Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Hva var den første skiva du kjøpte på Tiger, Christer?

publisert 25.03.2021, 13:16.
DSF4507

Da jeg som 16 åring i sommeren 2002 dro inn til Oslo for å shoppe, hadde jeg ikke sett for meg at jeg skulle ramle innom Platebutikken Tiger. Jeg hadde vært innom én gang før da en venn dro meg inn på Sound of Noise som lå rett ved siden av, men jeg hadde aldri hatt tid til å gå innom.

Jeg elsket musikk helhjerta på den tiden også, men så ikke helt poenget med vinyl. Heller ikke uavhengige butikker. De fleste kjøpene mine ble gjort på Platekompaniet eller Free Record Shop, men ingen av de butikkene hadde det jeg ville ha eller trengte. Jeg bestemte meg for å gå på Tiger, den sjappa jeg såvidt hadde vært innom før.

Bak disken stod en skikkelse som var både varm og imøtekommende, samtidig som den var kald og avvisende. Jeg skjønte senere at det var førstnevnte som stemte, men for 16år gamle meg følte jeg kun ærefrykt.

Personen bak kassa var Tor André, eieren av Tiger. Med et grynt ønsket han meg velkommen. Selvom jeg trodde han ville ha meg vekk. Det var en skummel opplevelse for en 16 åring fra de mørke skogene i Østfolds navle; Hobøl.

Jeg bladde igjennom cdene, og så bare ukjente navn. Madball, Agnostic Front, The Locust, Hot Water Music... Ingenting ringte en bjelle.

Tidligere den sommeren hadde jeg kjøpt Rock Sound, et britisk blad som hadde med gratis CD. Et av sporene blei soundtracket mitt den sommeren; Taking Back Sunday - Cute Without the E. Da Tor André spurte meg om jeg så etter noe spesielt så nevnte jeg den låta, men at han sikkert ikke hadde CDen inne (for ingen andre butikker i Oslo hadde engang hørt om den), hvorpå han grytet og dukket bak disken. Han dro opp en eske med CDer, deriblant Taking Back Sunday. "Er på Victory, så såklart jeg kjøpt'en inn" var det eneste han sa.

Jeg gikk ut med det albumet, samt Hot Water Music - No Division. Selvom musikken ikke holder like høy stjerne i boka mi den dag idag, så hører jeg ofte på den. Det var jo starten på et forhold til en butikk som har vart mer enn halve livet mitt.

>> Bla i nettbutikken