Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Sjappesnakk med Sliteneliten

av Eivind Imingen, publisert 08.03.2020, 00:00.
Sliteneliten foto signe rosenlund hauglid1000px

Sliteneliten er et nytt band på Plateselskapet nr 13 som har kommet som en rød vind inn på den norske scenen de siste årene med skarpladde band som Ohnesorg og På Stengrunn. Vi hukka opp for en aldri så liten sjappesnakk.


Gratulerer med ny singel og nytt band! Fortell oss litt om hvem dere er og hva dere har på gang.

Vi er et politisk telegram pyntet med tverrfløyte og fele, som spiller opp til dans på lokalet med singelslipp 8. mars. Vi spiller viserock, er fra bygd og by og skal gi ut plate på Plateselskapet No. 13 i høst/vinter. Nei, vi har så masse på gang! I sommer skal vi på turné i Troms og Nordland og spille skjegget av lofottorsken. Og i framtida planlegger vi Europa-turné og deretter World Tour.

Dere singeldebuterer på selveste 8. mars. Hva betyr denne dagen for dere og hva skal dere bruke den til?

Vel, vi synes egentlig det er litt mainstream å slippe på kvinnedagen, men det er veldig lett å komme i lokalavisa hvis vi slipper den da. Så vi har tatt på oss den kjente kyniske kjeledressen. Når det er sagt, så er det jo noe fint også med å slippe låta vår på 8. mars. Vi er jo 6 kvinner i bandet og for alle oss er den internasjonale kampdagen en knallviktig dag som vi ser fram til hvert år. I år skal vi få fram rockefoten i Ås, og spiller på kvinnedagsmarkeringa der. Så skal vi drikke oss fullstendig kanakas og feire livet.

Hvis Sliteneliten var allmektig kulturminister, hva ville dere gjort?

Sagt at kongsbergjazzen mister støtten hvis de booker Kygo som headliner igjen, gi 1 milliard til Fjellparkfestivalen og Femme Brutal, pålegge alle ungdommer å ta kurs på AKKS, lage små AKKSer i alle landets kommuner, styrke musikkundervisning på skolen, putte inn musikkens politiske kraft i pensum, alle gamlehjem skal ha minst ett band, ha livesending med artister fra Plateselskapet No. 13 på NRK hver dag, påbudt for alle norske artister å synge på norsk, egentlig gi alle masse penger utenom de som har masse penger fra før, ta kontroll over P3, booke Halvsøstra til alle julebord i Kulturdepartementet.

Det sies at revolusjonen spiser sine barn, og med tekstlinjer som "La revolusjonen lyse over vårt land", har dere tenkt på hvordan dere vil ha barna deres dandert?

Eple i munnen, rosenkål og brun saus, tyttebær og bordsalt og en rødvin som passer godt til. Barna skulle iallefall vært de aller rikeste barna.

Sjekk ut Slitenelitens debutsingel her + bandets topp 10 8. mars låter:

https://open.spotify.com/playlist/6daR4Y161YiwA60fyONL2G?si=i2iUfBojRt6dQTbQHusqpw