Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Bestselgere: Oktober - Desember 2021

av Christer Reitan, publisert 11.02.2022, 08:00.
Tigers kvartalsrapport Q4 2021

Hæ? En slags kvartalsrapport? På Tiger ?!

At det går mange skiver inn og ut av dørene til Tiger er ingen hemmelighet. Vi alle er blitt sterkere i armene og mer slitne i ryggene etter tunge løft av kasse på kasse av distrovarer, nyheter og katalogpåfyll. Det var interessant for oss å ta en titt på HVA som har gått mest ut, og i typisk Tigerånd bestemte vi oss for å dele de 10 skivene som har solgt mest over disk i butikken! Da vi er glade i det fysiske formatet og setter pris på fysiske møter i tillegg så er det logisk at vi kun fokuserer på salgene som har inneholdt ekte menneskelig kontakt, ikke bare nuller og ett-tall.

Under følger ei liste over de 10 skivene som solgte best, komplett med salgsteksten på skivene i butikken og en liten notis fra undertegnede i tillegg.

-christerIkke overraskende nok kommer Naaljos Ljom godt ut på topplista vår. Eksperimentell folkemusikk utgitt på Motvind Records! 

Hva sa vi om skiva?

Rave på låven med munnharpe, laneleik, trommemaskin og analoge synther! 

FFO: When, Third Eye Foundation, Muzlimgauze

9 . Duvel - Duvel

Kjøp skiva her

Norsk post-punk har virkelig fått et løft de siste årene med band som Heave Blood and Die og ikke minst Duvel. Absolutt ikke rart mange plukket opp denne før jul! 

Hva sa vi om skiva?

Den vanskelige andreplata til Duvel oser av sigaretter, samtaler på parkbenker ved daggry og nostalgisk savn. Ærlig og håpefull post-punk! 

FFO: Le Corbeau, Echo and the Bunnymen, Savages og Fountaines DC

Den første metallskiva kommer inn på en 7.plass på lista vår! En av de desidert tyngste skivene skrevet og produsert i 2021! 

Hva sa vi om skiva? 

Det mest hardslående fra Danmark siden HC Andersen! Blytungt og atmosfærisk sci-fi dystopi innpakket i et støyete piggtrådteppe. Dette er lydsporet til undergangen!

FFO: Neurosis, Hymn og Cult of Luna


  7. The Good, The Bad and the Zugly - Classic Oslo Attitude/ I Hate Conversations 7"

  Kjøp skiva her

  Få ting roper Oslo mer enn Zugly! En ode til Last Train og Oslo som kulturfenomen! 


  Hva sa vi om skiva? 

  Zugly er uten tvil den rølpete scandi-rockens reddningsmenn og er ikke redd for å si det med satire, øl og baluba! Som Turbonegro på dagpenger! 

  FFO: Hellacopters, Turbonegro, KBT og Gluecifer

  6. Rongeur - Glacier Tongue

  Kjøp skiva her

  Noen ganger får vi muligheten til å selge det som virkelig er lyden av Oslo. Her hadde vi muligheten til på pushe lyden av Oslo på en regntung og mørk høstdag! 

  Hva sa vi om skiva? 

  Styggvakker sludge som tar kverlertak på oppfatningen om at storslåtte og episke låter må være altfor lange for å få fram poenget. Sint, sårt,melodiøst og støyete metall til folket! Som å lese en god oppsummering av favorittboka di; Kuttet bort alt overflødig for å få frem poenget på best mulig måte.

  FFO: The Body, Earth, Corrupted og Kollwitz

  5. Polardegos - Fortiden i Våre Hender

  Kjøp Polardegos her

  Muligens en av de mest potente skivene vi har hatt innenfor dørene på Tiger på lang tid. Å være sint og forbanna trenger ikke nødvendigvis bety at det er ekstremt bråkete! 

  Hva sa vi om skiva? 

  Jørgen Nordeng (Joddski) har laga punkeband uten instrumenter sammen med produsent Salvador Sanchez, DJ Rune Mareliussen, Henrik Seip fra Fence og Hánná Reinkjent fra og Biru Baby og Cyaneed. Polardegos lager punk, men med hiphopens metodikk og teknikk. Prosjektet baserer seg på samples fra den norske punkhistorien, programmeringer og god, gammeldags... scratching?

  FFO: Public Enemy, Life... But How to Live It, So Much Hate og Bannlyst

  Klassiker med STOR k! Uten tvil en av de mest innflytelsesrike bandene de siste 50 årene.

  Hva sa vi om skiva? 

  Offisiell repress av en av musikkhistoriens viktigste kunstverk. Støy har aldri vært nydligere!

  FFO: Suicide, Throbbing Gristle, Pains of Being Pure at Heart og Asobi Seksu

  3. Okkultokrati/ Maggotheart - Split

  Kjøp skiva her

  Uten tvil en av de beste splitskivene som har vært innenfor dørene de siste årene, og ikke uten grunn til at den er på Topp 3 av de best solgte skivene forrige kvartal! 

  Hva sa vi om skiva? 

  OKKULTOKRATI drar frem mascaraen og fjerner seg fra solen da de kjører mer på en blackened goth stil enn noe annet. Låter som oppildner til vampyrisme, okkulte ritualer og offergaver!

  MAGGOT HEART på den andre siden tar sikte på øredøvende støy og knustehjerter! Post-punk med en70talls doom-vibb.

  FFO:

  Blondie, Darkthrone, Sisters of Mercy, Black Sabbath, Wolves In The Throne Room

  2. Hudkreft - Nevemagnet

  Kjøp skiva her

  Skiva vi solgte nest mest av er ingen ringere enn en knytteneve i magen på patriarkiet! Pønk som er dritbra, rett og slett.  

  Hva sa vi om skiva? 

  En miks av artig ska, rock og klassisk pønk og er et hatbrev til alle verdens Nevemagneter, enten det er snakk om tafsete politikere, norske terrorister eler pønke-elitister. Simen Følestad Nilsen (Aiming for Enrike, tidl. Honningbarna) har produsert skiva, mens omslaget er laget av Annika Linn Verdal Homme fra Daufødt.

  FFO: Razika, Honningbarna, The Aller Værste

  1. FLTY BRGR GRL - Love You Forever

  Kjøp skiva her

  HIPP HURRA! Den skiva vi solgte mest av i siste kvartal av 2021 er ingen ringere enn min personlige favoritt fra det året! Her er *trommemaskinvirvel* FLTY BRGR GRL! 

  Hva sa vi om skiva? 

  Rosa og bitter tyggegummipop med klare referanser til fristende 60talls garagepop og klissete 80talls pop-kitsch! Et selvsagt lydspor når du fyrer igang sukkerspinn- og popcornmaskinen på fest! 

  FFO: Ultraflex, Das Body, IRIS og Razika

                                                             
   Få Tigertips og tilbud rett i mailboksen?
   Meld deg på Nyhetsbrevet HER!

  Relaterte bloggposter

  See more from the blog