Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Julegavetips fra Tiger 2021!

av Christer Reitan, publisert 26.11.2021, 09:13.
JULEGAVETIPS

Ja du kan faktisk kjøpe julegaver på Tiger ja! Her er våre beste tips!

(SAKEN OPPDATERES ETTERHVERT SOM VI KOMMER PÅ FLERE TIPS)

1. Til barna som må dele gaven : Beat Happening - We Are Beat Happening

Fellesgaver er alltid et stort problem. Skal man gi to 7"? En dobbel LP ? Tiger har svaret! Beat Happening-boksen! Seks plater OG en tykk bok så den ene kan lese mens den andre hører på indierock-historie! Og du kan legge med en liten bonus; Du kan fortelle at Tiger sitt ideologiske forbilde er Calvin Johnson fra Beat Happening.

2. Til onkelen din som er intenst opptatt av andre verdenskrig: Idles - Crawler

Onkel Gjermund er alltid, alltid opptatt av krigen. Hva med å bare gi han lydsporet han kan ha i bakgrunn når han bygger modelltanks og -fly? Idles passer jo tematikken hans med indre konflikt og politiske tekster. Det er en skikkelig vinn-vinn! Neste jul kommer Onkel Gjermund til å snakke om krigen mellom punk og new wave i England på tidlig 80tallet istedet.

3. Til en venn som for tiden ikke er helt seg selv: Snail Mail - Valentine

Jula pleier å forandre et menneske. Jula etter to år med nærmest unntakstilstand kommer absolutt ikke til å være noe annerledes. Hva gjør man for å få vennen din tilbake til fra det skallet vennen din har blitt? Jo, du kjøper Snail Mail - Valentine! Nydelig popskive som får selv den mest ihugga svartmetalleren til å være med på allsang og vaske av seg liksminken.

4. Til en nedtrykt bondeslektning: Naaljos Ljom - Naaljos Ljom

Vi alle kjenner slektningen som havner i kjelleren når innhøstinga er over, og det gjør vondt å vite at det er den mentale kjelleren og ikke den fysiske potetkjelleren. Det finnes mange gode forslag til å få vedkommende tilbake igjen, men ikke noe slår litt utradisjonell norsk folkemusikk med en eksperimentell vri. Naaljo Ljom bidrar til å opprettholde motet og spenningen i de mørke vintermånedene!


5. Til foreldrene dine som kun liker instrumentalmusikk: Lupa - How Are You Feeling?

Det er på tide å innføre noen ord i heimen igjen! Slutt på episk post-rock, kosmisk kraut rock, kryptisk folkemusikk og farlig jazz! Mor og far må ha ord, og da ord med mening! Lupa serverer det de trenger av alle godbitene fra overnevnte sjangre, med nydelige vokallinjer og pene ord som fyller stua med glede og lys.

6. Til bestemor som nettopp har farga håret svart: The Good, The Bad and the Zugly - Hadeland Hardcore

Vi ville aldri finne på å kalle GBZ for gubberock, men hederbetegnelsen Bestemorpønk sprer vi med glede. Dette er ikke den vanlige, trauste Bestemorpønken, dette er Bestemorpønk for dama som nettopp har brukt Black No.1 for å vise sitt indre beist! Hadeland Hardcore rommer det meste; Pønkete scandirock og satiriske tekster for ei som har sett alt fra sitt eget ståsted.

7. Til den hyperaktive 8-åringen med Megadeth-tskjorte: godspeed you! black emperor - G_d's Pee

Etter julekvelden har sendt 8åringen i taket med riskrem, gavepapir og nok Mokkabønner og Kremtopper til å vare livet ut, så trenger ungen å roe seg. Få Megadeath-skjorta på vranga og sett på det ypperste innen rolig, eksperimentell og akademisk post-rock. Som ritalin for sjela!

