Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Sjappesnakk: SIBIIR

av Eivind Imingen, publisert 04.10.2019, 00:00.
SIBIIR 9 Johnny Vaet Nordskog web

Det oslobaserte bandet tok Norge og resten av verden med storm da de første gang gav ut musikk. I dag slipper de albumet Ropes, og i den anledning tok vi en prat med kvintetten.

Nå er det tre år siden forrige skive, gutter! Har det skjedd mye spennende siden sist?

Absolutt! Det har skjedd mye mer enn vi noen gang hadde ventet oss etter at vi slapp forrige skive. Vi har fått spilt og turnert i både innland og utland , møtt og blitt kjent med mye kule folk og band, og generelt hatt det fett.

Metal Hammer UK kalte den selvtitulerte debutplata deres ‘an explosive, eclectic and exciting listen’, hva håper dere de skriver om Ropes?

Vi håper de liker "Ropes" like godt eller bedre enn den forrige skiva og siden det er en engelsk blekke kan det kanskje bli strofer som "bleeding great!", "fooooockin' splendid!"  "metal, innit? "

Dere har spilt mye de siste årene, hva er det beste konsertminnet deres, og hvor tok det sted?

Det er vanskelig å velge favoritter siden det har vært så mange bra gigs men for å ta en som sitter friskt i minnet kan vi vel trekke frem Wacken Open Air i sommer. Det var helt sykehus! No pyro? No party!!

Har dere gjort noe annerledes på den nyeste skiva?

Felles for begge platene er at de er spilt inn i samme studio og vi har hatt samme arbeidsmetode under innspillingsprosessen. Begge platene er også mastret på samme sted (Audiosiege). Utover dette har vi jobbet med nye folk under både innspilling og mix og det har vært veldig spennende.

Hva vil dere si er de tre beste skivene på Tigersjappa?

Det kommer ut mye fet musikk om dagen og for å snakke om den norske scena så er den full av dritkule band. Institusjonen Tiger tar som vanlig sitt samfunnsansvar og besørger folket med fysiske utgaver av nettopp denne musikken. Så hvis vi skal nevne 3 kjappe (og ei batmankappe) som er tilgjengelig akkurat nå, på Tiger, så blir det Agenda "Apocalyptic wasteland blues", Saever "They came with sunlight" og Attan "End of".


https://open.spotify.com/album/34qOyqOdgSoEOFCDxGICia?si=R6YBE5piRr624KsoFkQZsQ