Background
Tigernet logo
Tilbake til bloggen

Musikktips fra Tiger: Ohnesorg, Torg, Splashgirl, Fanfare og Jørns Jæms

av Eivind Imingen, publisert 16.03.2018, 00:00.

Torg og Ohnesorg, doom-jazz og alternative kulturmeldinger. Midten av mars spriker i all slags retninger, men alle stiene leder høyt, høyt opp på kvalitetsmåleren.

Tiger er en uavhengig platebutikk som fører en utrettelig kamp for musikalsk mangfold og kreativ frihet. Fra butikken får undergrunnen hjelp til å vokse gjennom digerdistromerch.no og plateselskapet Fysisk Format.

Sjekk ut våre siste TIGERTIPS på Spotify!

Meld deg på Tigers epostliste


Ukas album: Ohnesorg - Sanger for rastløse

Omsider er Ohnesorgs første vinylplate på plass! Subversiv visesang har aldri, aldri blitt spilt så vakkert og samtidig så kampklart som her. Ved siden av egne knallåter er Ohnesorg Norges desidert beste coverband: "Sanger for rastløse" har med tonesatte dikt av Jens Bjørneboe, i tillegg til egne tolkninger av sanger fra den spanske borgerkrigen og amerikansk riot grrrl-punk.

Espen S. Titland har tegnet det fabelaktige, innholdsrike omslaget, som ble plukket ut som Ukas omslag i Klassekampens musikkmagasin sist mandag og dybdeanalysert i all sin enkelhet.


Sjekk ut i spillelista "Tigertips"

 

Tigertips

Splashgirl - Sixth Sense:  Sjetteplata fra Splashgirl, som følger opp fabelaktige "Hibernation" fra 2016. Skuta flyter bedre enn noensinne på disse bølgene av brummende doom-jazz, som de selv kaller det.

Sjekk ut i spillelista "Tigertips"

Fanfare #11 - Den alternative kulturmeldingen:  Nytt nummer fra Årets nordiske tidsskrift-utkårede, alltid spennende Fanfare. Sterk Tiger-tilkytning denne gangen: skriftlig bidrag fra daglig leder Kristian Kallevik og sjappe-keeper Erik Egenes som redaksjonssekretær!

Torg - Palms, Beaches, Dreams: En bråte medlemmer fra Ich Bin N!ntendo, Broen, Skadedyr og Monkey Plot har startet storband. De har møttes på et torg av inspirasjon og smeltet sammen alt til hengslete og fokusert pop-jazz slik bare denne gjengen kan.

Jørns Jæms

 

Jørn Haagestad spiller i Boomerang Rapido og jobber på Tiger med Diger Distro. Dette er hans Tigertips akkurat nå:

White Reaper - The World's Best American Band: Tidenes riffbonanza fra bandet som klarer å spille power-pop i stadion-format uten at det blir for cheesy. Et musikalsk høydepunkt fra 2017.

Wavves - You're Welcome: Litt surf, litt garasje, litt pop, masse hooks og rock 'n' roll. Uhøytidelig feelgood-skive.

Acid Baby Jesus - Lilac Days: Psykedelisk rock med melodilinjer stjålet rett fra 60-tallet.