Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

UKAS ALBUM: Deafheaven - New Bermuda

av Eivind Imingen, publisert 09.10.2015, 00:00.
DEAFHEAVEN

Med tidligere utgivelser har Deafheaven introdusert den sjeldent presise sjangerbetegnelsen blackgaze for et breidere publikum: altså en hybrid av black metal og shoegaze, der mye av bm-stafasjen (som vi i de fleste sammenhenger er svært glade i, for all del) er tona ned til fordel for iblant dronete, iblant indierocka og ofte rolige partier.

Det er ikke opplagt at dette bandet skulle oppleve noe snev av mainstream-hype, for det er rimelig heavy greier amerikanerne her har gang i. Men sånn blei det nå engang, og de var f.eks. booka til den uomtvistelig hippe Øya-festivalen i fjor, uten at de har kompromissa på blastbeatsa av den grunn. Det satt langt inne, men etterhvert måtte også skikkelige metal-folk med Accept-patcher på olavesten gi seg, og klemme Deafheaven diskret inn mellom mer die hard-kredible ervervelser.

New Bermuda følger opp Sunbather fra 2013 på særs overbevisende maner, og er kanskje enda dystre, vakrere og mer intens. Det er monumentale saker vi snakker her, sjekk ut episke og nærmest schizofrene Gifts For The Earth, eller rakkeren Luna, der sistnevnte klokker inn på over 10 minutter. New Bermuda er ei skive angriper deg umiddelbart og også vokser seg større for hver runde etterpå. Et sjeldent verdig ukas album på Tiger.


Sjekk ut Come Back under:

No products in list
Visit the shop