Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Tiger dobbeltips: Hårda Tider / Night Fever - split og Night fever - Vendetta

av Eivind Imingen, publisert 23.10.2014, 00:00.
Nightfever Hårda

Det blei kanskje litt mye "episk crust" på punkscenene i Skandinavia en periode. Takk og lov er det noen som har holdt hardcoren sin stilrein under hele denne tunge tida. Av de ypperste representantene for disse er svenske Hårda Tider og danske Night Fever, aktuelle med både split og egen EP.

Hårda Tider spiller hc så breialt det går uten at det blir harry. Banda har holdt jævla ekte sida 2007 og har en pen perlerad med utgivelser og konserter bak seg. Med den forrige fullengderen "Scandianvian Hardcore Insanity" har de skapt mang en pogo-session både bak og foran disken i sjappa; og med den ferske spliten med Night Fever følger de opp med samma mynt. "Född for at slåss, född for å vinna" vræles det på låta Född ADHD. Vi på Tiger står klint oppi ringen og heier.

På den andre sida av split-skiva, og Öresundsbron, står Night Fever og hopper utålmodig. Bandet kom inn som en fulltreffer fra venstre for noen år tilbake og har seinere blitt en snakkis framfor alt etter sine hinsides liveshows. Men våre danske venner duger også på plate; New Blood fra 2009 har allerede inntatt sin plass i den nordiske punk-kanon. I dag fikk Tiger kloa i ikke mindre enn to ulike ferskvarer fra Night Fever; den overnevnte spliten med Hårda Tider, samt EPen Vendetta.

Gode folk har venta på dette lenge, og vil ikke bli skuffa. Det er fortsatt aggressiv in yo' face-hardcore som gjelder, men uredd blander Night Fever inn mer klassiske rock'n'roll-elementer, uten å bryte med sjangeren. Nå i høstmørket er det desto viktigere med musikk som får deg til å bite tenna sammen, brette opp erma og fly i synet på faenskapet - og nettopp til dette leverer Hårda Tider og Night Fever perfekte soundtracks.

Gå bananas med Hårda Tider her:

No products in list
Visit the shop