Background
Tigernet logo
152602

Palms, Beaches, Dreams

Vinyl
€17.13
File under: 
Pling Plong  ›  Free jazz/ improv
For fans of: 
Christian Winther

Label: 

Vinyl: 

EAN: 

735850157498

Catalog number: 

EH001

Release date: 

25.05.2018

Info: 

«Samler en haug av landets mest interessante musikere på torget. .. Groovy post-rock fremført av åpne musikere med en viss jazztilknytning, med brasiliansk ynde og Lower East Side-skronk om hverandre?» - Dagens Næringsliv, Audun Vinger

«Det er et musikalsk torg det snakkes om, der medlemmene bringer sine ulike musikalske erfaringer til byens møteplass. Og det er litt av et stjernelag, for dem som følger norsk musikk i venstre utkant, som fusjonerer dronete riff og rockige lyder, jazzig instrumentering og eksperimentelle innslag her.» - Morgenbladet, Ando Woltmann

"Det bejublede bandet/konseptet/kollektivet Torg er tilbake med en ny utgivelse. ..Pop, jazz, støy, indiepop, prog, instrumental og elektronika. .. Det er også en varme i produksjonen her, ala Sonic Youth-platene som Jim O’Rourke produserte» - Stemmegaffel, Lars Junge

Torg er tilbake.
Bandet – en samling av noen av de mest markante talentene på den norske musikkscenen, under ledelse av Johan Lindvall – er tilbake med albumet Palms, Beaches, Dreams, som slippes på det splitter nye plateselskapet Earthly Habit.

Som å dykke inn i en skog av ukjente symboler som kikker tilbake på deg med vennlige og kjente blikk; denne musikken er formet av et intuitivt band som styrer Lindvalls låtfragmenter dit de selv måtte ønske. Elementer av pop og jazz blandet med abstrakt lydkunst og dansbare rytmer – det kan minne om Herbie Hancocks Head Hunters som i sin tid klarte å forene avant garde med populærmusikk.

Palms, Beaches, Dreams er catchy og melodisk, innovativ og original. Bandets medlemmer figurerer ellers i nyskapende poplandskap (Broen og Listen to Girl), på jazzetikkettene ECM og Hubro (Mette Henriette, Monkey Plot og Skadedyr), og i støy og fri improvisasjon (Propan, Oker og Ich Bin N!ntendo). Albumet er et bunnsolid resultat av de utforskningene denne unge sjangeroverskridende norske musikkscenen driver med.

Torg albumdebuterte i 2015 med den helakustiske Kost/Elak/Gnäll på Jazzland Recordings. Denne gangen er lydbildet mer elektrisk, mer groovy, med flere instrumenter og en større produksjon. Likevel opprettholder de sin smakfulle enkelhet, der eklektiske inspirasjoner som Laurence Crane, Moondog, Portishead, Ahmad Jamal, Agnes Martin, Christian Wallumrød, Laurie Anderson, Amason, New Order og Gal Costa resulterer i et raffinert og unikt uttrykk.

Torg er Ina Sagstuen (vokal), Johan Lindvall (synther, piano), Christian Skår Winther (elgitar), Torstein Lavik Larsen (trompet, synth), Adrian Fiskum Myhr (elbass), Magnus Skavhaug Nergaard (elbass, elektronikk), Anja Lauvdal (synther), Heiða Karine Jóhannesdóttir Mobeck (tuba, elektronikk), Jan Martin Gismervik (trommer).

Produsert av Magnus Skavhaug Nergaard/Christian Skår Winther/Johan Lindvall
Innspilt og mikset av Marcus Forsgren i Studio Paradiso

Interluder mikset av Magnus Skavhaug Nergaard
Mastering av Christian Obermayer i Strype Audio
Cover design av Christian Dugstad

Tracklist: 

1. Palms, Beaches, Dreams
2. Forever Elevator
3. Interlude: Drum Battle 1
4. Let Me Know Everything
5. If You Would Dream
6. Make Her Swirl
7. Pretend You Don’t Care
8. Interlude: Drum Battle 2
9. She Is M