Background
Tigernet logo
Posts by Kristian Kallevik

Sjappesnakk med Lazy Queen

Lazy Queen Photo Credit Fabian Fremdal Fjeldvik

I dag, 23. april, slipper Lazy Queen sin andre EP med navn "Get home or die trying" på Eget Selskap. De har opp gjennom årene spilt på scener som Blitz, Maksitaksi og Last Train, samtidig kaller VG kaller "en Oslo-kvartett som har skjønt at gitar kan være både morsomt og fengende i samme akkord". Vi kjenner vi blir litt forivrra. Hvem er egentlig Lazy Queen? Vi tok en prat med Henrik og Jon fra bandet for å finne det ut.

Les mer →

5 skiver som har inspirert dragongirls nye EP Tripomatic Fantasies

Jpg original Willa Wathne3 5

På Tripomatic Fantasies drar dragongirl oss inn i et mørkt elektronisk univers som rommer alt fra filmatiske lydbilder og pulserende droner til kjennemerket til kunstneren - den "nesten dansbare klubbmusikken" vi anbefaler alle å danse til.
Her forteller dragongirl, alias Nikoline Ursin Erichsen, om hvilke plater som har inspirert henne i arbeidet med EPen.

Les mer →

5 skiver5 skiver som har inspirert Niilas' debutalbum Also this will change

Nikolaytysseoberg6

Niilas’ debutalbum «Also This Will Change» ble mottatt med 6/6-anmeldelser i Aftenposten og Bergens Tidende og en Spellemannprisnominasjon da det kom ut i november 2020. Albumet, som passer like fint på klubben som på rundt peisen hjemme, er nå trykket på dobbel rød vinyl med svart marmorering i gatefoldomslag, plakat og 4 bonusspor. Vi har tatt en prat med Peder, som han heter, om hvilke plater han har vært inspirert av i arbeidet med plata!

Les mer →

Hva var den første skiva du kjøpte på Tiger, Christer?

DSF4507

Da jeg som 16 åring i sommeren 2002 dro inn til Oslo for å shoppe, hadde jeg ikke sett for meg at jeg skulle ramle innom Platebutikken Tiger. Jeg hadde vært innom én gang før da en venn dro meg inn på Sound of Noise som lå rett ved siden av, men jeg hadde aldri hatt tid til å gå innom.

Jeg elsket musikk helhjerta på den tiden også, men så ikke helt poenget med vinyl. Heller ikke uavhengige butikker. De fleste kjøpene mine ble gjort på Platekompaniet eller Free Record Shop, men ingen av de butikkene hadde det jeg ville ha eller trengte. Jeg bestemte meg for å gå på Tiger, den sjappa jeg så vidt hadde vært innom før.

Les mer →