8. Til den i slekta du kjenner minst men likevel må kjøpe gave til: The Needs - Special Needs

Alltid får du beskjed om å kjøpe den siste gaven, til den slektningen ingen egentlig veit noe om i det heletatt. Hvordan skal man løse den floka? Ved å gi bort musikken som er så fengende at foten ikke kan stå stille, og som høres ut som den beste Weezer-plata du aldri blir lei. Det er ypperlig! Nok en gave kryssa av lista.

9. Til vennen som aldri lar seg begeistre: Parquet Courts - Sympathy for Life

Den serotoninfattige vennen din kommer til å få bakoversveis når hen hører Parquet Courts' nyeste skive; Ei skive som balanserer hårfint mellom genre og musikkhåndtverk som blåser selv den mest ihugga jazzgitaristen av banen. Tilogmed vennen din kommer til å stå med armene i kryss og nikke nærmest urørlig med hodet, SÅ bra er den!


10. Den rike tanta som kommer med Voi til juleselskapet: Neutral Milk Hotel - In the Aeroplane Over the Sea

Når man hører det klirrer i polposen og man ser Tante Vivi komme på VOI'en nedover gata, da kan man være trygg i årets gavekjøp; Få skiver har gir like mye valuta for pengene som Neutral Milk Hotel , ei skive man kan vise fram og skryte av som en av de mestselgende indieplatene noensinne, OG som faktisk er såpass bra at den lever opp til ryktet sitt! Når julekvelden er over kommer Tante Vivi til å kjøre hjem syngende Two Headed Boy av full hals.


11. Bestemor som nettopp har farga håret svart: The Good, The Bad and the Zugly - Hadeland Hardcore

Vi ville aldri finne på å kalle GBZ for gubberock, men hederbetegnelsen Bestemorpønk sprer vi med glede. Dette er ikke den vanlige, trauste Bestemorpønken, dette er Bestemorpønk for dama som nettopp har brukt Black No.1 for å vise sitt indre beist! Hadeland Hardcore rommer det meste; Pønkete scandirock og satiriske tekster for ei som har sett alt fra sitt eget ståsted.


12. Din fjortenårige nevø som nettopp har kommet ut av skapet: FLTY BRGR GRL - Love You Forever

Nå som nevøen din har kommet ut av skapet og endelig kan leve som seg selv, så fortjener han absolutt å få pure glede ferdig presset på vinyl. FLTY BRGR GRL er musikken som gir sukkerkick og energien til å danse nedover Karl Johan mens han kjenner på lettelsen av å kunne leve som den beste versjonen av seg selv! Nydelige nikk til både 60talls garage og 80talls popkitsj.


13. Eks-mannen som er favorittforelderen til barna: Sunn O))) - White 2

Det er vanskelig å ikke kjenne konkurranseinnstinktet boble når det kommer til hvem ungene har som favoritt. Med Sunn O))) - White 2 kommer populæriteten til å synke noen hakk etter hodene til barna blir fylt med dronete støygitarer og bråk fra en annen verden. Om ikke ungene er av den gode sorten, isåfall så opplever du årets største backfire.


14. Dattera som har kjøpt for mange reverbpedaler i det siste:  My Bloody Valentine - Loveless

Når ukepengene til datteren din går til nok en Boss RV-6 og en bukett med patchkabler er det på tide å få ordentlig avkastning på investeringen du la inn da du fikk henne. My Bloody Valentine er mer eller mindre opphavet til shoegaze, en genre fylt til randen av svevende lydmurer og støyete riff, og kommer til å gi inspirasjon til nok gitarvreng slik at hun tjener den første millionen sin innen hun er konfirmant.15.Oldeforeldre som vil stikke seg ut på gamlehjemmet: Gorilla Biscuits - Start Today

Oldefar har alltid vært en rebel, så hvorfor ikke gjøre han til en revolusjonær ? Gamlehjem har for få moshpits, og rullatorer er perfekte for å skape virkelig bra crow control. Gorilla Biscuits får blodet itl å pumpe med allsangvennlig hardcore av ypperste klasse, og appåtil er den fra en tid der oldeforeldrene dine bare var besteforeldre.
Julegavetipsene finner du i sjappa

Flere julegavetips i sjappa