Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

UKAS KLASSIKER: TELEVISION - MARQUEE MOON

av Eivind Imingen, publisert 25.02.2016, 00:00.
Marqueemoon

Det kom mye fett i 1977 - eller år 0, som de mest ihuga regner det som. Vrede og fest, kåthet og glede, systemangrep og fuck you-attitude. Sjøl om vi omtrent daglig hengir oss til kontor-pogo med gamle punktriller her på Tiger, går det et godt stykke mellom utgivelsene vi må konstantere er genuint bra også reint musikalsk, om vi skal se strengt på det.

Marquee Moon er en slik milepæl

Television var allerede godt drukket inn på CBGB da punken slo igjennom i England, og prominente folk som Richard Hell hadde allerede starta og slutta i bandet da debuten forelå. I 1978 kom den utmerka oppfølgerskiva Adventure, før det brått var slutt for Television (i denne runden vel og merke), men de rakk altså å etterlate seg en tolvtommers kulturarv av et helt sjeldent kaliber.

Bare å ha et tittelspor på over ti minutter var et durabelig sjansepill i et klima der progrocken sto meget lavt, men den ekstremt triksete protopunk med NY-avantgarde, 60s beat og endog (*grøss*) jazz (!)-influenser gikk hjem hos kidsa og der blei den værende til denne dag. På Tiger er Marquee Moon ukas klassiker og hylles med dans.