Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Sjappesnakk: Brenn

av Maria Refsland, publisert 19.01.2022, 10:24.
Foto Isak Jenssen R1 09306 0015

Spellemann-vinnerne i brenn. ga i januar ut albumet "Vandrer på solskinn" digitalt. Endelig er vinylen også klar, den har vi skaffa oss så klart, og vi klarte også å snappe til oss et intervju med Edvard og Rémy!

Hei og hallo! Grattis med slipp! Gode anmeldelser og fryd og gammen. “Vandrer på solskinn” heter plata, et nikk til Katrina & The Waves har mange av anmelderne fått med seg, hvorfor valgte dere denne tittelen?

Takk!

Edvard: For min del handler tittelen om at jeg elsker å spille i band, turnere og leve “rockelivet” (hehe), men at jeg det siste året har følt at jeg har flydd for nære solen og blitt brent. At jeg rett og slett vandrer på solskinn, men det går jo på bekostning av psyken og helsa mi. Og korsryggen.

Rémy: Det han sa, minus korsryggen. Det er fint og nice og bra, og så faller man rett ned, også blir ting kjipt og kjipt og kjipt. Sånn de siste årene har vært liksom. Og sånn livet er generelt, kanskje?

Klassekampen karakteriserer tekstene som “vel enkle”, er dere enige i det?

Ja.


Fortell litt om tekstuniverset deres. Er tekstene viktige?

Edvard: Bæsj tiss og promp.

Rémy: Nej. De er enkle og handler om enkle ting, som at vi er eller lei oss, frustrerte, sinte eller lei oss. Men de trenger vel ikke være viktige heller? Det vi skriver om er jo ikke viktig for noen andre enn oss egentlig.


Jeg leste en anmeldelse som etterlyste litt mer at dere skulle “ville noe” med tekstene, noe idealistisk, eller som jeg tolka som politisk. Vil dere noe med dem? Dere har jo “Deepfake” som en tittel for eksempel…

Edvard: Opplevde særdeles lite i typ 2020 da albumet ble skrevet, men 2021 var dermed fylt med fortvilelse, død, kjærlighet på godt og vondt, stygge tanker og et arveoppgjør fra helvete - så neste album kommer til å ha tekst som “vil noe”.

Rémy: Tror ikke vi kommer til å skrive tekster som vil noe politisk eller idealistisk eller noe sånt på en god stund. Vet ikke jeg – det å spille i band og spille konserter rundt omkring er ikke nødvendigvis så veldig idealistisk i utgangspunktet, så da trenger ikke låtene våre være det heller.


Blir det noen sinne nok kjærlighetssanger? Hvorfor skriver vi om det igjen og igjen og igjen?

Edvard: Fordi folk kan relatere tror jeg. Er jo noe de absolutt fleste har følt på og hatt problemer med å deale med. Men jeg vet ikke, kanskje det er på vei ut? Er for øyeblikket stormforelsket - så skal ikke se bort i fra at det blir flere slike gitt.


På deres første singel tror jeg det sto at dere var inspirert av Fidlar, et band jeg liker veldig godt, har dere holdt fast i dem som inspirasjonskilde på denne plata? Hvem er de eventuelt bytta ut med? Og hvem andre kan vi høre nikk til?

Edvard: Stemmer det! Nei, hørt svært lite på de. Døde kona til vokalisten? Og var hun gravid? Hørt mye på Phoebe Bridgers for min del.

Rémy: Låtene ble skrevet på ganske forskjellige tidspunkter, siden sommeren 2019 og frem til midten av 2021, så hva som har inspirert har vel vært litt avhengig av tidspunktet låta ble skrevet. Kan jo nevne Kråkesølv, Pinegrove, The Hives, Dijon og mk.Gee. Men om andre klarer å høre de inspirasjonskildene i musikken er jo en annen ting, haha.

Men innser at det er mye trist musikk som har inspirert begge to da.


Noen nevner Soundgarden og Nirvana, hva synes dere om det? Men håret til Edvard er kanskje litt Nick Carter? Er det noe boyband-inspo å finne?

Hahah, ja


Har dere eksperimentert mer musikalsk på denne plata? Jeg ser to “interludes”, men det hadde dere jo forsåvidt sist også!

Edvard: Nei, svært lite. Bare stacket flere gitarspor i guess. Interludes er gøy, men ikke noe nytt som du sier!


Samtidig er det jo mye “hit”-melodier og potensielle allsangrefrenger! Er det et uttalt mål å lage hits, og hvordan merker dere at en låt blir bænger?

Edvard: Ikke egentlig. Er vel bare fan av popmusikk, så da blir det til det man lager. Man merker det ved at den er lett og huske og låter litt som alt annet :-)


Dere trekkes som regel fram som “best live”, og har vel også sagt at det som driver dere er det å spille live. Hvordan er det for dere å lage en studioplate?

Edvard: Helt ok + for meg, men iblant veldig gøy, og svært gøy for Rémy.

Rémy: Ye

Dere vant Spellemannsprisen i rock i 2019 for deres forrige album “Elsker”. Er dere fortsatt rockere, og hva gjør egentlig en moderne Oslo-rocker? Og hvordan er denne Oslo-rockeren som person? Vi har ikke sett dere spesielt mye på rockebarene der Tiger-rockerne henger i hvert fall…

Edvard: Ja, er fortsatt rockere? Kommer ann på hva du legger i en rocker da? Oslo-rockern har gitarer på rommet, deltidsjobb på kontorene til foodora, uforutsigbar døgnrytme, uforutisgbar økonomi, dårlig til å spare penger, får seg neppe en leilighet og er lei seg i blant(?)

Vært få besøk på Last Train og Revolver i det siste, men vi får vel ta en tur snart.

Rémy: Vet ikke jeg, hva er en rocker? Tror ikke jeg har rett livsstil til å kalle meg det haha


Hva er det med rock som er så digg?

Vi vet ikke.


Er det irriterende å bli spurt så mye om rock?

Ja, litt?


Dere har med fullt band live, men dere kaller dere en duo. Kan dere fortelle litt om hvorfor dere vil gjøre det på denne måten?

Utrolig mye enklere å forholde seg til færre folk. Går fortere å ta avgjørelser i tillegg til at jeg og Rémy alltid har vært de som har vært pådriver på låtskrivinga, så da var det så utrolig enkelt å ta den avgjørelsen om å bare være dos i den kreative prosessen.


Er bandet med i studio?

Nacho (gitarist) er med I blant, men nei, sjeldent.


Hva er planene framover? Blir det en plate nr. 3?

Edvard: Lager ikke en eneste låt til før vi får spilt live, så nei - vi får se ann.

Rémy: yeyeye, har begynt smått på tredjeplata nå!Foto øverst i sak: Isak Jenssen

No products in list
Visit the shop