Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

SJAPPESNAKK: OBLITERATION

av , publisert 21.11.2013, 00:00.

Takket være en liten gruppe av band er Norge plutselig i ferd med å slå seg opp som en nasjon som leverer toppkvalitets deathmetal.

Takket være en liten gruppe av band er Norge plutselig i ferd med å slå seg opp som en nasjon som leverer toppkvalitets deathmetal. Etter å ha vært langt ute på de overtekniske og virituose viddene er sjangeren iferd med å finne tilbake til sine primitive villmannsrøtter. Og det er ikke mange band som gjør dette bedre enn nettopp Kolbotn-bandet OBLITERATION. Etter å holdt det gående i snart ti år slapp de akkurat sitt tredje album  til rosende kritikker (Aftenposten kalte det "Et av årest metal-album"). I anledning den nye plata huket vi tak i gitarist og vokalist, Sindre Solem for litt info.

sjappesnakk2

Hei og grattis med nytt flott album Black Death Horizon! Jeg vet at dere har jobbet hard og iherdig med denne utgivelsen de siste åra. Hva er nytt på denne plata siden 2009-albummet Nekropsalms?

Det er en ganske annen atmosfære på BDH, den er mørkere, ondere og kjappere. Det er en ganske annen attitude bak det hele, mye mindre doom og space, mer hat og esoterisk tilnærming.

Fortell litt om tekstene på plata. Forrige gang blandet dere inn litt gresk mytologi og denslags. Er det et helhetlig konsept denne gangen eller varierer det fra låt til låt?

Det er mer en slags misantropisk dommedagsstemning som gjennomsyrer tekstene denne gangen. Det er ikke et "konsept", det er bare slik det har blitt. Gode doser av ortodoks satanisme, hat, mørket, apati men først og fremst dommedagsdyrkelse beskriver tekstene på en grei måte. Jeg setter pris på at tekstene omfavner de samme temaene, selvom de er ganske forskjellige.

obli

Flere av dere spiller også i ganske aktive band som Nekromantheon og Aura Noir. Har det vært et hinder på veien til å få ferdig nye plata eller har det vært en kjærkomment pust i bakken?

Et klart hinder. Men alt går i sirkler, så nå når vi er klare med Obliteration plate og skal spille live kommer de andre bandene til å lide. Men vi er i gang med å skrive ny Nekromantheon plate as we speak.

For et par år siden var dere og spilte i USA rundt Maryland Deathfest. Blir det noe liknende turer i anledning nye plata og at plata også kommer ut på amerikanske Relapse Records?

Vi holder på med noe nå, men ting tar tid og ingen ting er klart. Men vi har et tilbude fra SXSW (South By Southwest-festivalen - Red. anm.) i og med Relapse showcase'n, og jeg gjør mitt beste for å få til en runde i Statene rundt den tid. Men det er mye som må klaffe. Visumbiten is a bitch.

obliteration

Du var nylig i Dubai og spilte (med Nekromatheon) under Necromancy Festival der nede. Fortell litt om den opplevelsen.

Haha, det var artig det. Lokalet var glorete og jævlig, men folka bak festivalen var top-notch. De stod på hardt for å få til noe anderledes i den falske byen DUBAI. Jeg fikk en feeling av å kjøre igjennom Gotham city på natterstid når vi tok taxi der, det var et sjelløst sted fullt av bling og ingenting, og det var latterlig varmt. Vi badet i sjøen midt på natta etter Deathhammer -gigen, og det er faen meg det varmeste vannet jeg har vært borti noensinne. Midøsten bikini sessions.

Det ryktes at medlemmer fra Obliteration har et 80-talls post-punk prosjekt bryggende om dagen. Kan du lette litt på sløret for Tigerbloggens lesere hva det dreier seg om?

Haha, dette vet ikke JEG hva er en gang. Noe jeg har bablet om på fylla? Hvis jeg skulle ha gjort et annet band-prosjekt kunne det godt vært post-punk, er storfan av sjangeren om dagen.

Hva spinner på anlegget om dagen?

In Solitude - Sister, Beastmilk - Climax, The Ruins of Beverast - Unlock the Shrine, Den nye DROWNED tapen, Urfaust - Die Erste Levitation 7'' go det nye grave miasma albumet. Og BöLZER - AURA, faen for en miniskive, og FOR ET BAND. Vi spilte med et band som het Reverie i køben forige helg, hvis de gjør et bra album spår jeg dem en lys fremtid.

 Få med deg Obliteration live:

21.11 REVOLVER, Oslo - m. Mion's Hill

22.11 KVARTERET, Bergen - m. Reptilian

23.11 TRIBUTE, Sandnes - m. Töxik Death

 

Kjøp Black Death Horizon her