjekt, at punk ikke bare er blues-basert raseri med en tutsj glamur, det kan faktisk også sette igang primale instinkter, få oss travle mennesker ned på bakken, ut på dansegulvet og ut i gata. Bare ikke siter Ebba Gröns Ut or diskot inn i verkligheten.

Sex Judas feat Ricky har nettopp sluppet en frekk 12"er du bør sjekke ut så vi hukket opp med bandets Tore Gjedrem (aka DJ Ost1) som ga oss den definitive dansepunk lista


-Vi er ikke den eneste musikk-frikene der ute som syntes at perioden i overgangen mellom 70 og 80-tallet er sjukt spennende. Eksplosjonen som kom i form av punken, satte fart i en DIY tankegang som i dag lever i beste velgående. Skaperkraften og genre-blandingen som kom dens kjølvann i form av det vide begrepet postpunk, er kanskje noe av den frieste og rebelsk nytenkende musikken noen gang laget. Musikanter fra New York, engelske storbyer og til og med Norge lot seg inspirere av alt fra frijazz, funk, reggae, ska og ut trillet en herlig vrang og tidvis dansbar musikk. Denne musikken har stor påvirkningskraft på oss i bandet. Alt er egentlig lov og mulig, som en følge av post-punken. Vi ble spurt om å lage en liste på 10-15 låter, men kunne ikke gå lavere en tyve. Sett av halvannen time og rist de stive skinkene dine, the punk funk way!



Related blog posts

See more from the blog