Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Tiger fyller 25 år - med et grep som skal tenne håpet for norsk uavhengig musikk

av Kristian Kallevik, publisert 04.11.2021, 09:21.
Dette handler om diger digital, tiger.
Tiger Teamet 2022 by Eivind Imingen

Platebutikken Tiger i Hammersborggata i Oslo fyller i disse dager 25 år. Det 25. året blir også det siste i disse lokalene. Tiger kastes ut for å gi plass til det nye regjeringskvartalet. Men Tiger har håp om 25 nye år i et nytt lokale, både som tradisjonell fysisk musikkfaghandel og med en helt ny annonsering: Diger Digital!

Les pressens saker om dette:
Vårt Oslo
BalladeMusikknyheter, Kontekst

Diger Digital er en norskeid og uavhengig digital distribusjonstjeneste som skal sørge for at norske artister og musikkselskap når ut til streamingtjenestene uten hemmende mellomledd.


Eier og daglig leder på Tiger og Diger, Kristian Kallevik sier:

-Nå er tiden kommet for at norske uavhengige musikkselskap og artister skal nå ut til streamingtjenestene uten å måtte trekke kølapp hos de internasjonale gigantene. Vi har ikke kommet over det nasjonale traumet fra når Phonofile ble solgt til Sony i 2017. Siden den gang har vi, i mangel på et bedre alternativ, gjort digitale distribusjonstjenester gjennom Sony- og Universal-eide aktører. Inntil nå!

-Vår bakgrunn som uavhengig platesjappe gjør at vi føler oss forpliktet til å bryte ut og lage en distribusjonsløsning som er i tråd med våre verdier. Vi skal dyrke frem og skape rom for variasjon og bredde uten for mange markedshensyn. Vi setter alltid musikken først, så får markedet tilpasse seg. Ikke omvendt. Samtidig er vi på jobb for sikre rettmessige inntekter til uavhengige artister og selskap og styrke den økonomiske verdien av musikk.

-Målet vårt er at uavhengig distribuert musikk skal ha 0,1% markedsandel i Norge innen utløpet av 2022.

-Diger Digital skal øke den menneskelige faktoren i streamingøkonomien. Det betyr ganske enkelt flere mennesker på jobb per antall utgivelser. Vi skal sørge for at lokalkunnskap spiller inn når den store digitale kvernen skal mates.

Blant plateselskapene som er med fra starten er: Susanna Wallumrøds selskap SusannaSonata, Mats Eilertsens selskap Hemli, Bandit Media, Motvind, Edged Circle Productions, Plateselskapet No. 13, Mother Likes It, Stavanger Symfoniorkester, Hærverk Industrier og Metronomicon Audio, foruten Tigers egne plateselskap Rural Rebel Rock og Fysisk Format, med artister som Frøkedal, Hilma Nikolaisen, Ingeborg Oktober, Blood Command og The Good the Bad and the Zugly.

-25 år med butikk på gateplan hvor folk kan komme innom med egenutgitte skiver gir oss et helt annet perspektiv på verdien av lokal musikk enn du finner hos Universal, Sony og Google. Vi er fri fra eiere med egne artistlanseringer som skal presses inn i det norske markedet. Vi trenger ikke komme med lua i hånda til underavdelinger i Brussel, London og LA.

-Vi skal snakke den norske musikkens sak direkte med Spotify, Apple og Youtube og sørge for å bygge arbeidsplasser og kompetanse lokalt.

Tiger har idag seks ansatte og holder til i Hammersborggata 18.

Mer informasjon på https://digerdistro.no/

Ta kontakt dersom du vil vite mer!

Kristian Kallevik
kristian@tigernet.no // tlf 97685523