Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Sjappesnakk: Sex Judas

av Eivind Imingen, publisert 25.05.2018, 00:00.
Sex Judas Go Down Judas Press photo BW Web By Anthony P Huus

Ost&Kjex-halvdelen Tore Gjedrem har ikledd seg mer skamløse og vulgære farger enn noensinne gjennom aliaset Sex Judas. Nå er den skummende, svulstige debuten her: "Go Down Judas" er klar for å dra deg med ned i kjelleren. Vi tok en kjapp kikk ned i avgrunnen gjennom en sjappesnakk med Tore.

Foto: Anthony P. Huus

Sex Judas høres ut som litt av en livsnyter, men er det en svikefull livsnytelse? Er det hanegal og blodpenger involvert?

For 30 sølvpenger er jeg klar for på gjøre det meste. Fordelen med å være en tegneseriefigur er at jeg kan skrape innvollene opp fra den blodrøde marken i Hakeldama, pakke ned galgen og begynne på nytt dagen etterpå. Nesten som Jesus, men bare nesten.

Hvilken effekt ønsker du at albumet skal ha på folk?

Glede og forvirring samt en lett heving av libidoen.

Hvis du skal trekke frem ett norsk band eller artist som du synes fortjener mer oppmerksomhet, hvem er det?

Det kommer så mye bra norsk musikk om dagen at dette blir vanskelig, må nesten nevne et par.

Flammer Dance Band slipper sitt debut album førstkommende lørdag på No. 53 på Grønland. Herlig afrobeat-inspirert dansemusikk som låter totalt unorsk, men samtidig kunne det bare vært laget på Grønland, Oslo.

When - En skjult perle i det norske musikklandskapet er diskografien til Lars Pedersen aka When. Den perfekte miks av psykedelisk, pop og lydkunst.

Charlotte Bendiks - Charlotte er virkelig i ferd med å gjøre seg bemerket verden over med sine magiske og kunstneriske klubb-låter. Anbefales på det sterkeste. Sjekk mini-lpen "Hidden Tracks".

Virus - Mine tidligere bandkollegaer Einar & Calle har laget et lite beist av et prosjekt med avant metal-bandet Virus. Elsker dette, får tankene til å vandre til Canadas undervurderte Voivod.

Øyvind Morken - En drøyt bra dj med øre for musikkhistorien og det uvanlige. Følg nøye med på dj-mikser og kommende utgivelser. Rå fyr.

Hva er Sex Judas' topp 3 platetips for syndige sommernetter?

R. Kelly - Chocolate Factory - Jævlig fyr, drøyt bra plate.

Kid Commando - Holy Kid Commando - En personlig favoritt med Joakim Nordwall (Skull Defects / Ideal Rec.) i spissen. Tankene går tilbake til en uforglemmelig konsert på den nedlagte Osloklubben Killyrego. Sigg på fortauet i Storgata etter konserten. Gjennomsvett og glad. Sommer i Oslo.

Cluster - Sowiesoso: En kraut-favoritt proppfull av de romantiske strømningene en ofte finner i tysk elektronisk musikk. Og som vi alle vet kan jo romantikken være full av synd. Bare å legge seg ned på piknik-teppet og la fantasien vandre.