Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Møt Tigers nye postordre og logistikksjef: Jørgen Øksby

av Kristian Kallevik, publisert 08.04.2021, 18:01.
Øksby

Jørgen Øksby er ny postordre- og logistikksjef hos Tiger!

Hei og velkommen til Tiger, Jørgen! Du skal overta ansvaret for det mektige postordre- og distroimperiet vårt. Hvordan føles det?

Tusen takk Kristian! Det føles veldig bra og jeg gleder meg til å sette i gang. Har ønsket meg denne stillingen i over 10 år så det føles gøy når alle brikkene faller på plass. Blir en spennende tid fremover :)

Før du ble en del av Tiger jobbet du for Nuclear Blast og Evil Greed, ved siden driver du din egen Backpack Records-label. Hva fikk deg til å få lyst til å drive med disse tingene? Hva er det med arbeidet som engasjerer deg?


Jeg har alltid vært ekstremt glad i alternativ musikk og kultur. Det å kunne gi ut og jobbe med fysisk musikk har alltid gitt en hel spesiell følelse for meg og mine venner. Utviklingen og den kreative prosessen er det som engasjerer meg mest, det er utrolig gøy å se hva som skjer hvis man bare fortsetter å gjøre det man elsker!

Fortell om musikeren Jørgen Øksby: Hvilke instrumenter og sjangre beveger du deg i? Spiller du i band også? I forhandlingene om arbeidskontrakt holdt du steinhardt på å få en "gitardag" - altså en fridag hvor du bare skulle spille gitar. Hvordan påvirker det at du er musiker måten du jobber med musikk på?


Spilt bass i Book House og trommer i Hunger Pains. Akkurat nå har vi startet et prosjekt hvor jeg synger og spiller gitar for første gang. Bandnavnet er en hemmelighet men jeg kan røpe at jeg er veldig heldig som kan spille med noen av Oslos beste musikere!

Gitar- og skrivedag er viktig for å holde kreativiteten løpende. Når jeg skaper noe blir jeg veldig mye mer inspirert til å jobbe hardere med prosjektene jeg holder på med. Derfor er det superkult at jeg har fått mulighet til å ha en dag hvor jeg kan sitte i timesvis og spille meg bort!

Jeg tror det at jeg spiller musikk selv påvirker min arbeidsmetode veldig, det setter alt veldig mye mer i perspektiv når man kan se situasjoner fra musikerens synsvinkel og fra et realistisk + profesjonell perspektiv som label/management.

Hva betyr DIY for deg?


Det er min underholdning. Alt jeg putter energien min i er ved hjelp av DIY-spiriten. Jeg hadde ikke vært der jeg er i dag hvis jeg ikke hadde lært om DIY som tenåring.

Hvis du var kulturminister for en dag, hvilke grep ville du tatt?


Gjort alle Deichman bibliotekene til musikkscener og nattklubber. Bibliotechno. Også ville jeg fjernet alle aldersgrenser på konsertlokaler i Oslo. Musikk har ingen aldergrense!

Hva er dine 5 beste platekjøp og hvorfor?


1. My Bloody Valentine - loveless
Jeg fant denne i naboplatebutikken da jeg bodde i Berlin. Ble så utrolig gira da jeg fant den og fikk alle vennene mine til å kjøpe den så butikksjefen solgte ut alle platene han hadde hatt lenge på lager.

2. Nothing - Guilty of Everything
Kjøpt på Fluff Fest 2015, utrolig mye minner fra den tiden og er en av vinylene jeg hører mest på!

3. Ritual - Paper Skin
Et av mine beste Tigerminner var da jeg kjøpte Have Heart - Songs To Scream At The Sun og Kristian anbefalte meg Ritual. Du satte det på i butikken og det ga den heftige følelsen når musikk treffer skikkelig med det man er ute etter!

4. I Love Your Lifestyle - We Go Way Back
Utrolig glad jeg har både vinylen og kassetten av denne skandinaviske klassikeren. Konserten deres under Miss The Stars 2017 endret livet mitt for alltid!

5. Code Orange Kids - Love is Love /Return to Dust
Et positivt øyeblikk da jeg og min bror fant denne på Platekompaniet. En heavy moderne klassiker som jeg aldri kommer til å slutte å høre på!

Sjekk også ut Øksbys topp 10!