Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

UKAS KLASSIKER: AU PAIRS - PLAYING WITH THE DIFFERENT SEX

av Eivind Imingen, publisert 07.04.2016, 00:00.
Aup2

Etter at første-bølgen av punkere hadde rast litt fra seg og / eller lært seg å spille, kom nye lyder til. Vi har trådt inn i post-punken og nyveiven er født. De fleste har kjennsap til de aller største navna, som Television, Public Image Ltd og Gang Of Four, men ei gruppe innafor denne tradisjonen som har fått ufortjent lite oppmerksomhet i ettertid er Birmingham-bandet Au Pairs.

Bandet var knallhardt politisk, med den markante frontfiguren Lesley Woods som en høylydt uttalt feminist og åpent skeiv. Tekstene omhandla touchy temaer, fra seksuelle spørsmål til ramsalt kritikk av den britiske regjeringas framferd mot opposisjonen i Nord-Irland. Og med all ære og respekt til samtidige band som artikulerte dette i slagordsform og med fire flate - Au Pairs´ skiver er av et helt sjeldent utsøkt kaliber og med viktige og frigjørende elementer av humor og håp, både hva angår form og innhold. Om en sjekker ut låter som Unfinished Buisness og Come Again, så skjønner en garantert hva vi mener.

Bandet ga ut kun to fullengdere før dansen var over i 1983. Begge er veldig bra, men vi på Tiger holder en liten knapp på den hakket mer spretne debuten Playing With The Different Sex fra 1981, som denne gang stikker av med det gjeve trofeet Ukas klassiker fra oss.


Can you dig it?