Background
Tigernet logo

4 skiver som har inspirert fucales sin debutplate

FUCALES av Linn Heidi Stokkedal

fucales har holdt på leenge nå, faktisk, men først 6. oktober i år kom faktisk deres første fysiske utgivelse. Debutplata "Norwegian Seaweed Society pt.I-II" består av det som på strømmetjeneste er to EPer. Her får du en salig miks av shoegaze, punk, såkalt "matterock" og litt jazzprog (på den gode måten). I forbindelse med release gir Mari, Mikkel, Leon og Simon oss en plate hver som har inspirert dem i arbeidet med å lage denne plata.

Les mer →

5 skiver som har inspirert Pseudo Fruits debutplate

Peseudo fruit av Lars Kristian Boquist pg original

Undergrunns-superbandet Pseudo Fruit er Daniel Meyer Grønvold (gitar, orgel), Magnus Skavhaug Nergaard (bass, orgel) og Eirik Kirkemyr (trommer). Dette er alternativ instrumental-rock for både fans av det tekniske matte-spekteret så vel som fans av post-rock og mer groovy saker. "Heavy Nydelig" er deres debut, og i denne saken gir de oss 5 skiver som har inspirert dem i arbeidet med plata!

Les mer →

Forventningsavklaring med Bonanza of Doom

Bonanza of doom

OK - nå smeller det! På fredag 3. nov slipper Bonanza of Doom debutskiva si på Sheep Chase Records (distribuert av Diger). For å dempe sjokket har vi fått denne forventingsavklaringen og forhåndslytten fra bandet!

Les mer →

5 skiver som har inspirert Kambodsjas nye plate!

Kambodsja press photo

Kambodsja har holdt stødig kurs uten kompromiss siden starten av 2000-tallet. Nå er Kambodsja tilbake med sin 5. skive, «Resilient» på Mas-Kina Recordings, og vil nok en gang presse den aggressive musikktradisjonen ut i nye og spennende retninger. I denne saken får vi høre fra dem om 5 skiver som inspirert deres nye plate!

Les mer →

FLTY BRGR GRL gir oss 10 tips for å leve happily ever never

Filthyburgergirl analog saratonning 17

Inspirert av 60- og 80-tallet, forelskelser og burgere, utgjør Beatrix og Sarah FLTY BRGR GRL. Deres førstealbum ble en superhit her på Tiger, og nå er de ute med nr. 2! Andreplata med navn«Happily Ever Never» ble sluppet 22. september og tar for seg fasene etter et brudd. Husj, fæle saker, vet vi, så vi trengte litt positiv vinkling på det.. I denne saken gir de oss 10 tips for å leve happily ever never!

Les mer →

Murmur gir oss 15 låter hun hørte mye på da hun lagde debutplata "Genuine Leather"!

Murmur 1 hi res by Andreas Bjorseth

Endelig i september i år kom Murmur sitt debutalbum ut! "Genuine Leather" heter den herlige saken, og Murmur, aka. Sunniva Melbye, står for alt utenom miks og mastering selv. Det nikkes til de alternative lydlandskapene som var ute og gikk fra 90- til tidlig 2000-tallet. I den forbindelse måtte vi så klart høre om hun ville gi oss 15 låter som hun hørte mye på da hun drev og mekket på plata!

Les mer →

Skiva som endret mitt liv med Kim Morgan Morken fra Ekkolodd

Ekkolodd til Tigerbloggen

Ekkolodd har blitt kalt Norges mest innadvendte band, og at de brukte 8 år i garasjen av trommis Jarle Håland på å lage sitt tredje album uten et livstegn kan kanskje være et tegn på at det stemmer. Men plate ble det, og i Fysisk Format-presseteksten gikk vi så langt som å si at "Ekkolodd kokt sammen det som vil stå igjen som en klassiker innen norskspråklig rock." I front for bandet, som vokalist og tekstforfatter, står Kim Morgan Morken. I denne saken får vi høre hvilken skive han vil trekke fram som den som endret hans liv!

Les mer →

Skiva som endret mitt liv med Michael fra Dangerface!

Mike x Tigerbloggen Plain

Det spirer og gror stadig godt i Stavangers musikkmiljø. Vårt nyeste funn er bandet Dangerface som nettopp ga ut andreplata si "Be Damned!" på Fysisk Format. Vi snakker rock'n'roll, punktum, men i front finner vi en Stavangerpunk. Her forteller vokalist Michael Myklebust om skiva som endret hans liv!

Les mer →