Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Skiva som endret mitt liv med Magnus Nielsen fra MetaForever, Magnus Moriarty og Insomniac Bears

av Eivind Imingen, publisert 11.09.2020, 00:00.
IMG 0321 scaled

Magnus Nielsen™ er nok i elitedivisjonen når det gjelder å få navnet sitt på baksiden av skiver på Tiger. Som en del av Metronomicon Audio og det enda mer obskure Micronomicon Audio, har Magnus bidratt som fiolinist, multi-instrumentalist, vokalist og låtskriver i Magnus Moriarty, Insomniac Bears og Meta Forever som er aktuelle nå med finalen i en trilogi som ble startet for ti år siden. Her forteller Magnus om skiva som endret hans liv, Grandaddy's The Sophtware Slump

-Skiva som forandret mitt liv feirer 20-årsjubileum i år. Da den kom 8.mai år 2000 var den utvilsomt det nye tusenårets beste plate. Andreas i bandet kjøpte vinylen på tiger, men siden den var en 13-tommer(!), fikk han ikke spilt den på platespilleren sin, så han leverte den tilbake.Selv kjøpte jeg den på CD og stappa den inn i discmanen. Der ble den værende. Lenge.

Vi prøvde å få varme opp for dem på Rockefeller, men ble forbigått av en eldre gubbe som satt på en barkrakk og spilte kassegitar. Da vi sendte dem vår første CD-R, svarte de høflig tilbake med noen fraser om at musikken var fin, men at artworken virkelig var helt fantastisk! Senere har jeg sett dem både i Danmark og San Fransisco. På Roskilde i 2001 hørtes det ut som om de kom rett fra Christiania, med arpeggioen helt ute av sync og capsen langt nede i panna. I San Franscisco spilte de minikonsert kun med kassegitar og trommer på en liten pub i utkanten av byen, og jeg klarte å skaffe autografer til kjæresten min hjemme. Heldigvis er vi sammen ennå. Vi to dro faktisk ens ærend for å se dem på Vega i København et par år senere, på en turne hvor de ikke kom til Norge.

Skiva er en hyllest til symbiosen mellom natur og teknologi. Vakker natur og ødelagt teknologi. Sammen. The family of deer were happy that/ the clearing looked like a laundry mat. Dette er en sånn skive man bare klarer å lage en gang i livet, hvor alt bringes sammen og går opp en høyere enhet; estetikk, musikk, tekst, produksjon og artwork passer ikke bare sammen med seg selv, men treffer en nerve i samtiden også.

En av mine beste venner er fortsatt lagret som 2000-man på telefonen min. Når jubileumsutgaven kommer senere i år, skal jeg ta med meg min gamle, litt ødelagte bærbare platespiller ut i skogen og invitere ham på en konseptuell lyttefest! Kanskje kommer rådyrene også?